Οι φήμες λένε: Τελικά αποχωρεί ο John Galliano από τον οίκο Margiela;

Ναταλία Κατσακιώρη

Η φημολογία που οργιάζει και όλες οι υποθέσεις γύρω από το μέλλον του κορυφαίου designer.

Ένας άνθρωπος της μόδας που μας έμαθε τι θα πει star. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής των 90s, ο master της haute couture, ο σχεδιαστής που άλλαξε τη μόδα και έφερε το όνειρο και την πολυτέλεια στα catwalks. O John Galliano. Από την κορυφή βρέθηκε στο απόλυτο κενό και από εκεί στο τιμόνι του οίκου Margiela, με τη διαμεσολάβηση της γνωστής του φίλης Anna Wintour. Μετά το cancel ο Galliano έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: αποτραβήχτηκε και δούλεψε ξανά πάνω στα projects που λατρεύει σε έναν οίκο που προσφέρει την μεγαλύτερη ελευθερία σε κάθε creative director που αναλαμβάνει τη θέση αμέσως μετά τον Martin Margiela.

O Jacquemus δημιούργησε τους δικούς του Ολυμπιακούς Αγώνες -Και όχι δεν είναι AI

Η τελευταία του Haute Couture collection που παρουσιάστηκε κάτω από μία γέφυρα στο Παρίσι μας θύμισε τις καλές εποχές του Galliano και έγινε viral μέσα σε λίγες μόλις ώρες, με stars όπως η Kim Kardashian, Kylie Jenner και Zendaya να επιλέγουν σύνολα από τη συγκεκριμένη και από παλιότερες collections του σχεδιαστή για τις red carpet εμφανίσεις του. Και κάπως έτσι -μαζί με τη μανία που ζούμε γύρω από τα 90s- είδαμε τον John Galliano να ξαναπαίρνει βήμα και να γίνεται και πάλι αντικείμενο συζητήσεων.

Ο John Galliano αποχωρεί από τον οίκο Margiela. Αλήθεια ή ψέμα;

Η μόνη πραγματικότητα είναι ότι το συμβόλαιό του λήγει τον επεχόμενο Οκτώβριο. Όλες οι υπόλοιπες φήμες είναι ρεπορτάζ που ήρθαν στη δημοσιότητα τελευταία, όπως αυτό του Dazed, που αναφέρεται σε κάποιες πηγές, οι οποίες μιλάνε πάντα για συζητήσεις και εικασίες. Πάμε, όμως, να δούμε τα αντικειμενικά κριτήρια.

Ο Galliano συμπληρώνει φέτος μία δεκαετία στον οίκο Margiela και σε πρόσφατη συνέντευξή του στο System Magazine μίλησε για τη συνάντησή του με τον Martin Margiela μόλις ανέλαβε τη θέση του και την αίσθησή του ότι έχει κάνει αυτό που έπρεπε για το maison. Αυτές, λοιπόν, οι δηλώσεις, ερμηνεύτηκαν ως ένα κλείσιμο κύκλου και μία ενδεχόμενη αποχώρηση. Και οι φήμες λένε για μία πιθανή μετακίνησή του και πάλι πίσω στον Dior.

Από την άλλη η Maria Grazia Chiuri κάνει εξαιρετική δουλειά όλα αυτά τα χρόνια με τις πωλήσεις να έχουν εκτοξευτεί, ενώ αύξηση σημείωσαν και τα ποσοστά των πωλήσεων του οίκου Margiela κατά 12%, με τα tabi boots και τις επιτυχημένες collections του maison να έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εξάλλου, η λήξη ενός συμβολαίου από μόνο του δεν λέει τίποτα. Ή μπορεί και να μας πει πολλά με μία ακόμη μεγάλη μεταγραφή σοκ, που θα συνεχίσει την κινητικότητα στον κόσμο της μόδας.

AP IMAGES

Το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του John Galliano έθεσε το πιο σωστό ερώτημα

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης