Chloé SS25: Το όραμα της Chemena Kamali παραμένει ξεκάθαρο -Το Chloé girl είναι feminine και cool

Ναταλία Κατσακιώρη
Photo Credit: Launchmetrics.com/spotlight

Το δεύτερο show της Chemena Kamali έπιασε τα πράγματα από εκεί ακριβώς που το άφησε.

«Με αυτή τη δεύτερη συλλογή για την Chloé, ήθελα να αποτυπώσω αυτή τη νοσταλγία για το καλοκαίρι και την αίσθηση που φέρνει, παίρνοντας ως σημείο αναφοράς την ουσία των παραδόσεων του οίκου, χτίζοντας νέα θεμέλια και αιχμαλωτίζοντας εκείνη την ιδιαίτερη στιγμή των καλοκαιρινών μηνών, όταν επανασυνδέεσαι με τον ίδιο σου τον εαυτός». Με αυτή τη δήλωση η Chemena Kamali, που παρουσίασε πριν λίγες ώρες τη δεύτερη συλλογή της για τον οίκο Chloé, κατάφερε να συνοψίσει σε δύο απλές προτάσεις την αίσθηση των καλοκαιρινών μας διακοπών, ή τουλάχιστον το πώς θα θέλαμε ή θα έπρεπε να είναι ιδανικά. Η ίδια παρέμεινε απλή, σαφής, φωτεινή και απόλυτα ξεκάθαρη στο όραμά της για τη νέα Chloé που θέλει το Chloé girl στο επίκεντρο.

Τα δερμάτινα μπουφάν που θα φοράμε το φθινόπωρο και έχεις ήδη στη ντουλάπα σου -Κανένα shopping

Το Chloé girl θα μπορούσε να είναι η ίδια η Chemena Kamali: θηλυκή, cool, ανέμελη και αρκετά bohemian είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας, εκείνη η συμμαθήτρια ή η συνάδελφος που ξεχώριζε για το στυλ και την αυθεντικότητά της, την αιθέρια αύρα της, την κίνησή της. Κάπως έτσι στήθηκε μία ακόμη συλλογή με επίκεντρο αυτήν ακριβώς τη γυναίκα, η οποία περιλαμβάνει και κάποιες από τις signature στιγμές του ίδιου του οίκου. Η δεκαετία του 1970 ήταν αυτή που ξεκάθαρα ενέπνευσε την Kamali, η οποία μας μετέφερε σε ένα hippy καλοκαίρι όπου οι διαφάνειες και τα χρυσά κοσμήματα πρωταγωνιστούν.

Ο οίκος Chloé είχε εξάλλου πάντα στο επίκεντρο τη θηλυκή ενέργεια και τη sexy δυναμική που μπορούν να προσφέρουν τα ρούχα στην καθημερινότητά μας. Για την επερχόμενη Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2025 ο κορυφαίος γαλλικός οίκος παρουσίασε μία πλήρη γκαρνταρόμπα από sleepwears και εσώρουχα που θα φορέσουμε κανονικά στους δρόμους της πόλης. Διάφανα ρομαντικά φορέματα με λεπτομέρειες από δαντέλα, κορμάκια και bloomers, παντελόνια καμπάνα και κοντά δερμάτινα jackets παρουσιάστηκαν μαζί με floral αιθέρια φορέματα, maxi dresses που ήταν ταυτόχρονα puffy και ρευστά, ενώ η έννοια του slip dress πήγε σε άλλο επίπεδο με τα σχέδια της Chemena Kamali να απεικονίζουν ένα σύγχρονο νυχτικό στους δρόμους της πόλης.

Η χρωματική παλέτα που επιλέχθηκε ήταν ελαφρώς «ξεθωριασμένη», όπως τα ρούχα του καλοκαιριού που έχουν ελαφρώς ξεβάψει κάτω από τον ήλιο. Λευκό και γλυκό ροδακινή, πράσινο του φιστικιού και pale μπλε, burgundy του κερασιού και όλες οι αποχρώσεις του beige ήταν τα κυριότερα χρώματα που είδαμε στη συλλογή εκτός από τα florals που πλημμύρισαν το catwalk στα τελευταία looks της collection.

Catwalk looks:

Το highlight βέβαια ήταν για άλλη μια φορά τα αξεσουάρ ξεκινώντας από τις τεράστιες πλατφόρμες της Chloé που αυτή τη φορά είχαν χαραγμένα logos στον ξύλινο πάτο τους και πλαστικά, διάφανα straps. Οι τσάντες κοχύλι έγιναν ήδη viral στα social media, ενώ είχαμε και την επανεμφάνιση της χρυσής ζώνης με τα καλλιγραφικά γράμματα και τα χρυσά charms πάνω στις τσάντες, που συνεχίζουν την τάση της charming bag. Εννοείται ότι η μικροσκοπική μπανάνα είναι ακόμα το σύμβολο του οίκου και διακόσμησε και αυτή τη φορά διακριτικά διάφορα items.

To front row του show είχε τα νέα Chloé girls στις θέσεις τους με τη Jeanne Damas, τη Sienna Miller και την Diane Kruger να είναι ανάμεσα στις καλεσμένες του show. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η Chemena Kamali κατάφερε να αναμορφώσει έναν οίκο, να αποκτήσει νέο κοινό και να συμπεριλαμβάνεται πια ανάμεσα στους trend setters οίκους. Και όλα αυτά ενώ παρουσίασε τη συλλογή της και πάλι σε ένα σχετικά plain σκηνικό γεμάτο πράσινα λουλούδια κρεμασμένα από την οροφή και καθώς τα μοντέλα περπάταγαν υπό τους ήχους του πιο χαμογελαστού soundtrack.

Και σε περίπτωση που αναρωτιέσαι γιατί και πώς πέτυχε το πείραμα της Chloé, αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου και δες το SS25 show του οίκου. Η χαρά που θα νιώσεις είναι η απάντηση. Αυτή και η επιθυμία που σου γεννάται να γίνεις ένα από αυτά τα αέρινα κορίτσια.

Paris Fashion Week: Τα highlights των κορυφαίων shows της χθεσινής μέρας μας σύστησαν νέες σιλουέτες

Δείτε ολόκληρο το show:

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης