Την προσοχή σας! Μόλις ανακοινώθηκε το θέμα του Met Gala 2025

Ναταλία Κατσακιώρη
Την προσοχή σας! Μόλις ανακοινώθηκε το θέμα του Met Gala 2025

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Και θα έχει κάτι από την ιστορία της μόδας.

Μετά από μια χρονιά γεμάτη λουλούδια, χρώματα και «Ωραίες Κοιμωμένες» το Met Gala του 2025 αποφάσισε να πάει ένα βήμα πιο βαθιά στην πραγματική ουσία της μόδας και να μιλήσει -για τι άλλο;- για tailoring. Μόλις πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό το θέμα του μεγαλύτερου fashion event της χρονιάς, που πραγματοποιείται κατά παράδοση την πρώτη Κυριακή του Μάϊου και αυτός ο μικροσκοπικός τίτλος έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται viral.

Πώς η Nara Smith έγινε η μεγάλη «νικήτρια» των φετινών fashion weeks

Met Gala-Theme-How They Did

(Photos by Evan Agostini/Invision/AP)

«Superfine: Tailoring Black Style». Αυτός θα είναι ο τίτλος του θέματος του επόμενου Met Gala και αν προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε σε ένα πρώτο επίπεδο τη σκέψη πίσω από την επιλογή του, αυτή η χρόνια θα μιλήσει λίγο παραπάνω για ανδρική μόδα και θα στρέψει το φακό στον μαγικό κόσμο του tailoring. Αυτός θα είναι ο τίτλος της έκθεσης του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης και όπως όλοι ξέρουμε το dress code του red carpet ακολουθεί τις επιταγές του.

APTOPIX 2024 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Το Met Gala 2025 μας καλεί να ανακαλύψουμε μια ανδρική μορφή του παρελθόντος, που καθόρισε το μέλλον.

Η νέα έκθεση του Metropolitan Museum θα στρέψει την προσοχή της στον μαύρο δανδή - ένα αρχέτυπο που εντοπίστηκε στην Αμερική τον 18ο αιώνα - και θα εξερευνήσει τη διασταύρωση της μόδας και των «μαύρων» ταυτοτήτων. Μαζί με τον κύριο Bolton, την επιμέλεια της έκθεσης θα έχει και η Monica Miller, καθηγήτρια και πρόεδρος του τμήματος αφρικανικών σπουδών στο Barnard College του Πανεπιστημίου Columbia, και συγγραφέας του βιβλίου «Slaves to Fashion: Black Dandyism and the Styling of Black Diasporic Identity».

APTOPIX 2024 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Η Miller έχει περιγράψει τον μαύρο δανδισμό ως «μια στρατηγική και ένα εργαλείο για να ξανασκεφτούμε την ταυτότητα, να ξανασκεφτούμε τον εαυτό μας σε ένα διαφορετικό πλαίσιο. Για να περάσετε πραγματικά ένα όριο - ειδικά κατά τη διάρκεια της υποδούλωσης, να περάσετε πραγματικά ένα όριο σχετικά με το ποιος και τι μετράει ως άνθρωπος». Μέσα από ρούχα, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, σχέδια και αποσπάσματα ταινιών, η έκθεση θα απεικονίσει το ταξίδι που έχουν κάνει οι Αφροαμερικανοί πολίτες των ΗΠΑ, περνώντας από το καθεστώς της δουλείας στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζουν σήμερα ως trendsetters της σύγχρονης κουλτούρας.

APTOPIX 2024 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Λευκό πουκάμισο: Το φθινοπωρινό passe par tout ανανεώνεται και έχουμε 5 νέα σχέδια για σένα

Πιθανότατα θα υπάρξουν επίσης πολλά items που παραπέμπουν στην ιστορία των μαύρων φυλών, τόσο εντός όσο και εκτός Αμερικής, με εκθέματα από περιόδους και styles όπως η παραδοσιακή αφρικανική μόδα, τα κοστούμια της Αναγέννησης του Harlem αλλά και δημιουργίες σύγχρονων σχεδιαστών όπως ο Virgil Abloh και ο Pharrell Williams, ο οποίος θα είναι και ένας από τους co-chairs της χρονιάς.

DPG Network