Chanel, Miu Miu και Louis Vuitton έριξαν με θόρυβο την αυλαία του Paris Fashion Week

Ναταλία Κατσακιώρη
Chanel, Miu Miu και Louis Vuitton έριξαν με θόρυβο την αυλαία του Paris Fashion Week

Τρία από τα πιο σημαντικά shows της σεζόν ολοκλήρωσαν έναν ακόμη μήνα της μόδας.

Η πρώτη συλλογή της Chanel χωρίς την εποπτεία της Virginie Viard είναι γεγονός. Μετά από δεκαετίες ο οίκος βρίσκεται χωρίς την επιρροή του Karl Lagerfeld, αφού και η ίδια η Viard ακολουθούσε ξεκάθαρα το όραμα του μέντορά της μέχρι και την τελική αποχώρησή της. Το δημιουργικό studio ευθύνεται για το αποτέλεσμα που έφθασε στο catwalk εχθές και η αλήθεια είναι ότι η αισθητική της Chanel ήταν αυτή που κυριάρχησε -και πολύ σωστά- και πάλι.

H Kylie Jenner έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα στο show των Coperni στην Disneyland

Chanel-atm-S25-003.jpg

Ασπρόμαυρα και pastels ήταν τα κύρια χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν για την SS25 collection του οίκου, που στηρίχθηκε στα κλασικά deux-pièces της Chanel είτε πρόκειται για ένα tweed κοστούμι, είτε για ένα σύνολο με midi φούστα, είτε για ένα shorts suit είτε ακόμη και για ένα ultra mini σορτσάκι με matching ζακέτα. Είχαμε και κάποια ελάχιστα denims αλλά και διαφάνειες, ενώ τα bussy prints με τα φτερά και το μονόγραμμα της Chanel ήταν το απόλυτο highlight. Αυτό και τα παπούτσια πλατφόρμες που στο σύνολό τους φόρεσαν τα μοντέλα στο catwalk.

Catwalk looks:

To φινάλε ήταν εξίσου εντυπωσιακό με την amabssador του οίκου Riley Keough, η οποία να και εγγονή του Elvis Prisley, ερμήνευσε ένα κομμάτι του Prince πάνω σε μία λευκή κούνια, που πηγαινοερχόταν μέσα σε ένα τεράστιο λευκό κλουβί στο κέντρο του Grand Palais. To set up ήταν εμπνευσμένο από το διαφημιστικό του 1991 για το άρωμα «Coco», στο οποίο πρωταγωνίστρια ήταν η Vanessa Paradis. Το κλουβί αυτό βέβαια παραμένει πάντα ανοιχτό ως ένα σύμβολο ελευθερίας από την ίδια την Gabrielle Chanel.

Chanel-atm-S25-048.jpg
https://www.instagram.com/reel/DAmFmN3ytkr/

Ο Miu Miu και το εντυπωσιακό casting του.

«Η συλλογή εξετάζει την πρώιμη νεότητα ως περίοδο απόλυτης αλήθειας. Πριν μαθευτεί η διαδικασία της προσομοίωσης, κάθε άτομο είναι ειλικρινές με τον εαυτό του, με τα ιδανικά του. Και ως αντίδραση σε μια εποχή υπερδιέγερσης και υπερπληροφόρησης, η απλότητα στα ρούχα μπορεί να προσφέρει σαφήνεια και ακρίβεια και να χρησιμεύσει ως ένα ειλικρινές πλαίσιο χαρακτήρα». Το μήνυμα της SS25 collection για τον οίκο Miu Miu είναι απλό και σαφές. Νεότητα, καθαρότητα, ειλικρίνεια και μία απόλυτη ελευθερία στο styling.

Miu-Miu-S25-070.jpg

Αυτή είναι η πρώτη μετάφραση στα όσα είδαμε εχθές στο catwalk της Miu Miu, η οποία έχει κανονικά ενταχθεί πλέον στο line up του Παρισιού. Αλλά επειδή η Miuccia Prada δεν θα μπορούσε ποτέ να μείνει μόνο εκεί. «Η ιδέα ήταν απλώς μία χειρονομία,» είπε η ίδια στους δημοσιογράφους για να συμπληρώσει, «απλώς προσπαθούμε να κάνουμε ρούχα που να φοριούνται». Η ίδια συνέδεσε αυτή την απλή οπτική του φόρεσα ό,τι βρήκα με την ιστορία του σινεμά και τους καλλιτέχνες που έχουν κατά καιρούς συμπράξει μαζί της.

Miu-Miu-S25-039.jpg

Για αυτό και είδαμε στο catwalk διάφορα πρόσωπα όπως η Cara Delevingne, η Alexa Chung, η βραβευμένη με Oscar Hilary Swank, ενώ το show έκλεισε ο Willem Dafoe. Ο ίδιος δήλωσε αμέσως μετά το show πως είχε κάνει ένα show για την Prada πριν πολλά χρόνια, οπότε σήμερα επανέρχεται. Η ίδια η συλλογή αποθέωσε το mix and match και άφησε και πάλι τα δικά της viral στοιχεία, όπως τα μαγιό με cut outs συνδυασμένα με midi, πλισέ φούστες αλλά και τα μισά καλτσάκια που μπήκαν σαν ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ μαζί με clogs. Ένα είναι σίγουρο, ότι τα polo t-shirts θα είναι το απόλυτο must του επόμενου καλοκαιριού.

Catwalk looks:

Miu-Miu-S25-067.jpg

Louis Vuitton όπως λέμε bon voyage!

Μετά τον εορτασμό της συμπλήρωσης δέκα ολόκληρων χρόνων του Nicolas Ghesquière στη θέση του creative director του οίκου Louis Vuitton και μία συλλογή που όφειλε να είναι αρχειακή, ο κορυφαίος σχεδιαστής επέστρεψε σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Εντυπωσιακές, γεωμετρικές φόρμες, ιδιαίτερα prints και layers εμφανίστηκαν σε ένα show που είχε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Vuitton-S25-052.jpg

Ξεκινώντας από το ίδιο το catwalk, που έδωσε έμφαση στην πραγματική ρίζα του Louis Vuitton, που δεν είναι άλλη από τις αποσκευές. Εκατοντάδες μπαούλα ταξιδίου με το λογότυπο του Louis Vuitton ενώθηκαν σε ένα ιδιότυπο jenga για να δημιουργήσουν ένα catwalk που όμοιό του δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ.

https://www.instagram.com/reel/DAlwiwFgvRJ/

Όλο το υπόλοιπο σκηνικό ήταν ολόμαυρο με μία μεγάλη επιγραφή «Louis Vuitton Paris» σε neon φώτα να συμπληρώνει το back ground. O Ghesquière αγαπά πολύ τα 80s και είναι ένα από τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα στις συλλογές του. Έτσι και πάλι λάνσαρε τους τετράγωνους, δυνατούς ώμους, τις ζώνες δεμένες χαμηλά αλλά και τα ευφάνταστα prints που παίζουν με τα όρια του φουτουρισμού και της θηλυκότητας. Μία collection αφιερωμένη στη ρευστότητα και την ελευθερία που σου προσφέρει το mix and match.

Vuitton-S25-002.jpg

PFW: Η Stella McCartney ποντάρει στο power dressing των 80s και ο Balenciaga επιστρέφει στα 50s

Catwalk looks:

DPG Network