Η Kylie Jenner στο εξώφυλλο της British Vogue ήταν το τελευταίο πράγμα που θέλαμε να δούμε τώρα

Ναταλία Κατσακιώρη

Και υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος για αυτό. 

Ξεκινάμε με ένα γεγονός. Το εξώφυλλο Σεπτεμβρίου της κάθε Vogue είναι το πιο σημαντικό ολόκληρης της χρονιάς. Γιατί είναι η είσοδος στη νέα σεζόν και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου της μόδας, αφού αυτό είναι το τεύχος που θα δώσει στην ουσία ρυθμό και στους επόμενους μήνες της χρονιάς. Όταν, λοιπόν, είδαμε την Kylie Jenner στο συγκεκριμένο cover είναι λογικό να απορήσουμε. Και όχι μόνο εμείς αλλά η πλειοψηφία του κοινού που είδε εχθές την ομολογουμένως εντυπωσιακή φωτογράφιση της τηλεπερσόνας και business woman.

Οι 6 τάσεις που ξεχωρίσαμε στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης και μπορείς να βάλεις από τώρα

Η ίδια έχει πρόσφατα λανσάρει το δικό της fashion brand με το όνομα Khy, συνεχίζοντας την επιχειρηματική της επέκταση μετά τον κολοσσό πλέον που έχει χτίσει στον τομέα των καλλυντικών, την Kylie Cosmetics. Αλλά είναι η προσφορά της στη μόδα τόσο σημαντική που να αξίζει μία θέση στο εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου της βρετανικής Vogue; Η απάντηση είναι όχι και πίστεψέ αυτό το «όχι» δεν περιέχει κανένα cancell και καμία πρόθεση να μιλήσω αρνητικά για εκείνη μόνο και μόνο γιατί είναι μια επιτυχημένη γυναίκα, η οποία δεν συμβαδίζει αντικειμενικά με την αισθητική μου.

Η φωτογράφιση έγινε από τον Luis Alberto Rodriguez και το styling ανέλαβε για άλλη μια φορά ο φανταστικός Ib Kamara, οπότε το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Η Kylie πανέμορφη και χαλαρή ποζάρει πότε μπροστά σε έναν ολόμαυρο τοίχο, πότε μέσα στη φύση και πότε σε ένα luxury british style σαλόνι και μας δείχνει ότι βρίσκεται σε μία πολύ όμορφη φάση προσωπικά και επαγγελματικά. Στη φωτογράφιση συμμετείχαν και τα δύο της παιδιά, η 6χρονη Stormi και ο 2χρονος Aire, ενώ η ίδια η Kylie μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως νέα μαμά και για τη δική της καταθλιπτική φάση μέχρι και ένα χρόνο μετά τον τοκετό. Σήμερα, όπως δήλωσε έχει μάθει να μην ασχολείται με τα σχόλια του κόσμου και να επιστρέφει στην ασφάλειά της που είναι τα δύο της παιδιά. Μέχρι εδώ όλα καλά. Αλλά τι δουλειά έχουν όλα αυτά στο εξώφυλλο της British Vogue;

Όχι, η Kylie Jenner δεν ήταν το πρόσωπο που θέλαμε να δούμε στη British Vogue και υπάρχει λόγος.

Τα περισσότερα αρνητικά σχόλια που συγκεντρώθηκαν κάτω από τα αντίστοιχα posts τoυ Instagram account της βρετανικής Vogue εστίασαν σε όλα τα σωστά σημεία, χωρίς ιδιαίτερες ακρότητες και hate culture. Η προσφορά της Kylie στη μόδα είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτη, ενώ ας έχουμε στο μυαλό μας πάντα ότι ασχολούμαστε με μία γυναίκα που συνέβαλε στη δημιουργία όλων αυτών των νέων «προτύπων» που έχουν κατά καιρούς δημιουργήσει σύγχυση σε μια ολόκληρη γενιά. Γιατί τα latex ρούχα, δεν είναι υψηλή μόδα.

Στην έλλειψη αισθητικής, στο πόσο «βαρετή» είναι όταν μιλάει και στην εικόνα μιας γυναίκας που στηρίζεται κυρίως στα ρούχα της και την εικόνα της και όχι στην ουσία εστίασαν τα περισσότερα σχόλια των χρηστών του Instagram, ενώ το βιντεάκι με το βρετανικό τσάι που της προσφέρθηκε και η ίδια φάνηκε να μην έχει ασχοληθεί ούτε ένα λεπτό με την κουλτούρα των Βρετανών, ήταν ένα ακόμα σημείο που δεν βοήθησε την εικόνα της.

Η δική μας ένσταση θα σταθεί, όμως, κυρίως στην πλευρά της ίδιας της Vogue που θα πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό της ότι δεν είναι απλώς ένα περιοδικό, αλλά ένα σύμβολο, ο πρωτοπόρος του είδους της που δημιουργεί πολιτισμό και «έχει υποχρέωση» να μας εμπνέει. Ας κάνουμε focus σε πραγματικά inspiring, φωτεινές γυναίκες που δεν τους έχει δοθεί ακόμα το βήμα να δείξουν το ποιες είναι.

Τα naked sandals είναι τα πέδιλα που θα αναδείξουν τα πόδια μας-Η διαχρονική τάση που είναι must

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης