Giorgio Armani SS25: Ο Ιταλός μαέστρος «κατέλαβε» τη Νέα Υόρκη με μία συλλογή που μας ταξίδεψε

Ναταλία Κατσακιώρη
Giorgio Armani SS25: Ο Ιταλός μαέστρος «κατέλαβε» τη Νέα Υόρκη με μία συλλογή που μας ταξίδεψε

Ο Giorgio Armani επέστρεψε στη Νέα Υόρκη μετά από δέκα χρόνια.

Είσαι έτοιμη για ένα ταξίδι; Ή αλλιώς για την In Viaggio collection του Giorgio Armani; Δέκα χρόνια μετά την τελευταία φορά που παρουσίασε το show του στη Νέα Υόρκη, ο 90χρονος πια Ιταλός μαέστρο του tailoring αποφάσισε να επιστρέψει και πάλι σε μία πόλη που αγάπησε πάνω στην ώρα για τα νέα του μεγάλα εγχειρήματα. Τη νέα του boutique στη Madison Square και ένα εστιατόριο που φέρει την υπογραφή του, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του τον άλλο μήνα. Το show έγινε στο Park Avenue Armory και το σκηνικό του μας μετέφερε στην πρώτη θέση ενός τρένου, με τους καλεσμένους να κάθονται σε μικρά τραπεζάκια ενός καφέ που θα μπορούσε να βρίσκεται μέσα στο πολυτελές Orient Express.

Η δεύτερη συλλογή της Phoebe Philo επιβεβαιώνει τη μανία των plastic trash bags -Πώς ξεκίνησαν όλα;

Giorgio-Armani-S25-094.jpg

To πρώτο μοντέλο μάλιστα που βγήκε στο catwalk συνοδευόταν και από έναν καμαρότο που ακολουθούσε με τις βαλίτσες της ανά χείρας. Αν και ο Giorgio Armani είναι ένας ζωντανός θρύλος της μόδας για το signature layering που τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο, σήμερα φαίνεται να βρίσκει μεγαλύτερο νόημα στη χυτές, ρευστές φόρμες που αγκαλιάζουν το σώμα, τα αιθέρια, μαλακά υφάσματα και τα shapes που επιτρέπουν στο σώμα να κινείται ελεύθερα.

Giorgio-Armani-S25-001.jpg
https://www.instagram.com/reel/DBPy4slM1Vs/

Το μεταξωτό σατέν ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής στα περισσότερα σύνολά της συλλογής, η οποία ξεκίνησε με κάποια casual chic looks με πουκάμισα και παντελόνια σε στυλ harrem είτε ήταν maxi, είτε capri, ενώ στη συνέχεια είδαμε και πιο επίσημα ladylike σύνολα τα οποία έκαναν ένα μικρό tribute στις Αμερικανίδες stars των 30s και 40s, όπως η Carole Lombard, μιας και ο κύριος Armani φαίνεται πώς έκανε πολλές φορές νοερά τη σύνδεση -και πραγματικά- τη σύνδεση του Μιλάνου με το Hollywood. Ο ίδιος είναι ο αγαπημένος designers πολλών σύγχρονων stars στο κόκκινο χαλί, αφού τον εμπιστεύονται κυρίες όπως η Cate Blanchett.

Giorgio-Armani-S25-017.jpg

Το τρίτο μέρος της συλλογής ήταν αυτό που ανέδειξε και την τεράστια δεξιοτεχνία του ιταλικού ατελιέ με τα κεντήματα και τα κρόσσια να πρωταγωνιστούν πάνω σε φορέματα, tops και φούστες που συνδυάστηκαν μεταξύ τους με ένα εφευρετικό layering. H παλέτα ξεκίνησε με pale γκρι και beige και συνέχισε με baby blue, pale lilac, ροδακινή, ροζ και κάποιες πινελιές από φούξια. Για άλλη μια φορά τα αξεσουάρ ήταν το highlight της βραδιάς, αφού δεν έλειπαν τα εντυπωσιακά σκουλαρίκια, οι belt bags και τα head pieces με το ιδιαίτερο shape.

Catwalk looks:

O Lorenzo Serafini είναι ο νέος creative director της Alberta Ferretti και έχουμε το τέλειο matching

Giorgio-Armani-S25-093.jpg

Το κλείσιμο της βραδιάς έγινε με τα μοντέλα να συγκεντρώνονται μετά το line up στο stage για το φινάλε και τον ίδιο τον maestro Giorgio Armani να βγαίνει στο catwalk ντυμένος με ένα άψογο μαύρο smocking για να απολαύσει το χειροκρότημα του αμερικανικού κοινού. Μας πήρε για άλλη μια φορά μαζί του στο ταξίδι του επιβεβαιώνοντας το προσωπικό του ρητό ότι η κομψότητα δεν έχει να κάνει με την προσοχή, αλλά με το να σε θυμούνται.

https://www.instagram.com/reel/DBPyYIBJWlF/