Ούτε μπότες, ούτε sneakers: Αυτό το shoe trend από τα 00s είναι για όσες τολμάνε

Ναταλία Κατσακιώρη
Photo Credit: Andrea Adriani/launchmetrics.com/spotlight

Μήπως είχες και εσύ αυτό το ζευγάρι στην εφηβική σου ντουλάπα;

Σε αυτό το άρθρο θα πάμε πίσω και θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή στην εφηβική μου γκαρνταρόμπα. Υπήρξα fan της Adidas ανέκαθεν (sorry Nike!), οπότε όλα μου τα αθλητικά και sneakers είχαν συνήθως την υπογραφή τους. Και κάπου εκεί στις αρχές των 2000s, όταν μπήκα δηλαδή και στο γυμνάσιο, φόραγα συχνά στο σχολείο τη γυαλιστερή φόρμα μου με τις τρεις ρίγες και περίμενα να βρω ένα ζευγάρι παπούτσια που θα με εντυπωσιάσει αντίστοιχα. Και τότε είδα στη βιτρίνα του αγαπημένου μου shoe store στην επαρχιακή πόλη που μεγάλωσα ένα σχέδιο που δεν είχα ξαναδοκιμάσει ποτέ μου. Ήταν μαύρο, είχε κορδόνια, έκανε εντύπωση και μιλάω για τις Japan VH μπότες της Adidas.

Κεφάλαιο μπότες: Τα πρώτα styles της σεζόν που θα φορέσουμε από τώρα

Αν είσαι millennial, υπάρχει μεγάλη περίπτωση το μυαλό σου αυτή τη στιγμή να κάνει στροφές και να έρχονται μπροστά σου εικόνες από την εφηβεία σου. Αν πάλι ανήκεις στη Gen Z, τότε πιθανότατα δεν ξέρεις καν σε τι αναφέρομαι. Ήταν τα παππούτσια των boxers θεωρητικά και κυκλοφορούσαν σε δύο μήκη, αυτά που ξεπερνούσαν μόλις τον αστράγαλο και τις ψηλές knee high μπότες με τα τεράστια κορδόνια τους. Και κάπως έτσι είχες και μπότες και sneakers σε ένα και μόνο ζευγάρι. Τις λάτρεψα με την πρώτη ματιά, τις φόραγα σαν άλλα Samba με όλα μου τα παντελόνια και κάπως ξεπρόβαλαν και από την πολυμορφική maxi φούστα της Levi's, που ήταν τότε επίσης must. Τη φόραγε η Nelly Furtado στο video clip της «I 'm like a bird», οπότε ναι ήσου cool girl αν την είχες.

Οι αθλητικές μπότες του boxer επιστρέφουν και σου λέω να της δοκιμάσεις.

Είναι προφανώς ένα από τα shoe trends που δεν περίμενα να επιστρέψει με κάποιον τρόπο, αλλά έγινε και οίκοι όπως ο Christian Dior έδειξαν αντίστοιχης αισθητικής ζευγάρια στην SS25 συλλογή τους σε λευκό, μαύρο και ενημερωμένα metallics.

Aπό την άλλη έχουμε και τη Stella McCartney, που είναι μία σταθερή συνεργάτης της Adidas με τη δική της σειρά με ρούχα και αξεσουάρ, η οποία πρόσφατα έδειξε επίσης στο Παρίσι κάποια ζευγάρια από χαμηλές, λευκές μπότες boxer μαζί με τα σορτσάκια της collection.

Είναι ένα ζευγάρι που αξίζει να επενδύσεις σήμερα -γιατί πίστεψέ με- και θα τις λατρέψεις και θα αρχίσεις να τις βλέπεις σιγά-σιγά παντού γύρω σου, αφού παίζουν στα προφίλ των πιο ενημερωμένων fashion influencers.

Το σύμβολο των πουλιών στο show της Stella McCartney έκρυβε ένα ισχυρό μήνυμα για τη βιωσιμότητα

Shop the look:

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης