10 ultra stylish looks για να πάρεις και εσύ ζακέτα μαζί σου

Ναταλία Κατσακιώρη
10 ultra stylish looks για να πάρεις και εσύ ζακέτα μαζί σου
Mattia Arioli/launchmetrics.com/spotlight

Τα cardigans είναι και πάλι εδώ. Πάρε ζακέτα, άσε το jacket σου!

Το κεφάλαιο φθινόπωρο, μεταβατική φάση και jackets είναι από μόνο του τεράστιο. Είναι η εποχή που από τη μία χρειάζεσαι σακάκι, από την άλλη θέλεις να δοκιμάσεις και τα πρώτα σου barn jackets, η καμπαρντίνα σου είναι πάντα μια καλή λύση, το ίδιο και το biker δερμάτινό σου. Τα τελευταία χρόνια, όμως, όσο και αν προσωπικά αγαπώ πολύ τα light πανωφόρια του φθινοπώρου, έχω αναπτύξει μία τεχνική styling που με έχει βοηθήσει πολύ και με έχει κάνει να δω τα πλεκτά της ντουλάπας μου, και πιο συγκεκριμένα τις ζακέτες μου με άλλο μάτι.

Τι μποτάκια θα φορέσουμε φέτος; Τα 5 πρώτα σχέδια σε ankle boots που αξίζει να επενδύσεις

Milano-str-S25-1579.jpg

Ως millennial υπήρξα εννοείται μία από αυτές τις εφήβους που είχαν θεοποιήσει τις κλασικές ζακέτες με τα μικρά κουμπάκια και τις είχα σε όλα τα χρώματα. Σήμερα συνεχίζω να απολαμβάνω τα καλά τους από άλλη οπτική. Γιατί μέσα στη μέρα μου και καθώς κινούμαι πολύ στο κέντρο της πόλης, θέλω να είμαι άνετη και ανάλαφρη και να μην πρέπει να κουβαλάω μαζί μου κανένα jacket. Μία πλεκτή ζακέτα με όγκο, που φοριέται πάνω από το υπόλοιπο φθινοπωρινό μου layering και τα καλύπτει όλα είναι ιδανική για να δώσεις μία cozy νότα στο look σου και με μεγάλη ευκολία να τη δέσεις μετά γύρω από τους ώμους σου. Ένα styling trick που είδαμε σε catwalks όπως αυτό του Michael Kors.

New-York-str-S25-1691.jpg

Το 2024 είναι η σεζόν που οι ζακέτες επέστρεψαν πολύ δυναμικά σε shows όπως αυτό της trend setter Miu Miu και φαίνεται πως ήρθαν να αντικαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό τα διάφορα jackets. Εκτός, όμως, από τις preppy ζακέτες με τα κουμπιά, φέτος μπορείς να επενδύσεις και σε μία εξίσου stylish επιλογή με φερμουάρ αλλά και να αξιοποιήσεις τα hoodies σου σε δημιουργικά outfits, δημιουργώντας σύνολα γεμάτα αντιθέσεις ανάμεσα σε μία αθλητική ζακέτα και μία maxi πλισέ φούστα για παράδειγμα.

Milano-str-S25-1451.jpg

Στην παρακάτω gallery θα βρεις τα δέκα σύνολα που ξεχωρίσαμε και θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις τις ζακέτες σου με τον πιο elegant τρόπο.

Paris-str-S25-1713.jpg

Χριστίνα Μπόμπα: Το stylish look με σατέν slip skirt που ψάχνεις πώς να αξιοποιήσεις το φθινόπωρο

10 outfits με όλα τα στυλ ζακέτας της σεζόν. Get the inspo!