Μετάβαση στη χειμερινή skincare routine: Τα 4 βήματα για να ακολουθήσουμε σύμφωνα με την ειδικό

Ευαγγελία Αλπίδου

SOS: Δεν ξεχνάμε τα χείλη και την περιστοματική περιοχή που είναι σημεία πιο ευαίσθητα στην αφυδάτωση, λέει η Χρύσα Δαούλα, Ιατρός με εξειδίκευση στο κομμάτι της Αισθητικής Ιατρικής.

New season, new skincare routine! Η κάθε εποχή έχει τη δική της ομορφιάς και φυσικά τη δική της skincare routine. Για παράδειγμα, την άνοιξη και το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες αυξάνονται, η επιδερμίδα μας χρειάζεται πιο ελαφριές υφές στα skincare προϊόντα. Οπότε, επενδύουμε σε πιο ανάλαφρα, ίσως gel-based προϊόντα τα οποία βοηθούν την επιδερμίδα να αναπνέει σωστά.

Από την άλλη, ο χειμερινός καιρός με τον κρύο αέρα κάνει την επιδερμίδα μας πιο ξηρή και άρα κάνει επιτακτική την ανάγκη για βαθιά ενυδάτωση. Και το μεγάλο ερώτημα έρχεται τώρα:

Πρέπει να αλλάξουμε τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαμε για την περιποίησή της επιδερμίδας μας τους καλοκαιρινούς μήνες;

Η απάντηση είναι: Μα φυσικά και ναι! Ήρθε η ώρα, λοιπόν, μαζί με τα καλοκαιρινά φορέματά να αφήσουμε στην άκρη του boudoir μας και τις ενυδατικές κρέμες που χρησιμοποιούσαμε τους προηγούμενους hot μήνες.

Μην ανησυχείς όμως, γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ! Προκειμένου να έχεις μία εμπεριστατωμένη άποψη, μιλήσαμε με την Χρύσα Δαούλα, Ιατρός με εξειδίκευση στο κομμάτι της Αισθητικής Ιατρικής για να μας λύσει όλες τις απορίες για τα προϊόντα που πρέπει να κρατήσουμε, να «πετάξουμε» αλλά και να εντάξουμε στην skincare routine μας φέτος τον χειμώνα.

Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις το δέρμα των ονείρων σου

Χρύσα Δαούλα, Ιατρός με εξειδίκευση στο κομμάτι της Αισθητικής Ιατρικής

Στη μετάβαση από ένα ζεστό, γεμάτο υγρασία καλοκαίρι σε έναν πιο κρύο και ξηρό χειμώνα, εκτός από τη ντουλάπα μας, καλό είναι να αλλάξουμε και τη skincare ρουτίνα μας, κάνοντας focus στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας της επιδερμίδας μας, συμβουλεύει η Χρύσα Δαούλα, Ιατρός.

1ο βήμα: Αντικαθιστούμε το απολεπιστικό καθαριστικό μας

Αντικαθιστούμε το ισχυρό, απολεπιστικό καθαριστικό μας σαπούνι με ένα πιο ήπιο σε κρεμώδη ή balm κατά προτίμηση, μορφή και με συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ και squalene. Τα πιο ισχυρά απολεπιστικά σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που λέμε «Transepidermal Water Loss», αφυδατώνεται το δέρμα και χαλάει ο επιδερμικός φραγμός.

2ο βήμα: Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση

Επενδύουμε στην ενυδάτωση της επιδερμίδας μας. Ιδίως όσοι έχουμε πιο ξηρά δέρματα, είναι απαραίτητο να μεταβούμε σε μια ρουτίνα ενυδάτωσης με συστατικά που αποκαθιστούν τον επιδερμικό φραγμό όπως τα ceramides και υφές πιο κρεμώδεις και πλούσιες.

«Όσοι δεν έχουν λιπαρές επιδερμίδες, μπορούν να προσθέσουν στη ρουτίνα τους ένα ενυδατικό serum με υαλουρονικό οξύ & γλυκερίνη», συμβουλεύει η Χρύσα Δαούλα, Ιατρός.

Χρύσα Δαούλα, Ιατρός με εξειδίκευση στο κομμάτι της Αισθητικής Ιατρικής

SOS: Δεν ξεχνάμε τα χείλη και την περιστοματική περιοχή που είναι σημεία πιο ευαίσθητα στην αφυδάτωση!

3ο βήμα: Αποφεύγουμε τη μηχανική απολέπιση

Αποφεύγουμε τη μηχανική απολέπιση με σκληρά scrubs και προτιμάμε οξέα, όπως τα α-υδροξυοξέα σε πιο ευαίσθητες επιδερμίδες και τα β-υδροξυοξέα σε πιο λιπαρές, ενώ εάν μας το επιτρέπει και η επιδερμίδα μας, μπορούμε να αυξήσουμε το ποσοστό ρετινόλης στη βραδινή ρουτίνα μας. Τα σκληρά scrubs μπορούν να τραυματίσουν το δέρμα και να χαλάσουν το επιδερμικό φραγμό.

4ο βήμα: Το μόνο σταθερό προϊόν χειμώνα-καλοκαίρι είναι και θα είναι το αντηλιακό.

«Η μόνη σταθερά συνήθεια μας χειμώνα-καλοκαίρι είναι και θα είναι το αντηλιακό. Ιδίως για εσένα που θα τολμάς πιο «δυνατές» θεραπείες στο ιατρείο τώρα που χειμωνιάζει, όπως lasers και πιο βαθιά peelings, η αντηλιακή προστασία πρέπει να μείνει αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας», συμβουλεύει η Χρύσα Δαούλα, Ιατρός.

Ακολούθησε τα 4 «tips» που μας συμβούλεψε η Χρύσα Δαούλα, Ιατρός με εξειδίκευση στο κομμάτι της Αισθητικής Ιατρικής, για να προσαρμόσεις την beauty routine σου στις προσταγές του χειμώνα, να προσθέσεις βήματα απαραίτητα και να αφαιρέσεις άλλα, που δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Genius hack! Για να «εξαφανίσεις» τους μαύρους κύκλους χρησιμοποίησε concealer & setting powder μαζί

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης