Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η 12χρονη Αρετή ζει το όνειρό της και κάνει όλη την Ελλάδα να τη λατρέψει

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η 12χρονη Αρετή ζει το όνειρό της και κάνει όλη την Ελλάδα να τη λατρέψει

Είναι μόλις 12 ετών και αποδεικνύει πόση δύναμη ψυχής έχει μέσα της. Η Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου ταξιδεύει μέχρι το Παρίσι και παίρνει μέρος στους Παραολυμπιακούς. 

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 8 Σεπτέμβρη ξεκίνησαν και η ελληνική αποστολή είναι γεμάτη από γνωστούς αθλητές, αλλά και από πρωτάρηδες. Ανάμεσά τους και η Αρετή, που δείχνει τη δύναμη που κρύβει μέσα της και βρίσκεται στο Παρίσι για την μεγάλη της αγάπη, την κολύμβηση.

10 συγκλονιστικά ρεκόρ που έσπασαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι και θα μείνουν στην ιστορία

Η Αρετή αποτελεί το νεότερο μέλος της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 που ξεκίνησαν απόψε στο Παρίσι. Μόλις τελείωσε το Δημοτικό και αυτό είναι μόνο το ντεμπούτο της στους Παραολυμπιακούς.

Η Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου δείχνει τη δύναμη ψυχής που κρύβει μέσα της

Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, νοσεί από αρθρογρύπωση, μια ασθένεια που επηρεάζει τα άκρα του ατόμου, αλλά δεν το βάζει κάτω. Γεννημένη στις 20 Φεβρουαρίου 2012 η Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου είναι το πιο νεαρό μέλος της παραολυμπιακής ομάδας και αποδεικνύει πως τίποτα δεν μπορεί να την κρατήσει μακριά από το όνειρό της.

Η νεαρή κολυμβήτρια θα πάρει μέρος στα 50μ. ύπτιο S2 και στα 100μ. ύπτιο S2 και ανήκει στον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος», που συστάθηκε στην Κομοτηνή το 2006.

https://www.instagram.com/p/C-2MGluok4s/

Λίγο πριν ταξιδέψει στο Παρίσι, η Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου έστειλε το δικό της μήνυμα από την Αλεξανδρούπολη, όπου ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και μίλησε στην κάμερα του e-evros.gr, εκφράζοντας τα συναισθήματά της για τη συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς.

Η Αρετή συνδυάζει το σχολείο με τις προπονήσεις της και δηλώνει πλέον έτοιμη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με περηφάνια.

«Αισθάνθηκα μια πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση που κατάφερα να φτάσω μέχρι εδώ», είπε μεταξύ άλλων η μικρή. Η ίδια αποκάλυψε πως έκανε κολύμβηση από μικρή ηλικία μέχρι που κάποια στιγμή τη σταμάτησε και όταν ξεκίνησε ξανά είχε μόλις δύο χρόνια να προετοιμαστεί για τους Παραολυμπιακούς στο Παρίσι.

Η 12χρονη Αρετή νιώθει «χαρά και ηρεμία» κάθε φορά που μπαίνει στην πισίνα και κολυμπάει. Πάει στο σχολείο, μετά στην πισίνα για προπόνηση κι έπειτα πίσω στο σπίτι για διάβασμα και με έναν μαγικό τρόπο τα καταφέρνει, όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια.

Η ιστορία της έρχεται να μας θυμίσει πως όταν αγαπάμε κάτι δεν το βάζουμε ποτέ κάτω. Και η Αρετή είναι μόλις 12 χρονών, μια κοπέλα γεμάτη όνειρα για το Παρίσι και για το μέλλον.

«Μην τα παρατάτε, δουλέψτε σκληρά και οι κόποι σας θα ανταμειφθούν» είναι το όμορφο μήνυμα που στέλνει σε όσους θέλουν να κάνουν κάτι αλλά βρίσκουν δυσκολίες στον δρόμο τους.

Ολυμπιονίκης ετών 14: Η Arisa Trew κέρδισε το χρυσό και ζήτησε μια πάπια ως ανταμοιβή