Το crochet είναι πιο συναρπαστική τάση του καλοκαιριού -4 τρόποι να το φορέσεις στην παραλία

Ναταλία Κατσακιώρη
Το crochet είναι πιο συναρπαστική τάση του καλοκαιριού -4 τρόποι να το φορέσεις στην παραλία

To retro πλεκτό που θα έρθει μαζί σου παραλία.

Είναι ένα trend που επανέρχεται σχετικά συχνά μέσα στα χρόνια και το έχουμε δει με πολλές διαφορετικές εκδοχές. Από τα ανατρεπτικά 60s και 70s, μέχρι και τα Y2K micro tops που φοράγαμε στην εφηβεία μας και τις πλεκτές μπαντάνες μας, περάσαμε στα crochet αξεσουάρ και τα ολοκληρωμένα looks με crochet ρούχα, είτε μιλάμε για ένα φόρεμα, είτε και για matching σετάκια.

Οδηγός αγοράς: Τα 10 ρομαντικά φορέματα που θα βάλουμε στους καλοκαιρινούς γάμους

https://www.instagram.com/p/C9Pt2g6OxHq/

Τα catwalks με τις SS24 συλλογές μας έδειξαν τις προθέσεις των σχεδιαστών να επαναφέρουν το crochet στην κορυφή των τάσεων του καλοκαιριού και οίκοι όπως η Stella McCartney, ο Moschino και ο Michael Kors παρουσίασαν στις συλλογές τους ολοκληρωμένα crochet looks, με φορέματα, φούστες και tops σε neutral και basic αποχρώσεις αλλά και σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

4 τρόποι να φορέσεις το crochet στην παραλία:

Φούστα

Είναι σίγουρα η πιο εύκολη εκδοχή ενός crochet item στην παραλία. Η φούστα από το ελαφρύ αυτό πλεκτό ύφασμα, με retro πλέξη και old school διάθεση θα κάνει το τέλειο matching με ένα μαγιό και ένα καπέλο όπως ακριβώς το έχει συνδυάσει η Leonie παρακάτω.

Photo-by-Leonie-Hanne-on-January-04-2024..jpg

Φόρεμα

Προφανώς και ένα τέτοιο perforated φόρεμα μπορεί να φορεθεί και εκτός παραλίας. Αλλά όταν από μέσα φαίνεται το μαγιό σου, ολόσωμο ή μπικίνι, ένα item σε έντονο χρώμα, τότε ακόμα και το ίδιο το φόρεμα γίνεται πιο summer και πιο sexy από ποτέ.

Photo-by-elsa-on-June-02-2023..jpg

Καπέλο

Είναι από τα πιο δημοφιλή items του φετινού καλοκαίρι, που το έβλεπες ήδη και από πέρυσι ακόμα και στην πόλη. Ένα πολύχρωμο καπέλο με ρίγες, με ξέφτια, αλλά και με άλλα σχέδια, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι super hot φέτος, είναι η τέλεια επιλογή για να φορέσεις το crochet στην παραλία.

Photo-by-Emili-Sindlev-on-May-02-2024.-May-be-an-image-of-hat..jpg

Pearly fun: Αυτό είναι το μπικίνι trend που όλες θέλουμε να φορέσουμε αυτό το καλοκαίρι

Μαγιό

Μην ξεχνάς ότι μπορείς πολύ άνετα να επιλέξεις επίσης και ένα πλεκτό, crochet μαγιό. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο item που χρειάζεται και αντίστοιχη φροντίδα στο πλύσιμο, αλλά είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για τις βουτιές σου.

Photo-shared-by-elsa-on-December-30-2022-tagging-@loewe..jpg