«Σταματίνα Τσιμτσιλή είσαι έγκυος;» και κάπως έτσι η παρουσιάστρια έχει ακόμα ένα ρεκόρ

«Σταματίνα Τσιμτσιλή είσαι έγκυος;» και κάπως έτσι η παρουσιάστρια έχει ακόμα ένα ρεκόρ
Instagram

Η επίμαχη φωτογραφία έκανε έναν user του Instagram να αναρωτηθεί αν η Σταματίνα ακολουθεί το παράδειγμα της Ελένης Μενεγάκη. Και η Σταματίνα απάντησε με συνοπτικές διαδικασίες.  

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η εκπομπή Happy Day στον Alpha έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή πρωινά μαγκαζίνο της ελληνικής τηλεόρασης. Με την παρουσία της Σταματίνας, που χαρακτηρίζεται από την ευχάριστη διάθεση, την αμεσότητα και την ικανότητά της να συνδέεται με το κοινό, η εκπομπή προσφέρει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Η φωτογραφία της Σταματίνας Τσιμτσιλή στην Πάρο με τη μαμά της και το κυκλαδίτικο εξοχικό της

Το Happy Day έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού και να διατηρεί σταθερά υψηλή τηλεθέαση, καθιστώντας τη Σταματίνα Τσιμτσιλή σε μία από τις πιο επιτυχημένες παρουσιάστριες της πρωινής ζώνης η οποία είναι η μόνη που έχει μείνει στο ίδιο πόστο και κανάλι τόσο καιρό. Για την ιστορία φέτος έκλεισε 10 χρόνια στο κανάλι της Παλλήνης. Το λες και ρεκόρ για μια νέα παρουσιάστρια αυτό.

https://www.instagram.com/reel/C89ONakM7n6/

Με τον σύζυγό της Θέμη Σοφό έχουν αποκτήσει δύο κόρες, τη Νάγια και τη Μαίρη, και έναν γιο, τον Γιάννη-Εφραίμ. Η οικογένειά της αποτελεί προτεραιότητα για εκείνη και συχνά μοιράζεται στιγμές από την καθημερινότητά τους με τους θαυμαστές της στα social media.

H Σταματίνα Τσιμτσιλή ξεκίνησε διακοπές και αυτή είναι η φούστα που πήρε μαζί της

https://www.instagram.com/p/C8Sb1hEMARq/

Μιλώντας για ακόμα ένα ρεκόρ, η παρουσιάστρια κατέχει ακόμα ένα από το 2018 που γέννησε τον γιο της. Ποιο είναι αυτό; Πως συνεχώς ακούει μία από τις πιο άβολες ερωτήσεις που μπορεί να ακούσει μια γυναίκα.

«Είσαι έγκυος;»

Αυτή η ερώτηση, αν και μπορεί να φαίνεται αθώα, μπορεί να είναι εξαιρετικά άβολη και προσβλητική (όπως ατυχής κύηση για παράδειγμα) αφού αγνοεί το γεγονός ότι η εγκυμοσύνη είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Επιπλέον, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επώδυνη για γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως π.χ. η αποβολή. Συνθήκη για την οποία η Σταματίνα Τσιμτσιλή έχει μιλήσει με ειλικρίνεια καθώς έχει βρεθεί αντιμέτωπη με αυτή τη σκληρή κατάσταση στις αρχές του γάμου της με τον δικηγόρο σύζυγό της.

Στην περίπτωση της Σταματίνας Τσιμτσιλή, η ερώτηση «είσαι έγκυος;» αυτή επαναληφθεί πάρα πολλές φορές. Και ειδικότερα κάθε καλοκαίρι. Αυτό δημιουργεί μια άδικη πίεση και εισβάλλει στην προσωπική της ζωή ενώ μπορεί να προκαλέσει φυσικά και body shaming όσο καλλίγραμμη κι αν είσαι. Το body shaming εξάλλου δεν έχει καλούπι, όλοι δέχονται εφόσον υπάρχει διάθεση από τον άνθρωπο που θα το ασκήσει.

Και η Σταματίνα δέχθηκε την άκρως αυτή άβολη ερώτηση η οποία είχε λάθος διατύπωση από όπου κι αν την πιάσει κανείς.

«Σαν έγκυος μοιάζει η Σταματίνα, λες να πάρει το παράδειγμα της Μενεγάκη. Ελπίζω με τον ίδιο άντρα».

1721389239434-241209468-stamatina-tsimtsilh.png

Δεν έχουμε λόγια γι' αυτή την ερώτηση και θεωρούμε πως η απάντηση της Σταματίνας συνδυαστικά με το emoji ήταν ό,τι έπρεπε.

«Μπα, καλοκαιρινές διατροφικές ατασθαλίες».

«Είσαι έγκυος;» Γιατί είναι τόσο άβολη αυτή η ερώτηση;

Καταρχάς πολλές γυναίκες εντός και εκτός showbiz δέχονται αυτή την ερώτηση που άπτεται πολύ ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Η ερώτηση «είσαι έγκυος;» μπορεί να φαίνεται αθώα, αλλά μπορεί να είναι εξαιρετικά άβολη και προσβλητική για μια γυναίκα, ειδικά όταν δεν είναι έγκυος. Ανεξάρτητα από την πρόθεση του ερωτώντος (ο χρήστης στην παραπάνω φωτογραφία λέει τη Σταματίνα «υπέροχη» στη συνέχεια) η ερώτηση αυτή μπορεί να υπονοεί ότι μια γυναίκα έχει πάρει βάρος ή ότι η εμφάνισή της έχει αλλάξει.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να βρει αυτή την ερώτηση άβολη:

  • Προσωπικά θέματα: Η εγκυμοσύνη είναι ένα προσωπικό ζήτημα και η απόφαση να μοιραστεί κανείς αυτή την πληροφορία είναι αποκλειστικά δική του.
  • Ευαισθησία: Μια γυναίκα μπορεί να προσπαθεί να συλλάβει ή να αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας, οπότε η ερώτηση μπορεί να προκαλέσει πόνο και θλίψη.
  • Εμφάνιση: Η ερώτηση μπορεί να υπονοεί ότι μια γυναίκα έχει πάρει βάρος ή ότι η εμφάνισή της έχει αλλάξει, κάτι που μπορεί να είναι ευαίσθητο θέμα για πολλές γυναίκες.
  • Σεξισμός: Η ερώτηση αυτή συχνά απευθύνεται μόνο σε γυναίκες, ενισχύοντας την ιδέα ότι η αξία μιας γυναίκας συνδέεται με την ικανότητά της να αναπαράγεται.