Τι να βάλω σήμερα; Έχουμε τα 5 looks για να «επιβιώσεις» στον καύσωνα

Ναταλία Κατσακιώρη
Τι να βάλω σήμερα; Έχουμε τα 5 looks για να «επιβιώσεις» στον καύσωνα
Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Γιατί μπορείς να ντυθείς εντυπωσιακά ακόμα και στα 40άρια.

Καύσωνας Ιουλίου. Και όχι μόνο καύσωνας αλλά και καύσωνας διαρκείας, αφού φαίνεται ότι τα σαραντάρια θα μας ακολουθήσουν για πολλές μέρες ακόμα, κάνοντάς τη ζωή μας στην πόλη λίγο πιο δύσκολη από ότι συνήθως. Οι πρώτοι αδειούχοι έχουν ξεκινήσει να φεύγουν για τους καλοκαιρινούς τους προορισμούς, όμως, είμαστε και εμείς που ακόμα βλέπουμε την άδεια να «αχνοφαίνεται» κάπου μακριά τον Αύγουστο και πρέπει αναγκαστικά να κάνουμε ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά μας. Το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει τις μετακινήσεις μας, οι οποίες θα περιοριστούν νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα, αλλά και τα everyday looks μας, αφού ένας καύσωνας είναι μία ειδική συνθήκη, που απαιτεί και το κατάλληλο styling.

H Σταματίνα Τσιμτσιλή ξεκίνησε διακοπές και αυτή είναι η φούστα που πήρε μαζί της

Paris-HC-str-F24-1186.jpg

Tι να φορέσεις, λοιπόν, ένα πρωί που λίγο πριν φύγεις από το σπίτι και κλείσεις την πόρτα πίσω σου εύχεσαι να μπορούσε να βγεις απλώς με το μαγιό σου και ένα ζευγάρι σαγιονάρες; Στην πραγματικότητα θα σου πω ότι κάτι τέτοιο θα είναι μάλλον μία ατυχής επιλογή, αφού όσο πιο πολύ είναι εκτεθειμένο το δέρμα σου στον ήλιο, τόσο περισσότερο ο ήλιος θα καίει την επιδερμίδα σου και ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματός σου. Οπότε, θέλουμε ρούχα και αξεσουάρ σε ανάλαφρα φυσικά υφάσματα, που θα αγκαλιάσουν το σώμα, θα το προστατέψουν και θα αφήσουν τον αέρα να κυκλοφορεί γύρω μας, ώστε να ρυθμίζεται κάπως η θερμοκρασία. Είναι οι τυπικές fashion συμβουλές που θα διαβάσεις αυτές τις μέρες -εκτός από τη διαρκή ενυδάτωση.

Paris-HC-str-F24-1071.jpg

Tα λινά και τα βαμβακερά items της ντουλάπας σου είναι εδώ για να σε σώσουν για άλλη μία φορά. Και αν τα συνδυάσεις έξυπνα, μπορούν να γίνουν και ultra fashionable. Ξεκίνα με τα basic δροσερά ρούχα σου, όπως για παράδειγμα ένα λινό παντελόνι ή ένα αμάνικο maxi βαμβακερό φόρεμα, και χτίσε το styling step by step με αξεσουάρ, τα σωστά παπούτσια και πολύχρωμα κοσμήματα. Τα head pieces εννοείται ότι επιβάλλονται αυτές τις μέρες, το ίδιο και μία basket bag, η οποία πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο στο street style.

Paris-HC-str-F24-1258.jpg
Paris-HC-str-F24-1119.jpg

Το crochet είναι πιο συναρπαστική τάση του καλοκαιριού -4 τρόποι να το φορέσεις στην παραλία

Τα 5 πιο stylish looks για τον καύσωνα: