Paris Fashion Week: Τα highlights των κορυφαίων shows της χθεσινής μέρας μας σύστησαν νέες σιλουέτες

Ναταλία Κατσακιώρη
Paris Fashion Week: Τα highlights των κορυφαίων shows της χθεσινής μέρας μας σύστησαν νέες σιλουέτες

Acne Studios, Rabanne, Courreges, Balmain και Dries Van Noten μας παρουσίασαν τα shows τους στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Η αλήθεια είναι πως κάθε μέρα κατά τη διάρκεια ενός fashion week είναι μια μέρα γιορτής. Ειδικά όταν μιλάμε για την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, την απόλυτη πρωτεύουσα της μόδας , όπου το high fashion βρίσκει την ουσία του. Εχθές είδαμε τα shows των Acne Studios, Balmain, Courreges, Dries Van Noten και Rabanne. Όλοι τους οίκοι με μεγάλη ιστορία και ένα πολύ ιδιαίτερο δικό της μοναδικό προφίλ, που ακολουθεί σε πολλές περιπτώσεις τις ιστορικές τους αναφορές.

PFW: Η αθλητική συλλογή του Dior και η officecore collection του Saint Laurent με exotic αναφορές

Balmain-S25-049.jpg

Balmain SS25

Ρίχνοντας, όμως, μια ματιά στα χθεσινά catwalks και έχοντας μελετήσει τα looks της SS25 season συναντήσαμε πολλές λεπτομέρειες, που έχτισαν ένα trend report με πολλές κοινές αναφορές. Ακολουθεί μια πρώτη ανάγνωση των τάσεων που μας εντυπωσίασαν.

Rabanne-S25-036.jpg

Rabanne SS25

Τα trends που ξεχώρισαν στα χθεσινά catwalks:

New silouettes

Η έμφαση δόθηκε αυτή τη φορά στους γοφούς από τους Acne Studios και Balmain, που βρήκαν τον τρόπο να κάνουν το γυναικείο σώμα ακόμα πιο ενδιαφέρον δίνοντας κίνηση σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της θηλυκής σιλουέτας. Στον Balmain η ισορροπία ήρθε μέσα από τους edgy pointed ώμους.

Acne-S25-044.jpg

Acne Studios SS25

Balmain-S25-040.jpg

Balmain SS25

Layering

Πολύχρωμο, πολυεπίπεδο και άκρως ενδιαφέρον το layering της επερχόμενης άνοιξης. Αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει είναι τα ιδιαίτερα υλικά ποθ χρησιμοποιήθηκαν από τον Dries Van Noten και τον Rabanne, οι οποίοι χώρεσαν το σατέν, το μπροκάρ ακόμα και το βελούδο σε ένα look.

Van-Noten-S25-022.jpg

Dries Van Noten SS25

Rabanne-S25-029.jpg

Rbanne SS25

Luxury leather

Παραμένει πρώτο ως ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά που θέλει να δουλέψει ο κάθε σχεδιαστής. Στα Acne Studios είδαμε την matte, minimal εκδοχή του σε παλτό με τετράγωνους ώμους, ενώ ο Dries Van Noten και το δημιουργικό του studio έμεινε στην κλασική εκδοχή του δερμάτινου blazer.

Acne-S25-008.jpg

Acne Studios SS25

Van-Noten-S25-030.jpg

Dries Van Noten SS25

The white dress

Το λευκό φόρεμα παραμένει το νούμερο ένα hero piece και επαναπροσδιορίζεται μέσα από την minimal εκδοχή που δημιούργησε το σχεδιαστικό δίδυμο των Courreges. Τα Acne Studios αποθέωσαν την τεχνική των ντραπέ και δημιούργησαν ένα φόρεμα με γεμάτο ασυμμετρίες και έντονα χαρακτηριστικά.

Courreges-bks-S25-021.jpg

Courreges SS25

Keep or toss: Οι τάσεις που θα πούμε «αντίο» και πώς θα τις αντικαταστήσουμε μέσα στο φθινόπωρο

Acne-S25-016.jpg

Acne Studios SS25

DPG Network