O David Koma είναι ο νέος creative director του οίκου Blumarine -Θα κερδίσει το στοίχημα;

Ναταλία Κατσακιώρη

Και το παιχνίδι των musical chairs συνεχίζεται με μία μεταγραφή πραγματική έκπληξη.

Habemus papa! Ναι, έχουμε (και πάλι) το όνομα του νέου creative director του οίκου Blumarine. Και ήταν ένα όνομα έκπληξη. Ο David Koma ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του κορυφαίου ιταλικού οίκου και από ότι φαίνεται θα ετοιμάσει βαλίτσες για Ιταλία, αφήνοντας για λίγο το Λονδίνο και το προσωπικό του brand.

Οι φήμες λένε: Τελικά αποχωρεί ο John Galliano από τον οίκο Margiela;

Την είδηση έκανε γνωστή το Style Not Com, το γνωστό fashion account του Instagram, που με μία λυτή ανακοίνωση μας μετέφερε τα νέα νωρίς το πρωί. Όπως αναφέρεται στη σχετική λεζάντα ο David Koma ανέλαβε τη θέση μετά τον Walter Chiapponi και θα κάνει το ντεμπούτο του τον επερχόμενο Φερβουάριο στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου με την πρώτη του FW25 collection για την Blumarine. Φυσικά και τα σχόλια άρχισαν να γράφονται το ένα κάτω από το άλλο στο σχετικό post με τους μισούς να ανυπομονούν για τη νέα πνοή που θα φέρει ο David Koma στο brand και άλλους να μιλάνε για μία θέση που θα ταίριαζε καλύτερα σε έναν Ιταλό.

Σίγουρα ήταν μία απόφαση αρκετά απροσδόκητη, ένα όνομα που σίγουρα δεν περιμέναμε να ακούσουμε και ένα στοίχημα που θα βάλει σίγουρα ο αγαπημένος των Βρετανών Γεωργιανός σχεδιαστής. Αν κρίνουμε, όμως, από αυτή την επιλογή, φαίνεται ότι ο οίκος Blumarine θέλει να αλλάξει γραμμή πλεύσης, επιλέγοντας έναν creative director που χαρακτηρίζεται για το minimal style του, τις edgy γραμμές του και τη sexy θηλυκότητα.

«Ο Blumarine ενσαρκώνει ένα μοναδικό μείγμα αισθησιασμού, διαχρονικής αίγλης και κομψότητας που πάντα θαύμαζα και είναι τιμή μου που μπορώ να γράψω το επόμενο κεφάλαιο στη λαμπρή ιστορία του οίκου,» ανέφερε η Koma σε δήλωσή του στη Vogue Business. «Είμαι ενθουσιασμένος που γιορτάζω την πλούσια δημιουργική κληρονομιά του Blumarine, εμποτίζοντας ταυτόχρονα το δικό μου σύγχρονο όραμα. Η γυναικεία αισθητική της μάρκας είναι βαθιά συνδεδεμένη μαζί μου, κάνοντας αυτό το ταξίδι να μοιάζει απίστευτα αυθεντικό. Ανυπομονώ να δημιουργήσω συλλογές που εμπνέουν και αιχμαλωτίζουν το κοινό μας, εγκαινιάζοντας μια συναρπαστική νέα εποχή καινοτομίας και δημιουργικότητας σε αυτόν τον αξιόλογο οίκο».

Blumarine: Η μετά Nicola Brognano εποχή που μοιάζει με τρενάκι του τρόμου.

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν έχουν πάει ιδιαιτέρως καλά για τον ιταλικό οίκο μέσα στον τελευταίο ένα χρόνο. Ο Blumarine έγινε και πάλι επίκαιρος μέσα από τα Y2K σχέδια του Nicola Brognano, που είχε βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στο κοινό και το αρχείο του label. Για αυτό και η αποχώρησή του θεωρήθηκεξαφνική και αναπάντεχη.

Αμέσως μετά ανακοινώθηκε το όνομα του Walter Chiapponi, ο οποίος παρέμεινε στη θέση του creative director μόλις για ένα εξάμηνο, παρουσιάζοντας τη μοναδική του συλλογή για τον Blumarine τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο ίδιος επικαλέστηκε μία σειρά από επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους, που τον οδήγησαν σε αυτή την ομολογουμένως γρήγορη απόσυρση. Δυστυχώς το ντεμπούτο του δεν δέχτηκε θερμές κριτικές και κάπως το διαζύγιο μεταξύ τους φάνηκε να είναι συναινετικό. Η νέα David Koma εποχή του οίκου προβλέπεται πάντως γεμάτη εκπλήξεις.

Brat girl style: Το πιο hot summer trend που έχει βάψει το καλοκαίρι μας fluo -Πώς θα το φορέσουμε

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης