5 ομιλίες ενδυνάμωσης από τα Emmys 2024 που αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν έρχεται εύκολα στη ζωή

5 ομιλίες ενδυνάμωσης από τα Emmys 2024 που αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν έρχεται εύκολα στη ζωή

Από την Anna Sawai στον Richard Gadd, αυτές οι ομιλίες από τα Emmys 2024 «μιλούν στην καρδιά μας» και δίνουν τη δύναμη που όλοι χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. 

Τα βραβεία Emmy πραγματοποιήθηκαν για 76η φορά και πέρα από την εκπληκτική λίστα των απονομών, τα βλέμματα μαγνήτισαν οι ομιλίες των νικητών.

Πολλοί από αυτούς έστειλαν ένα όμορφο μήνυμα ενδυνάμωσης και δεν πέρασαν αδιάφοροι από τη σκηνή των βραβείων. Μπορεί να κατάφεραν να διακριθούν για τους ρόλους και τους τίτλους που κατέκτησαν στα Emmys 2024, όμως τίποτα δε συγκρίνεται με τις δηλώσεις που έκαναν.

Emmy 2024: Ιστορική βραδιά για το Shōgun και ανατροπή για The Bear και Hacks - Η λίστα των νικητών

Η Anna Sawai ανέβηκε στη σκηνή των Emmys και έγραψε ιστορία

Η Anna Sawai μόλις κέρδισε το πρώτο της Emmy για την ερμηνεία της ως Toda Mariko στην δημοφιλή σειρά Shōgun. Η ηθοποιός πήρε το πολυπόθητο βραβείο για τον ρόλο της και ξέσπασε σε κλάματα. Όπως παραδέχτηκε η ίδια, ξεκίνησε να κλαίει πριν ανέβει στη σκηνή, ενώ το μήνυμα που έστειλε στη μαμά της συγκινεί.

«Έκλαιγα πριν ανακοινωθεί το όνομά μου- είμαι χάλια σήμερα», ξεκίνησε την ομιλία της η Sawai, η οποία έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που κέρδισε στην κατηγορία.

Αφού ευχαρίστησε την Τηλεοπτική Ακαδημία και τους υπόλοιπους - συμπεριλαμβανομένων των συνδημιουργών του Shōgun, Rachel Kondo και Justin Marks «που πίστεψαν σε μένα και μου έδωσαν αυτόν τον ρόλο της ζωής μου» - η 32χρονη ηθοποιός ευχαρίστησε την οικογένειά της, και συγκεκριμένα έκανε μια αναφορά στη μητέρα της. «Μαμά, σε αγαπώ», είπε. «Εσύ είσαι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ», ενώ συνέχισε με ένα μήνυμα για όλες τις γυναίκες.

Αυτό είναι για όλες τις γυναίκες που δεν περιμένουν τίποτα και συνεχίζουν να αποτελούν παράδειγμα για όλους. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τελικά ξέχασαν τον Matthew Perry στα Emmys 2024; Το λάθος του κόσμου και η συγκίνηση για τη Doherty

Το The Bear σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η Liza Colón-Zayas στέλνει το δικό της μήνυμα

Με συνολικά 11 νίκες, το The Bear κατέρριψε το δικό του ρεκόρ για τα περισσότερα Primetime Emmy που κέρδισε κωμική σειρά σε ένα έτος.

Ο πρωταγωνιστής Jeremy Allen White και ο δευτεραγωνιστής Ebon Moss-Bachrach θριάμβευσαν και πάλι για τις ερμηνείες τους στη σειρά του FX.

«Αυτή η σειρά έχει αλλάξει τη ζωή μου», δήλωσε ο White. «Έχει δημιουργήσει μια πίστη ότι η αλλαγή είναι δυνατή, ότι η αλλαγή είναι δυνατή αν είσαι σε θέση να απλώσεις το χέρι σου, ότι πραγματικά, αληθινά δεν είσαι ποτέ μόνος. Ευχαριστώ αυτό το σόου».

Μαζί τους και η Liza Colón-Zayas, η οποία έγινε η πρώτη Λατίνα που κέρδισε το Emmy για την ερμηνεία της ως ηθοποιός δεύτερου ρόλου σε κωμική σειρά.

«Σας ευχαριστώ που μου δώσατε μια νέα ζωή με αυτό το σόου», είπε η Colón-Zayas στον συγκλονιστικό ευχαριστήριο λόγο της. «Και σε όλες τις Λατίνες που με κοιτάζουν: Συνεχίστε να πιστεύετε και να ψηφίζετε. Ψηφίστε για τα δικαιώματά σας».

Ο Richard Gadd δεν ξεχνά τι έχει περάσει για να φτάσει στη σκηνή των Emmys

Ο δημιουργός και πρωταγωνιστής του Baby Reindeer, Richard Gadd, απέσπασε βραβείο Emmy για το σενάριό του στην επιτυχημένη σειρά του Netflix και χρησιμοποίησε την ευχαριστήρια ομιλία του για να εκφράσει την υποστήριξή του και την αλληλεγγύη του σε όσους περνούν δύσκολες στιγμές.

Κοιτάξτε, πριν από 10 χρόνια ήμουν σε δύσκολη θέση, σωστά; Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να φτιάξω τη ζωή μου. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα επανορθώσω για ό,τι μου συνέβη και ότι θα ξανασταθώ στα πόδια μου. Και να 'μαι εδώ, λίγο περισσότερο από μια δεκαετία αργότερα, να παίρνω ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία σεναρίου στην τηλεόραση.

Ο ηθοποιός συνέχισε με ένα ακόμη πιο ενδυναμωτικό μήνυμα στον λόγο του. «Δεν θέλω να φανώ αλαζόνας. Το εννοώ ως ενθάρρυνση για όποιον περνάει δύσκολες καταστάσεις αυτή τη στιγμή, να επιμείνει. Δεν ξέρω πολλά γι' αυτή τη ζωή - δεν ξέρω γιατί είμαστε εδώ, τίποτα απ' όλα αυτά. Αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Και όσο άσχημα κι αν είναι τα πράγματα, πάντα γίνονται καλύτερα. Γι' αυτό, αν αγωνίζεσαι, συνέχισε, συνέχισε. Και σου υπόσχομαι ότι όλα θα πάνε καλά».

Η Jodie Foster στο πρώτο της βραβείο Emmy και σε μια απίστευτα συγκινητική στιγμή

Κατά τη διάρκεια της 76ης απονομής των Primetime Emmy Awards, η Jodie Foster ανέβηκε στη σκηνή του Peacock Theater, στα Emmys 2024, για να παραλάβει το αγαλματίδιο για την ερμηνεία της ως Liz Danvers. «Αυτή είναι μια απίστευτα συναισθηματική στιγμή για μένα», δήλωσε η Foster παραλαμβάνοντας το βραβείο της, «επειδή το “True Detective: North Country” ήταν απλώς μια μαγική εμπειρία».

Μιλώντας για τις ευχαριστίες της, η Foster έστειλε την αγάπη της σε όσους συμμετείχαν στο καστ. Συνέχισε εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της προς τους Inupiaq και τους Inuit της Βόρειας Αλάσκας. «Απλώς μας είπαν τις ιστορίες τους και μας επέτρεψαν να τους ακούσουμε, και αυτό ήταν απλά μια ευλογία. Ήταν αγάπη, αγάπη, αγάπη και όταν το νιώθεις αυτό, συμβαίνει κάτι εκπληκτικό. Αυτό είναι ακριβώς το μήνυμα, το οποίο είναι η αγάπη και η δουλειά ισούται με τέχνη».

Και το βραβείο πάει... στους Only Murders

Οι πρωταγωνιστές του Only Murders in the Building, Steve Martin, Martin Short και Selena Gomez παρουσίασαν το πρώτο βραβείο της βραδιάς - και απέδειξαν γιατί η σειρά συνεχίζει για 5η σεζόν.

Τα αστεία ήταν ασταμάτητα, με τους δύο βετεράνους κωμικούς να λένε τις πιο αστείες ατάκες ο ένας στον άλλο. (Ο Martin άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι δεν ψήφισε τον Short για τον καλύτερο ηθοποιό σε κωμική σειρά). Η Gomez δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα γέλια της και έριξε και η ίδια μερικές σπόντες. «Βλέπετε τι έχω να αντιμετωπίσω;», αστειεύτηκε.

Ένας τηλεθεατής δήλωσε ότι το τρίο «θα έπρεπε να είναι οικοδεσπότης των Όσκαρ», ενώ ένας άλλος θαυμαστής επαίνεσε τον Martin και τον Short που «έδωσαν στη Selena τα λουλούδια της».

DPG Network