Λήγουν τα αρώματα; Πώς μπορείς να τα διατηρήσεις περισσότερο; Ήρθε η στιγμή να μάθεις τα πάντα

Ευαγγελία Αλπίδου

Το οξυγόνο μέσα στο μπουκάλι είναι ο Νο1 παράγοντας που προκαλεί οξείδωση στα συστατικά του αρώματος.

Το άρωμα είναι μοναδικό για κάθε άτομο. Δηλαδή, ακόμα και το ίδιο άρωμα αν φορούν δύο άνθρωποι, η κάθε επιδερμίδα έχει διαφορετική θερμοκρασία, υγρασία και φυσικά έλαια που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αναδεικνύεται από το δέρμα.

Όλες οι μυρωδιές είναι συνδυασμένες με μία ανάμνηση. Έτσι, κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με ένα άρωμα μπορεί να μας ξυπνήσουν τα πιο όμορφα συναισθήματα. Αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια στο χωριό με το γλυκό της γιαγιάς, να μυρίζει σε όλο το σπίτι κανέλα και γαρύφαλλο ή ακόμα και τη μυρωδιά του πρώτου μας έρωτα... Κι όμως, όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα μπορούν να έρθουν αστραπιαία στο μυαλό μας, από ένα και μόνο ψέκασμα του αγαπημένου μας αρώματος.

Το άρωμα είναι ο τρόπος έκφρασης της προσωπικότητας και του στιλ μας.

Το άρωμα, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό είτε είναι ακριβό είτε όχι. Δεν πρέπει να σε νοιάζει το κόστος καθώς είναι ένα δώρο που το κάνεις στον εαυτό σου. Το φοράς με φειδώ και φυσικά δεν θες να το μοιραστείς με κανέναν... Ήξερες όμως ότι μπορεί να λήξει; Ότι μπορεί η μυρωδιά του να αλλοιωθεί από πολλούς παράγοντες; Μην ανησυχείς, γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Τα it girls της Ευρώπης συμφώνησαν! Αυτά μόνο τα χτενίσματα έχουν σημασία για το φθινόπωρο

Έχουν ημερομηνία λήξεις τα αρώματα;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ, έχουν! Αν προσέξεις πίσω από τις συσκευασίες αρωμάτων οι εταιρίες καλλυντικών γράφουν ότι το άρωμα μπορεί να κρατήσει από ένα ως τρία χρόνια. Επειδή όμως δεν είναι ένα προϊόν που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην επιδερμίδα μπορείς να το κρατήσεις και για περισσότερο χωρίς να αλλοιωθεί η μυρωδιά του.

Πώς μπορείς να διατηρήσεις περισσότερο ένα άρωμα

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ακόμα κι αν λήξει το άρωμα σου μπορείς να συνεχίσεις να το φοράς, αν η μυρωδιά του δεν έχει αλλοιωθεί. Ποιο είναι οι παράγοντες που συμβάλουν στην αλλοίωση ενός αρώματος; Η οξείδωση! Το οξυγόνο μέσα στο μπουκάλι είναι ο Νο1 παράγοντας που προκαλεί οξείδωση στα συστατικά του αρώματος. Στη συνέχεια, το φως και η πολλή ζέστη είναι ακόμα μερικοί παράγοντες που μπορούν να κάνουν τη μυρωδιά του αρώματος να εξασθενήσει. Φρόντισε λοιπόν, το boudoir σου να μην είναι κοντά στο φως ή τον χειμώνα δίπλα στο καλοριφέρ, γιατί το άρωμα σου θα αλλοιωθεί και δεν θα μυρίζει το ίδιο.

Επίσης, απόφυγε να έχεις τα αρώματα στο μπάνιο καθώς είναι ένα μέρος με τις περισσότερες εναλλαγές στη θερμοκρασία.

Τέλος, υπάρχουν νότες που είναι πιο ανθεκτικές και μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο. Οι ξυλώδεις νότες, το κεχριμπάρι και το δέρμα είναι πολύ πιο σταθερές νότες που μπορεί να ξεπεράσουν τα τρία χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για τα δροσερά, λουλουδένια αρώματα που περιέχουν αλκοόλ καθώς όσο περισσότερο αλκοόλ περιέχει ένα άρωμα, τόσο περισσότερο κρατάει. Οι νότες που αλλοιώνονται γρηγορότερα είναι οι ελαφριές, φυσικές χωρίς αλκοόλ.

Νιώθεις τους πόρους του προσώπου σου φραγμένους; 6 face scrub για καθαρό και λαμπερό δέρμα

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης