Brat girl style: Το πιο hot summer trend που έχει βάψει το καλοκαίρι μας fluo -Πώς θα το φορέσουμε

Ναταλία Κατσακιώρη
Brat girl style: Το πιο hot summer trend που έχει βάψει το καλοκαίρι μας fluo -Πώς θα το φορέσουμε

Είναι η τάση που θα νιώσεις να σε απελευθερώνει.

Το συγκεκριμένο trend είναι άλλη μία απόδειξη ότι η pop culture είναι η πιο ισχυρή πηγή έμπνευσης για τη μόδα. Όλα ξεκίνησαν στις 7 Ιουνίου, όταν η Charli XCX, η γνωστή Βρετανίδα καλλιτέχνης, κυκλοφόρησε το νέο της album με τίτλο Brat, και μάντεψε! Είναι εμπνευσμένο από τα 00s. Η ίδια είναι μία καλλιτέχνης που έχει εξαρχής δηλώσει την επιρροή της από τη δεκαετία του 2000, θέλοντας να επαναφέρει τη λογική του old school clubing, βάζοντας όμως στα κομμάτια της στίχους γύρω από την ενδυνάμωση της σύγχρονης γυναίκας με αναφορές στο stress, το άγχος και την κατάθλιψη. Αυτός ο συνδυασμός είναι που την έχει κάνει τόσο αγαπητή στη Gen Z και έχει εκτοξεύσει την καριέρα της σε όλο τον κόσμο.

Το πρόσφατο look της Jennifer Lopez στα Hamptons είναι η τέλεια εναλλακτική στα καλοκαιρινά φορέματα

https://www.instagram.com/p/C77frc7gy_y/

Μόνο που το album Brat συνδυάζει επίσης και ένα κομμάτι που μόνο οι millenials θα μπορούσαν να καταλάβουν. Την αισθητική του Tumblr. Το θυμάστε; Ήταν μία πρώτη μορφή των σημερινών social media με την dark αισθητική και τις σκοτεινές εικόνες να πρωταγωνιστούν. Κάτι αντίστοιχο έρχεται να κάνει σήμερα και η Charli XCX βάζοντας μάλιστα και ένα χορευτικό στην εξίσωση, το οποίο έχει γίνει ήδη trend στο Tik Tok.

Κάπως έτσι γεννήθηκε και το brat girl summer trend με τις content creators να έχουν υιοθετήσει την τάση μέσα στο καλοκαίρι και εμείς είμαστε εδώ για να σου δείξουμε πώς να κάνεις μία βουτιά στις αναμνήσεις σου.

https://www.instagram.com/reel/C8wp2JnI-Fg/

Brat girl summer! Πώς θα φορέσουμε το κορυφαίο trend του καλοκαιριού.

Όλα ξεκίνησαν προφανώς από το έντονο πράσινο, fluo lime χρώμα του εξώφυλλου του album Brat που έρχεται να βάψει το καλοκαίρι μας με το πράσινο της γλίτσας (ναι, το slime green είναι η απόχρωση που όρισε η Charli XCX να εκπροσωπήσει το brat girl).

Αυτή η statement απόχρωση είναι το πρώτο στοιχείο που μπορεί πολύ εύκολα να σε βάλει σε brat girl mood, είτε επιλέξεις ένα ολοκληρωμένο outfit σε τέτοια απόχρωση είτε απλώς ένα αξεσουάρ, όπως ένα ζευγάρι παπούτσια ή μία τσάντα.

London-str-S24-0263.jpg

Προφανώς και όλα τα Y2K trends όπως τα corset tops, τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια, οι Y2K τσάντες και οι mini πλισέ φούστες είναι προαπαιτούμενα για να φορέσεις το συγκεκριμένο trend στο street style. Το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα γυαλιά ηλίου με logos αλλά και για τα punk κοσμήματα με αλυσίδες και μεταλλικά καρφιά.

Και επειδή τα catwalks είναι συχνά προφητικά το slime green ήταν μια απόχρωση που έπαιξε στις νέες SS24 συλλογές του φετινού καλοκαιριού. Ειδικά οίκοι όπως η Diesel απογείωσαν το brat girl style πολύ πριν έρθει στην πραγματικότητα στο προσκήνιο. Αυτό το καλοκαίρι μπορείς, λοιπόν, να είσαι ένα brat girl: να ντύνεσαι με extravagant σύνολα, να έχεις τα δικά σου dark σημεία και να τα λύνεις όλα με λίγο clubing! Καλό ακούγεται και απόλυτα αληθινό.

Diesel-S24-050.jpg

Diesel SS24

Nostalgic style: 2 vintage stores μας λένε τι ψωνίζει ο κόσμος των second hands το καλοκαίρι

To brat style στα SS24 catwalks: