Ο Filippo Grazioli αποχωρεί από τον Missoni- Ο νέος creative director είναι ο Alberto Caliri

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Filippo Grazioli αποχωρεί από τον Missoni- Ο νέος creative director είναι ο Alberto Caliri

(AP Photo/Luca Bruno)

Και οι αλλαγές δεν σταματούν στο τοπίο της μόδας. Ο οίκος Missoni είναι αυτός που έχει σήμερα την προσοχή μας.

Άλλη μια μέρα που μας βρίσκει με μια μεγάλη αποχώρηση και μια ταχύτατη αντικατάσταση. Ένας ακόμη οίκος, αυτή τη φορά από τη μεριά της Ιταλίας, ο οίκος Missoni, ανακοίνωσε την αποχώρηση του επί δύο χρόνια creative director του Filippo Grazioli, ο οποίος αφήνει το ιταλικό brand με τα signature πλεκτά και αφήνει τη θέση του σε έναν διάδοχο καθόλα άξιο και ήδη σημαντικό για την οικογένεια του Missoni.

Η Μπέττυ Μαγγίρα στο κέντρο της Αθήνας με αθλητικό look -To τέλειο σύνολο με φόρμα και sneakers

filippograzioli_1726840693_3461313066173812175_212891777.jpg

Ο ίδιος ανακοίνωσε την αποχώρησή του με ένα post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου ευχαριστεί τον οίκο Missoni και στέλνει όλη του την αγάπη στην ομάδα του. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Ήταν τιμή και προνόμιο να είμαι μέλος του οίκου Missoni. Είμαι περήφανος για τα επιτεύγματα και τις εμπειρίες που μοιράστηκα με όλη την ομάδα. Τώρα είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω νέες προκλήσεις και να εξερευνήσω νέα σύνορα». Από την πλευρά ο CEO Livio Proli ευχαρίστησε τον Filippo για την όμορφη συνεργασία. «Είμαστε ευγνώμονες στον Filippo για την προσφορά και την αφοσίωσή του. Κοιτάμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση, συνεχίζοντας την πορεία ανάπτυξης με γνώμονα την καινοτομία και την ποιότητα, παραμένοντας πιστοί στην ισχυρή μας ταυτότητα».

filippograzioli_1719035709_3395840112753727164_212891777.jpg

Ο Grazioli βρέθηκε στον οίκο Missoni μετά τη συνεργασία του με τον οίκο Burberry, όπου δούλευε υπό τον Riccardo Tisci αρχικά ως designer director και στη συνέχεια ως consultant. Πριν από αυτό υπήρξε head designer της γυναικείας συλλογής του οίκου Givenchy και πάλι μέσα στην ομάδα του Tisci.

https://www.instagram.com/p/DApyDbroAh-/

O Alberto Caliri είναι ο νέος creative director για τον οίκο Missoni.

Ο οίκος Missoni παρά την τεράστια ανάπτυξή του παραμένει ένα maison με ισχυρούς τους οικογενειακούς δεσμούς. Οπότε αυτή τη φορά επέλεξε ένα στέλεχος μέσα από την ίδια την «οικογένεια». Ο νέος creative director του ιταλικού οίκου είναι ο Alberto Caliri, ο οποίος ξεκίνησε να εργάζεται εκεί το 1998. Ο Caliri είχε αναλάβει και πάλι στο παρελθόν τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή σε προσωρινή βάση μετά την παραίτηση της Angela Missoni - κόρης του ιδρυτή - το 2021 εν μέσω μία μικρής ανατροπής που αντιμετώπισε η διοίκηση.

Στη συνέχεια υπήρξε design director του οίκου μέχρι και σήμερα και είναι ένα είδος βετεράνου για τον Missoni. Η θέση του αξίζει δικαιωματικά, αναμένουμε και την πρώτη του συλλογή.

Ο Hedi Slimane αποχωρεί από τον οίκο Celine

https://www.instagram.com/reel/C0bfGpwsWQO/
DPG Network