Αποθέωση για την Εθνική Ομάδα μπάσκετ & τον Γιάννη μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι

Γεωργία Βλαχοπούλου
Αποθέωση για την Εθνική Ομάδα μπάσκετ & τον Γιάννη μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι

«ΑΤΟΥΤΑΛΕΡ» έγραψαν όσοι είδαν την Εθνική ομάδα μπάσκετ να προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 μετά από 16 χρόνια απουσίας.

Μια πολύ σημαντική βραδιά για την ιστορία του μπάσκετ στη χώρα μας ήταν η χθεσινή (7/7), αφού η Εθνική ομάδα μπάσκετ κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.

EURO 2004! Εμείς που λέμε στα παιδιά μας τι έγινε το βράδυ της 4ης Ιουλίου και δεν το πιστεύουμε

Η Εθνική μας έπρεπε να αναμετρηθεί στο Προολυμπιακό τουρνουά που διεξαγόταν στη χώρα μας, με την Δομινικανή Δημοκρατία, την Αίγυπτο, την Σλοβενία και την Κροατία. Φτάνοντας στον τελικό με την Κροατία η Εθνική ομάδα μπάσκετ κατάφερε να κερδίσει και αυτόν τον αγώνα παίρνοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η νίκη αυτή «ξεσήκωσε» τους πάντες, αφού όχι μόνο η Ελλάδα θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, αλλά η πρόκριση αυτή όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ήρθε μετά από 16 χρόνια, από το 2008 δηλαδή κι εκείνη την dream team που είχε χαρίσει στη χώρα μας τον δεύτερο Ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της, το 2005.

449730789_342420685584475_6552614341224966595_n.jpg

Στα highlights άλλωστε, της βραδιάς ήταν και η συγκίνηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος πανηγύρισε αυτή την πρόκριση έχοντας τους γιους του στο πλευρό του ντυμένους μάλιστα, στα χρώματα της Εθνικής.

https://www.instagram.com/reel/C9IkSzXN6Xy/

Σία Κοσιώνη, Καλομοίρα και άλλοι celebs που πανηγύρισαν για την Εθνική

Μιας και το Προολυμπιακό τουρνουά διεξαγόταν στη χώρα μας πολλοί ήταν οι επώνυμοι Έλληνες που πέρασαν από τις κερκίδες του γηπέδου για να εμψυχώσουν την Εθνική μας στον δύσκολο δρόμο που είχε.

Κάτι τέτοιο συνέβη λοιπόν, και στον τελικό με την Κροατία, όπως είδαμε από τα social media.

Η Σία Κοσιώνη για παράδειγμα, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είδαν από κοντά τη νίκη της Ελλάδας, με τον γιο της τον Δήμο να φοράει τη φανέλα με τον αριθμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

https://www.instagram.com/p/C9IvJ8MIO6J/

H Kαλομοίρα επίσης, μαζί με τον σύζυγό της, Γιώργο Μπούσαλη πανηγύρισαν μέσα από το γήπεδο την πρόκρισή μας στους Ολυμπιακούς. Η ίδια μαζί και με την Μαριέττα Χρουσαλά είχαν δει από κοντά ακόμα έναν αγώνα της Εθνικής την Τετάρτη (3/7).

H Mαρία Ηλιάκη από την άλλη μπορεί να μην είδε τους αγώνες της Εθνικής από κοντά, τους είδε όμως από την τηλεόραση, όπως ακριβώς έκανε και ο Σάκης Τανιμανίδης και η Έλλη Κοκκίνου.

Από εκεί και πέρα πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν κάποια ανάρτηση, όπως θα δεις και από την gallery που ακολουθεί, αφιερωμένη στην Εθνική μας - ακόμα και η Τατιάνα Μπλάτνικ.

Τα αποθεωτικά σχόλια στο Twitter/X

To ίδιο κλίμα περηφάνειας και πανηγυρισμών επικρατούσε και στο Twitter/X με τους χρήστες να είναι συγκινημένοι για την Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ και αυτό που κατάφερε να κάνει μετά από τόσα χρόνια αποκλεισμών.

Ραντεβού λοιπόν, στο Παρίσι και τον πρώτο αγώνα που θα δώσει η Εθνική μας στις 27 Ιουλίου.