Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης: Τα highlights των ημερών που πέρασαν είναι «very demure»

Ναταλία Κατσακιώρη

Τα πιο αξιοσημείωτα trends που είδαμε τις προηγούμενες μέρες.

Vittoria CerettiΤο φετινό line up της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης είναι περισσότερο διερευνητικό θα έλεγε κανείς. Και αυτό γιατί έχουμε πολλούς νέους σχεδιαστές και οίκους που παρουσιάζουν τις συλλογές τους μέσα σε αυτές τις μέρες δίπλα σε θρύλους της αμερικανικής μόδας, όπως τον Ralph Lauren και τον Tommy Hilfiger. Και ενώ τα πράγματα παρουσιάζουν έναν σχετικό πλουραλισμό, εμείς ξεχωρίσαμε όλα τα highlights που πρέπει να ξέρεις από την πρώτη εβδομάδα μόδας του φθινοπώρου so far.

Midi, mini, maxi: 10 σύνολα με φούστα που θα αντιγράψουμε αυτή την εβδομάδα

Tory Burch

Ήταν ίσως η πιο ενδιαφέρουσα συλλογή της εβδομάδας μέχρι στιγμής. Η Tory Burch έχει κάνει το βήμα τις τελευταίες σεζόν εξελίσσοντας το προσωπικό της brand και μπαίνοντας σε μία ακόμη πιο δυναμική σχεδιαστική λογική, η οποία ανταποκρίνεται στο έπαρκο στο σύγχρονο νεοϋορκέζικο στυλ όπως το έχουμε στο μυαλό μας. Sophisticated και cool, χωρίς όμως τα υπόλοιπα κλισέ.

Η χρωματική της παλέτα εμπλουτίστηκε, τα prints έγιναν αρκετά πιο edgy κρατώντας την κλασική τους βάση, ενώ οι γραμμές των ρούχων συνέχισαν φυσικά να είναι στο γνωστό minimal classy style της Tory Burch, μόνο που αυτή τη φορά είχαμε και ένα touch από τα 90s και 00s. Είδαμε βολάν, διαφάνειες, loose χαμηλοκάβαλα παντελόνια και φούστες με καμπύλες. Όλα αυτά μέσα σε μία συλλογή που φέρει όπως πάντα και τη σφραγίδα της γυναίκας σχεδιάστριας.

Carolina Herrera

Η Carolina Herrera είναι ένας οίκος που βρίσκεται πάντα εκεί για να μας θυμίζει την παλιά καλή Νέα Υόρκη με τις maxi «τουαλέτες» από ταφτά, τα cocktail dresses με έντονα χρώματα και τα εφαρμοστά cigarette παντελόνια συνδυασμένα με puffy μπλουζάκια.

Κάτι ανάλογο είδαμε και πάλι στο catwalk μόνο που αυτή τη φορά στη συλλογή εντάχθηκαν και κάποια πιο preppy σύνολα με σακάκια και tweed φούστες αλλά και φορέματα. Τα πουά και τα all over floral printed μοτίβα φώτισαν το runway, ενώ το show έκλεισε με ένα ασπρόμαυρο gown με τα luxury κεντήματα να ξεχωρίζουν.

Khaite NY

Ναι, αυτό είναι σίγουρα demure. Η νούμερο ένα τάση στα social media βρήκε την απόλυτη εφαρμογή της στην νέα Spring collection της Catherine Holstein. Όπως έχει πει εξάλλου η ίδια τα ρούχα της σχεδιάζονται για να συνδυάζονται ξανά και ξανά καθώς συνεχίζουν να είναι εντυπωσιακά και από μόνα τους.

Oversized σακάκια, ρευστά tops και παντελόνια, διαφάνειες και βολάν, δερμάτινα ανδρικά jackets και λεπτομέρειες από ιδιαίτερες πλέξεις. Όλα τα shapes που είδαμε στο catwalk είχαν τις τεράστιες γραμμές που έχουν γίνει πλέον σήμα κατατεθέν για την Holstein και το δικό της ιδιότυπο sexiness που αποτυπώνεται μέσα από ανδρόγυνα πατρόν.

Maison Alaïa

Ο Pieter Mulier έχει στρέψει τον φακό στον οίκο Alaïa για όλους τους σωστολυς λόγους. Μετά από 42 χρόνια επέστρεψε στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και επέλεξε ένα iconic σημείο για το Spring/Summer 2025 show του, το μουσείο Guggenheim. Το casting υπήρξε εξίσου δυνατό με μοντέλα όπως η Kendall Jenner και η Vittoria Ceretti να συμμετέχουν στο show, ενώ στο front row βρέθηκε και η Rihanna με ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα front row looks της σεζόν μέχρι στιγμής.

Και αυτή η συλλογή ήρθε σαν χάδι, σαν ένα άγγιγμα γύρω από το γυναικείο σώμα. Οι κοιλότητες αγκάλιασαν τις γυναικείες καμπύλες χωρίς δείγμα φερμουάρ ή κουμπιών, όπως ακριβώς δημιουργούσε και ο ίδιος ο Azzedine Alaïa. Οι αέρινες φούστες συνδυάστηκαν με bra tops, τα φορέματα κρατήθηκαν σαν αγκαλιά πάνω στο σώμα των μοντέλων και οι ασυμμετρίες έκαναν και αυτές την εμφάνισή τους μόνο που εδώ η γεωμετρία των αρχαιοελληνικών πλισέ ήταν σχεδόν στρατηγικά τοποθετημένη.

Ένα εντυπωσιακό come back στη Νέα Υόκρη και ένα άξιο tribute στον ιδρυτή του οίκου.

Η Sarah Burton είναι η νέα creative director του Givenchy -Ακολουθώντας τον Lee

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης