Η Renia Jazdzyk δεν είναι ακόμα μία influencer άνω των 50 αλλά μία ageism fighter που μας εμπνέει

Ναταλία Κατσακιώρη

«Είμαι 59 και να πώς συνδυάζω το ...». Η Renia Jazdzyk μπορεί να φορέσει τα πάντα, απλά γιατί τολμάει.

Είναι η εποχή που όλοι στον κόσμο της μόδας μιλάμε για ορατότητα και τη γυναικεία ενδυνάμωση. Για την ανάγκη δηλαδή να δούμε όλες εκείνες τις διαφορετικές ομάδες γυναικών που μας επί τόσες δεκαετίες δεν θέλαμε να δούμε. Τα κορίτσια με διαφορετική σιλουέτα από την «επιτρεπόμενη», τους plus size σωματότυπους, τα κορίτσια με τις όμορφες φακίδες τους, αλλά και τις γυναίκες που έχουν ξεπεράσει πια την ηλικία των 40. Και ναι, μην σε σοκάρει ο αριθμός. Πριν λίγα χρόνια (και πίστεψέ με όχι όσο μακριά σου πιστεύεις), τα 40 ήταν ένα ηλικιακό όριο που έβαζε αυτόματα τις γυναίκες σε μία θέση απόσυρσης, με φράσεις του τύπου «τόπο στη νέα γενιά» και άλλα στερεοτυπικά συνθήματα παραίτησης. Δεν θα μιλήσω καν για τις γυναίκες πάνω από τα 50 ή πάνω από τα 60, που ο μόνος ρόλος που είχαν πλέον να αναμένουν ήταν αυτός της γιαγιάς και ενός υποχρεωμένου υποστηρικτή στις οικογένειες των παιδιών τους.

To office look του χειμώνα έχει κάτι από τo girl boss των 80s -Τα στοιχεία που θα σε εμπνεύσουν

Όταν, λοιπόν, αναπτύχθηκε το φαινόμενο των influencers στα social media και κυρίως στο Instagram, άρχισαν να φθάνουν στα χέρια μας εικόνες από ορισμένες τολμηρές, όμορφες κυρίες που αν και ήταν πάνω από 50, θέλησαν να μας διδάξουν ότι η μόδα δεν έχει όριο και η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. Και κάπως έτσι είδαμε τις over the 50s influencers να κατακτούν το Instagram και να δημιουργούν τα πιο τολμηρά looks καθημερινά στους λογαριασμούς τους. Ανάμεσά τους και η Renia Jazdzyk ή Venswifestyle όπως την ξέρουν οι περισσότεροι, μία από τις κυρίες που πρόσεξα και πάλι στο feed μου τελευταία για όλους τους σωστούς λόγους.

Renia Jazdzyk: Στα 59 της μπορεί να συνδυάσει όλα τα hot items της σεζόν και κάτι έχει να μας πει.

Το ότι είναι μία από τις πιο κομψές παρουσίες το ήξερα ήδη και παρακολουθούσα πάντα τα looks της. Πρόσφατα, όμως, θέλησα να μάθω κάποια παραπάνω πράγματα για εκείνη και κάπως έτσι ανακάλυψα ότι έχει καταγωγή από την Πολωνία και μένει στο Hexham του Northumberland και όχι σε κάποια λαμπερή, μεγάλη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ξεκίνησε μόνη της έναν λογαριασμό στο Instagram που έδειχνε τα καθημερινά της σύνολα και σήμερα έχει φθάσει στο σημείο να είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες influencers. Όλα αυτά, όμως, είναι λίγο-πολύ γνωστά. Τα βιντεάκια που ανεβάζει τον τελευταίο καιρό στο προφίλ της με τον τίτλο «Είμαι 59 και να πώς φοράω το...» με έκαναν όμως να δω και πάλι το περιεχόμενό της και να την κατατάξω αυτή τη φορά στις ageism fighters.

Μία γυναίκα που πάρα πολύ έξυπνα παίρνει τα πιο δημοφιλή items της κάθε σεζόν, τα οποία συνήθως βλέπουμε στο street style πάνω σε νέα και όμορφα κορίτσια, και τα εντάσσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο στο στυλ της, συμπληρώνοντας κάθε φορά την εικόνα της με το προσωπικό της touch. Γιατί guess what; Τα ρούχα δεν έχουν ηλικία, τα αξεσουάρ δεν φωνάζουν κάποια δεκαετία, το ίδιο και τα beauty trends που έχουμε εμείς πάλι χωρίσει σε κατηγορίες. Και η Renia Jazdzyk με μία απλή φράση, «είμαι 59», ήρθε να μιλήσει ανοιχτά για την ηλικία της και να κλείσει το μάτι σε όλους όσους πιστεύουν ότι μία γυναίκα μετά τα όποια -αντα της πρέπει να ζει υπό συγκεκριμένους κανόνες.

Η μόδα θα είναι πάντα ένας ισχυρός μοχλός κίνησης μία γυναίκας που θέλει ίσως μόνο μέσα από την εμφάνισή της να κάνει μια μικρή επανάσταση και να μιλήσει για όλα όσα θέλει να δημιουργήσεις στη ζωή της, χωρίς στην πραγματικότητα να πει τίποτα. «Το Instagram μου και αυτό που κάνω είναι ένα είδος μανιφέστου. Η μόδα μπορεί να μας εμπνεύσει και να μας συναρπάσει ανεξάρτητα από την ηλικία μας», δήλωσε η Renia στο blog του Huishan Zhang. «Ακόμα και στην ηλικία των 50 ετών και άνω μπορείς να έχεις ακόμα όρεξη για μόδα, να είσαι περίεργη και να παρακολουθείς τις τελευταίες τάσεις,» κατέληξε. Γιατί τώρα είναι η στιγμή η κάθε μία από εμάς να ζήσει όπως πραγματικά ονειρεύεται, αφήνοντας πίσω αυτόν τον αριθμό που μέχρι πρόσφατα όριζε τα θέλω μας.

5 stylish looks με δερμάτινο μπουφάν όποιο σχέδιο και αν έχεις στη ντουλάπα σου

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης