Η Sarah Burton είναι η νέα creative director του Givenchy -Ακολουθώντας τον Lee

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Sarah Burton είναι η νέα creative director του Givenchy -Ακολουθώντας τον Lee

 (AP Photo/Zacharie Scheurer)

Zacharie Scheurer

Μετά τον οίκο Alexander McQueen η Sarah Burton μετακομίζει στο Παρίσι και μας φέρνει μνήμες από τα 90s.

Την είδαμε να παίρνει τα ηνία του οίκου Alexander McQueen αμέσως μετά το σοκαριστικό θάνατο του μέντορά της, την είδαμε να γίνεται η επίσημη αγαπημένη της πριγκίπισσας Kate Middleton, την είδαμε να μας χαρίζει υπέροχες συλλογές με σημείο αναφοράς το πολύτιμο αρχείο του Lee και τελικά την αποχαιρετίσαμε σε ένα show άκρως συγκινητικό που καταχειροκροτήθηκε. Ποιο θα ήταν, όμως, το επόμενο βήμα της; Η Sarah Burton ήταν πάντα μία παρουσία διακριτική, οπότε αντίστοιχα διακριτικά έγινε και το πέρασμα στη νέα εποχή για εκείνην.

Ο Glenn Martens εκτός Y/Project μετά από 11 χρόνια -Τελικά τον κέρδισε η Diesel;

McQueen-PO-S24-046.jpg

Κάποιοι λένε ότι το είχαν δει να έρχεται, άλλοι ότι είχαν ακούσει συζητήσεις μέσα στο καλοκαίρι. Πριν λίγες ώρες ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση και η Sarah Burton είναι πλέον officially η νέα creative director του οίκου Givenchy. Ένας οίκος με μεγάλη ιστορία, που τα τελευταία χρόνια είχε περάσει σε μια περίοδο «άβολης σιωπής» και σίγουρα αναζητούσε το σωστό άνθρωπο που θα μπορούσε να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση και να πατήσει πάνω στην εκπληκτική κληρονομιά του Hubert de Givenchy. Και η Burton είναι μία σχεδιάστρια που έχει αποδείξει την ικανότητά της να ηγείται ενός ριζοσπαστικού maison.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να μπαίνω στον όμορφο οίκο Givenchy, είναι ένα κόσμημα. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που μπορώ να γράψω το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του εμβληματικού οίκου και να φέρω στον Givenchy το δικό μου όραμα, την ευαισθησία και τις πεποιθήσεις μου,» είπε σε μια σύντομη δήλωσή της η Burton.

https://www.instagram.com/p/C_r7kqmN_hy/

H Sarah Burton στον οίκο Givenchy. Ακολουθεί τα βήματα του μέντορά της;

Ο οίκος Givenchy έχεις γίνει το σπίτι πολλών σχεδιαστών με τολμηρό όραμα και μεγάλο ταλέντο μέσα στα χρόνια και μετά τον θάνατο του ιδρυτή του. Ο John Galliano και ο Ricardo Tisci ήταν δύο από τα ονόματα που άφησαν εποχή εκεί, ενώ ο τότε νεαρός που διαδέχθηκε τον μάγο της μόδας των 90s, John Galliano, δεν ήταν άλλος από τον Lee Alexander McQueen, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του creative director από το 1996 μέχρι και το 2001 σε μια θητεία που σόκαρε τον τότε κόσμο της μόδας. Σήμερα, λοιπόν, το άλλωτε δεξί του χέρι επιστρέφει στον οίκο Givenchy και έρχεται να καλύψει ένα κενό που τα τελευταία δέκα χρόνια μοιάζει αρκετά δύσκολο.

Η πρώτη της συλλογή θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάρτιο στο fashion week του Παρισιού.

O Haider Ackermann είναι ο νέος creative director του Tom Ford -Yay or nay;