Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η 7χρονη κόρη του Djokovic έγινε η πρωταγωνίστρια στον αγώνα με τον Nadal

Κατερίνα Μπούσιου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η 7χρονη κόρη του Djokovic έγινε η πρωταγωνίστρια στον αγώνα με τον Nadal

AP Photo/Frank Franklin II)

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved.

Η Tara έκανε ξανά την καλύτερη κερκίδα στον ιστορικό αγώνα του πατέρα της με τον Rafael Nadal στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. 

Έμοιαζε σαν πρόωρος τελικός, ο σημερινός αγώνας τέννις μεταξύ του Djokovic και του Nadal. Αν και οι περισσότεροι περίμεναν τους κορυφαίους τενίστες να φτάνουν στην τελική φάση και να αγωνίζονται για το χρυσό μετάλλιο, τελικά αναμετρήθηκαν σήμερα. Για αυτό το λόγο και το κεντρικό γήπεδο τένις του Παρισιού, εκεί που γίνονται και οι αγώνες του Rolland Garros, ήταν κατάμεστο από κόσμο. Με την Tara και κόρη του Novak να δείχνει ξανά πως είναι η ψυχή της κερκίδας όταν αγωνίζεται ο πατέρας της.

https://www.instagram.com/p/CxB-MzgI3aa/

Όταν η Tara ζήτησε από το κοινό να μη φωνάζει στο πατέρα της

Τα εισιτήρια για τον σημερινό αγώνα είχαν ήδη ξεπουληθεί σε χρόνο ρεκόρ, μόλις έγινε γνωστό πως οι δύο θρύλοι του τένις θα αγωνίζονταν για την πρόκριση στην τελική φάση του ατομικού στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων. Και οι δύο τενίστες προέρχονταν από τραυματισμούς και με σκληρούς αγώνες στο Rolland Garros και στο Wimbledon το προηγούμενο διάστημα. Ο Νadal μάλιστα παίζει με τον νικητή του Wimbledon, Carlos Alcaraz και στο διπλό και ήδη σημειώνουν νίκες, οδεύοντας σίγουρα προς ένα μετάλλιο.

Ο μικρός Nadal με ρακέτα είναι το mini me του Rafael και μας κάνει να χαμογελάμε από γλύκα

Η κούραση των προηγούμενων αγώνων σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του και ο Nadal ηττήθηκε με 2 -0 σετ από τον κορυφαίο του αντίπαλο. Ο Novak έχει βάλει σκοπό αυτή τη φορά να κερδίσει με κάθε θυσία ένα Ολυμπιακό μετάλλιο για να ολοκληρώσει το σερί των μεγάλων τίτλων της καριέρας του. Είχε κερδίσει χάλκινο το 2008 στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο, αλλά στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο δεν είχε καταφέρει να φτάσει στο βάθρο των νικητών.

https://www.instagram.com/p/C98OXj7ocg3/

Ο αγώνας αυτός όμως, εκτός από τους δύο τενίστες, είχε και μία άλλη πρωταγωνίστρια, την 7χρονη κόρη του Novak, Τara, η οποία για μία ακόμη φορά ήταν στις κερκίδες φωνάζοντας ξανά σε κάθε πόντο του πατέρα της και ανεμίζοντας συνέχεια τη σημαία της Σερβίας. Τα διεθνή μέσα, δεν είναι η πρώτη φορά που εστιάζουν στις αντιδράσεις της. Είναι η μεγαλύτερη φαν του πατέρα της και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Στον πρόσφατο τελικό του Wimbledon, η Tara είχε ζητήσει από το κοινό να μη φωνάζει στον πατέρα της, στον κρίσιμο αγώνα με τον Alcaraz. Και μετά το τέλος του τελικού, παρά την ήττα του, ο «Νόλε», είχε αφιερώσει τη νίκη του και στα δύο του παιδιά, γιατί όπως λέει συχνά «Η οικογένεια είναι πάνω και πέρα από νίκες και τίτλους». Όπως είπε τότε: «Τάρα και Στεφάν, σας ευχαριστώ επίσης που με κάνετε να χαμογελάω κάθε μέρα που περνάει. Καταλήγω να δακρύζω, κάθε φορά που κοιτάζω τα παιδιά μου, σε κάθε τελετή απονομής».

Δήλωσε μάλιστα στη συνέχεια πως και τα δύο του παιδιά, ο 10χρονος Stefan και η 7χρονη Tara, αγαπούν το άθλημά του, αλλά δεν ξέρει ακόμη αν έχει το κουράγιο να κάνει τον προπονητή τους στο μέλλον.

https://www.instagram.com/p/CxB86DwJcAw/