Burberry SS25: Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου έκλεισε με το «γκρίζο» show του Daniel Lee

Ναταλία Κατσακιώρη
Burberry SS25: Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου έκλεισε με το «γκρίζο» show του Daniel Lee

Ο Daniel Lee συνεχίζει να στηρίζει τη βρετανική ταυτότητα του brand.

Είναι κατά κανόνα το μεγαλύτερο show της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου. Γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος οίκος που να έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με το british style και ο Daniel Lee από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη θέση του creative director αποφάσισε να αφιερώσει τη θητεία του στην επαναφορά της Burberry στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Κάπως έτσι είδαμε ξανά τον ιππότη καβαλάρη στο logo της εταιρίας, επανήλθαν τα καρό και το tartan και το κλασικό checked print έντυσε αξεσουάρ και ρούχα. Η χθεσινή, όμως, συλλογή μας πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Οι 5 φθινοπωρινές τάσεις που ξεχωρίσαμε στο street style του Λονδίνου

Burberry-S25-002.jpg

Το show πραγματοποιήθηκε στο London’s National Theatre και το set του runway δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την Burberry από τον κορυφαίο Βρετανό καλλιτέχνη Gary Hume, ο οποίος βασίστηκε στο έργο του Bays από το μακρινό 1990, για να διαμορφώσει την αίθουσα του show. Ο ίδιος μάλιστα δήλωση πως του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο Lee είχε δει και ήξερε το συγκεκριμένο installation. Κάπως έτσι τεράστια πανιά κόπηκαν και κρεμάστηκαν στον χώρο μιμούμενα τις μοντερνιστικές πόρτες των νοσοκομείων. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου συνεχίζει τη δική του μικρή παράδοση να καλεί Βρετανούς καλλιτέχνες κάθε φορά που ετοιμάζει το set up του επόμενου show του.

Burberry-S25-014.jpg

Η Liu Wen, το super model από την Κίνα, έκανε την έναρξη αλλά και το closing του show, ενώ το front row ήταν και αυτό γεμάτο με λαμπερές παρουσίες ξεκινώντας από τους Olivia Colman, Barry Keoghan, Jodie Turner Smith και Gabrielle Union και φθάνοντας στο αγαπημένο ζευγάρι του Tik Tok των Lucky και Nara Smith. Το πλαίσιο, λοιπόν, τίμησε την ιστορία του brand, οπότε το μόνο που μένει είναι να αναλύσουμε τα looks που είδαμε στο catwalk.

Burberry-S25-005.jpg

«Γεννήθηκε για τη λειτουργικότητα, βασίζεται στην κληρονομιά». Αυτό ήταν το teaser του οίκου που έπαιξε στα social media της Burberry και με μία τόσο απλή και σύντομη φράση μπορεί να πει κανείς ότι συνοψίζεται όλη η ουσία του show. Το pale γκρι και το πράσινο της μέντας ήταν τα δύο κύρια χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή τη συλλογή, η οποία δεν έκρυβε κανένα βαθυστόχαστο νόημα αλλά την επιθυμία να ντύσει τις γυναίκες λειτουργικά και με στυλ.

https://www.instagram.com/p/C__fnr_u-AZ/

Τα παντελόνια κινήθηκαν σε barel και cargo γραμμές με χαμηλή μέση, οι φούστες ήταν maxi αέρινες και σε εύκολα stretching υφάσματα, τα λειτουργικά jackets φορέθηκαν πάνω από sequined φορέματα σε pastel αποχρώσεις ή έγιναν κάπες και συμπλήρωσαν looks με παντελόνια, ενώ τα σακάκια είχαν ιδιαίτερες γεωμετρίες και φορέθηκαν με απλά ενημερωμένα jorts. Το print του οίκυ δεν έλειψε από αξεσουάρ και details, ενώ τα παπούτσια δεν ήταν σίγουρα το δυνατό στοιχείο της collection. Το minimal military στοιχείο ήταν αυτό που με έναν τρόπο επέβαλε έναν σύγχρονο δυναμισμό σε όλη τη συλλογή, αν και μας έλειψαν οι εκπλήξεις και κάποια looks αποκορύφωμα, εκτός από το Prada inspired combo των anoracks με τα βραδινά φορέματα με πούλιες.

Catwalk looks:

Είναι αυτό το νέο Λονδίνο; Είναι αυτή η Burberry που θέλουμε και αυτό που περιμέναμε από τον Daniel Lee; Όχι ακριβώς. Αλλά και πάλι δεν μας απογοήτευσε το κομμάτι του trench coat και των jackets, που αν μη τι άλλο σημαίνει βρετανικό καλοκαίρι.

https://www.instagram.com/reel/C__XetwIfw6/

Fall skirts 2024: Οι κορυφαίες τάσεις στις φούστες για το φθινόπωρο-Έτοιμη για όγκο και ασυμμετρίες;

Ολόκληρο το show της Burberry SS25 collection:

DPG Network