«Ήμουν τυχερή»: Η Christina Ricci αποκαλύπτει πώς η Cher την έκανε την ηθοποιό που είναι σήμερα

«Ήμουν τυχερή»: Η Christina Ricci αποκαλύπτει πώς η Cher την έκανε την ηθοποιό που είναι σήμερα
AP Photo/Chris Pizzello

«Συνήθιζα να κρύβομαι από το φροντιστήριο στο τροχόσπιτό της τρώγοντας See's». Η Christina Ricci μιλάει στη Demi Lovato για τη συνεργασία της με τη Cher και την αποθεώνει.

Η Christina Ricci ήταν 10 ετών όταν γύρισε την πρώτη της ταινία - και λέει ότι μια μεγάλη συμπρωταγωνίστρια τη βοήθησε να μάθει τα μυστικά του Χόλιγουντ.

Σε μια συνέντευξη με την Demi Lovato στο νέο ντοκιμαντέρ Child Star, η ηθοποιός αναφέρθηκε στα γυρίσματα της ταινίας Mermaids του 1990, το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη. Στην ταινία αυτή ήταν μαζί με τη γνωστή ηθοποιό Cher.

Η συνεργασία Christina Ricci - Cher αποδείχθηκε καθοριστική

Η Christina Ricci μίλησε για αυτή τη συνεργασία, που ίσως ήταν και καθοριστική για να συνεχίσει στον χώρο.

«Η Cher με πήρε υπό την προστασία της και αναγνώρισε ότι μερικές φορές μπορεί να βρίσκεσαι σε ένα πλατό και να μην ξέρεις ακριβώς τι συμβαίνει στα παρασκήνια - συγκρούσεις ισχύος ή διάφορα ζητήματα», δήλωσε η Ricci. «Και αν δεν ξέρεις καλύτερα και δεν έχεις εμπειρία, μπορεί να νομίζεις ότι φταις εσύ. Και δεν ήθελε ποτέ να νιώθω ανασφάλεια».

Επίσης, συνέχισε μιλώντας για τη Cher, λέγοντας με τα καλύτερα λόγια πως της επέτρεπε να ξεφεύγει από τις σχολικές της υποχρεώσεις και να τρώει γλυκά. «Ήταν υπέροχη. Περνούσα όλο το χρόνο μου μαζί της», είπε. «Συνήθιζα να κρύβομαι από το φροντιστήριο στο τροχόσπιτό της τρώγοντας See's - είχε εμμονή με τα σοκολατένια γλειφιτζούρια See's. Ήταν επίσης η πρώτη φορά που έβλεπα ανθρακούχο νερό. Έλεγα: "Αυτοί οι πλούσιοι άνθρωποι με το ανθρακούχο νερό τους!"».

Όταν η Demi Lovato τη ρώτησε αν η Cher ήταν για εκείνη μέντοράς της, η ηθοποιός απάντησε «Ναι, ήμουν πραγματικά τυχερή, καθώς όταν ξεκίνησα, δούλεψα με πολλές γυναίκες που ήταν πολύ δυνατές. Είχαν μεγάλα ταλέντα, αλλά ήταν επίσης πολύ δυνατές και είχαν όρια και κανόνες για το πώς τους συμπεριφέρονταν. Και αυτό είναι ένα πράγμα που σίγουρα πήρα από εκείνη».

«Ήταν η πρώτη μου εμπειρία και ήταν πραγματικά υπεύθυνη», κατέληξε η Ricci, η οποία στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στις ταινίες The Addams Family, Addams Family Values, Casper και Now and Then.

Η Demi Lovato «ζήλεψε» με την καλή έννοια και δήλωσε ότι θα εκτιμούσε αν είχε και η ίδια μια τέτοια εμπειρία. «Είναι τόσο ωραίο που είχες κάποιον, μια δυνατή γυναίκα, να σε θαυμάζει στο πλατό και που σε φρόντιζε. Εγώ δεν είχα αυτή την εμπειρία. Ήταν ένας αντρικός κόσμος για μένα. Κανείς γύρω μου δεν ήξερε πραγματικά».

Η Ricci είπε επίσης ότι γρήγορα συνειδητοποίησε ότι τα παιδιά της ηλικίας της δεν ήθελαν να ακούσουν για την παρουσία της στα γυρίσματα. Όταν εκείνη επέστρεφε από τα γυρίσματα του Mermaids στο σχολείο και μιλούσε στις φίλες της για αυτό, εκείνες αποστρέφονταν και έδειχναν να μην ενδιαφέρονταν. Τότε, η ηθοποιός κατάλαβε πως δεν έπρεπε να μιλάει γι' αυτό.

Η Christina Ricci παντρεύτηκε ξανά και δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες στο Instagram

Η υποκριτική ήταν το καταφύγιό της

Η Christina Ricci παραδέχτηκε στη Demi Lovato πως η πρώιμη ένταξή της στην υποκριτική ήταν σαν μια διαφυγή από ένα ταραχώδες οικογενειακό περιβάλλον. «Ήμουν πραγματικά δυστυχισμένη στην οικογενειακή μου ζωή και στο σχολείο, και πραγματικά βαριόμουν και έμπλεκα σε πραγματικά τρελά προβλήματα στα επτά [χρόνια]», είπε. «Μόλις άρχισα να πηγαίνω σε οντισιόν κάθε μέρα μετά το σχολείο με τη μητέρα μου, όλα αυτά σταμάτησαν. Όλοι οι μπελάδες, τα πάντα».

Η υποκριτική έδωσε στη Ricci την ευκαιρία να συνδεθεί με τη μητέρα της. Ουσιαστικά στη συνέντευξη περιέγραψε πως η παρουσία της μητέρας της στο σπίτι ήταν ανύπαρκτη, αλλά μόλις έβγαινε έξω είχε πλέον προσωπικότητα.

«Ήρθαμε πολύ κοντά, και μου μάθαινε για την ευφυΐα του κόσμου, και για το πώς να κυκλοφορώ στο Μανχάταν, και όλα τα πράγματα για να αποφύγω να σκοτωθώ στο Port Authority - γιατί ήταν το 1987, οπότε ήταν μια πραγματικά ανασφαλής εποχή για να βρίσκεσαι στο Port Authority. Οπότε το να έχω αυτή την προσωπική προσοχή από τη μητέρα μου ήταν κάτι πραγματικά απίστευτο».

Δες το trailer και πάρε μια γεύση από το Child Star, που κυκλοφορεί Hulu.

DPG Network