Κρόσσια, λουλούδια και λάμψεις: Τα τζιν παντελόνια του καλοκαιριού είναι πιο glam από ποτέ

Ναταλία Κατσακιώρη
Κρόσσια, λουλούδια και λάμψεις: Τα τζιν παντελόνια του καλοκαιριού είναι πιο glam από ποτέ

Οι τάσεις του καλοκαιριού κάνουν το τζιν παντελόνι τον απόλυτο πρωταγωνιστή.

Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες γυναικών: αυτές που δεν θα άλλαζαν το τζιν παντελόνι τους με τίποτα και αυτές που δεν θα το φόραγαν ποτέ το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι ότι οι θερμοκρασίες στη χώρα μας δεν βοηθάνε και πολύ τις κυρίες που λατρεύουν τα denims τους, γιατί είναι ομολογουμένως ένα άκρως ζεστό ύφασμα, αν ζεις στις καλοκαιρινές συνθήκες της Ελλάδας. Από την άλλη είναι ίσως και η όψη του classic blue denim παντελονιού, που μας προδιαθέτει περισσότερο για ένα urban look και όχι ένα ανάλαφρο outfit για παράδειγμα για ένα ελληνικό νησί. Οπότε κάπως έτσι καταλήγουμε να το αφήνουμε λίγο πιο πίσω κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Light blue πέδιλα: Έρχονται να αντικαταστήσουν το μαύρο και μας αρέσουν πολύ

Gucci-Resort-S25-051.jpg

GUCCI RESORT S25

Ωστόσο, προετοιμάσου, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και το καλοκαίρι του 2024, μιας και όλοι οι κορυφαίοι οίκοι έχουν παρουσιάσει μια νέα μορφή των denims, άκρως καλοκαιρινή, άκρως ενδιαφέρουσα και άκρως playful. Το τελευταίο catwalk, οπου είδαμε το τζιν να γίνεται ένα από τα κεντρικά στοιχεία της συλλογής ήταν η SS24 Resort collection του οίκου Gucci, όπου ο Sabato De Sarno έντυσε τα loose, low waisted τζιν παντελόνια του με κρόσσια και μικροσκοπικά λουλούδια, μετατρέποντας ένα απλό jean σε ένα ξεχωριστό item με άποψη.

Gucci-Resort-S25-031.jpg

GUCCI RESORT S25

Extravagant jeans: Η τάση του καλοκαιριού στα τζιν παντελόνια.

Όλα ξεκίνησαν από την Bottega Veneta, όταν η δημιουργική ομάδα αποφάσισε να πειραματιστεί με ένα τζιν παντελόνι που δεν ήταν όμως κατασκευασμένο από το γνωστό μας καραβόπανο, αλλά από γνήσιο δέρμα. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα στο haute couture denim του οίκου Valentino και όλα αυτά τα ιδιαίτερα τζιν παντελόνια που είδαμε στις SS24 collections.

summer_denim-(3).jpg

Η Isabel Marant συνεχίζει την boho αισθητική της με τα strass και τα μοτίβα της να δίνουν το glam touch που θέλουμε σε ένα τζιν παντελόνι, η Stella McCartney πειραματίζεται με perforated τεχνικές και μεταλλικά στοιχεία, ενώ ο Valentino επιστρέφει στις ready to wear συλλογές του με ένα τζιν παντελόνι που δημιουργείται από denim φιόγκους.

summer_denim-(5).jpg

Αυτό το καλοκαίρι θα δούμε το τζιν παντελόνι με άλλα μάτια και θα πειραματιστούμε με τις palyful εκδοχές του. Βάλε ένα ιδιαίτερο τζιν στη συλλογή σου και να είσαι σίγουρη ότι θα γίνει το αγαπημένο σου summer piece.

summer_denim-(2).jpg

Bubble skirt: Η φούστα που πρωταγωνιστεί τώρα στα social media και θα φορέσουμε το καλοκαίρι