H Gucci επιστρέφει «σπίτι» της -Η ανακοίνωση για το Cruise 2026 show της που θα γίνει στη Φλωρεντία

Ναταλία Κατσακιώρη
H Gucci επιστρέφει «σπίτι» της -Η ανακοίνωση για το Cruise 2026 show της που θα γίνει στη Φλωρεντία

Η ανακοίνωση για το νέο της show μας έκανε ήδη να θυμηθούμε την ιστορία του οίκου.

Μετά το τέλος μίας ακόμη εβδομάδας μόδας του Μιλάνου, όπου είδαμε φυσικά και το SS25 show του οίκου Gucci υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Sabato De Sarno, το βλέμμα όλων μας είναι στραμμένο στα trends του φθινοπώρου και τα events που θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος του 2024. Επειδή, όμως, όπως ξέρεις η μόδα βρίσκεται πάντα ένα βήμα -και μία ολόκληρη σεζόν- μπροστά αυτές τις μέρες είχαμε και την ανακοίνωση του location για το επόμενο Cruise show της Gucci, η οποία αποφάσισε να μας γυρίσει πίσω στην ίδρυση του brand το 1921, στην πόλη της Φλωρεντίας.

10 ultra stylish looks για να πάρεις και εσύ ζακέτα μαζί σου

Gucci-S25-056.jpg

Ο Sabato De Sarno φαίνεται πως θέλει να αποδώσει το δικό του φόρο τιμής στην πόλη όπου για πρώτη φορά ακούστηκε το όνομα Gucci, με το show να πραγματοποιείται σε κάποιο άγνωστο μέχρι στιγμής location στη Φλωρεντία στις 15 Μαίου του 2025. Αυτή θα είναι η δεύτερη Cruise collection για τον De Sarno, ο οποίος μετά το Λονδίνο που επέλεξε για την τελευταία παρουσίαση της Cruise SS25 συλλογής του οίκου Gucci, θέλησε προφανώς να επιστρέψει σε ιταλικό έδαφος και να αφήσει το δικό του σημάδι στην ιστορία του οίκου.

Ο οίκος Gucci επιστρέφει στη Φλωρεντία, εκεί όπου γεννήθηκαν όλα.

Ο Guccio Gucci άνοιξε το πρώτο του ομώνυμο κατάστημα δερμάτινων ειδών στη Via della Vigna Nuova στη Φλωρεντία το 1921 και ο δεσμός με την πόλη έκτοτε ενισχύεται χρόνο με το χρόνο. Τα εταιρικά γραφεία του οίκου βρίσκονται στην Casellina, σε μία σύντομη απόσταση των τριάντα λεπτών με το αυτοκίνητο από τη Φλωρεντία, και το υπερσύγχρονο Gucci ArtLab, το βιομηχανικό συγκρότημα δερμάτινων ειδών και υποδημάτων που εγκαινιάστηκε το 2018, ανεγέρθηκε στο κοντινό Scandicci. Ο παγκόσμιος κόμβος εξυπηρέτησης ψηφιακών πελατών, Gucci 9, βρίσκεται επίσης στην Τοσκάνη, ενώ η Φλωρεντία φιλοξενεί και την ιστορική μπουτίκ της Gucci στη Via de' Tornabuoni, η οποία άνοιξε το 1967.

Gucci-Resort-atm-S23-002.jpg

GUCCI CRUISE 2023

Armando Grillo/IMAXTREE.COM

Το Gucci Archive, στο Palazzo Settimanni στη Via delle Caldaie, βρίσκεται επίσης στην πόλη της Φλωρεντίας. Ο χώρος αποκτήθηκε από την Gucci το 1953 και έχει λειτουργήσει ως εργοστάσιο, εργαστήριο και εκθεσιακός χώρος, πριν μετατραπεί στα φημισμένα αρχεία του οίκου το 2021. Όλη αυτή η παρακαταθήκη δεν θα μπορούσε φυσικά να είχε περάσει απαρατήρητη και από τον προκάτοχο του Sabato De Sarno Alessandro Michele, ο οποίος πραγματοποίησε στη Φλωρεντία το Cruise show της Gucci το 2018 στην Palatina Gallery στο Palazzo Pitti.

Η Renia Jazdzyk δεν είναι ακόμα μία influencer άνω των 50 αλλά μία ageism fighter που μας εμπνέει

Gucci-Resort-S23-106.jpg

GUCCI CRUISE 2023

IMAXTREE.COM
DPG Network