Kris Jenner: Από την αφαίρεση ωοθηκών στην υστερεκτομή - Η γενναία απόφαση για την υγεία της momager

Kris Jenner: Από την αφαίρεση ωοθηκών στην υστερεκτομή - Η γενναία απόφαση για την υγεία της momager
Instagram

Από την ανησυχία στην ανακούφιση και την ηχηρή δήλωση της 68χρονης πως δεν πρέπει να «δώσει καμία ευκαιρία σε κάτι να αναπτυχθεί πουθενά». «Θα αφαιρέσω κάτι που μου έδωσε έξι από τα καλύτερα κομμάτια της ζωής μου».

Ήταν τον περασμένο Μάιο όταν η Kris Jenner, η διάσημη momager της οικογένειας Kardashian-Jenner, βρέθηκε στο επίκεντρο ανησυχίας των δικών της ανθρώπων και των θαυμαστών της, καθώς αποκαλύφθηκε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Ειδικότερα, στο τρέιλερ για την πέμπτη σεζόν του reality show The Kardashians, η Jenner είχε αποκαλύψει στα παιδιά της ότι εντοπίστηκε μια κύστη και ένας μικρός όγκος κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης.

https://www.instagram.com/reel/C6uclYsvUWI/

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε ανησυχία και συγκίνηση στην οικογένεια αλλά και σε εκατομμύρια θαυμαστές των Kardashians- Jenners σε όλον τον κόσμο. Μάλιστα, είχαμε δει και μέλη της οικογένειας να καταρρέουν on camera μπροστά στο άκουσμα της είδησης.

https://www.instagram.com/p/C4ROW78Svb1/

Μετά την ανακάλυψη μιας κύστης και ενός μικρού όγκου σε μια από τις ωοθήκες της, η 68χρονη σταρ του reality αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πιο ριζική επέμβαση, την υστερεκτομή, δηλαδή την αφαίρεση της μήτρας της.

Η αρχική απόφαση για την αφαίρεση των ωοθηκών ελήφθη μετά από συμβουλή των γιατρών της, οι οποίοι θεώρησαν ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για να προστατεύσουν την υγεία της. Ωστόσο, η Jenner αποκάλυψε στο πιο πρόσφατο επεισόδιο του The Kardashians ότι, μετά από ένα τηλεφώνημα από τον γιατρό της, αποφάσισε να προχωρήσει και στην αφαίρεση της μήτρας, προκειμένου να «μην δώσει καμία ευκαιρία σε κάτι να αναπτυχθεί πουθενά».

H Khloé Kardashian έκανε το πιο σύγχρονο γαλλικό manicure - 6 nail arts για να διαλέξεις

«Θα κάνω υστερεκτομή», εξομολογήθηκε η Kris στις φίλες της Kathy Hilton και Faye Resnick στο επεισόδιο του "The Kardashians" στις 11 Ιουλίου. «Ξεκίνησε ως απλή αφαίρεση των ωοθηκών, αλλά σήμερα έλαβα ένα τηλεφώνημα».

Σύμφωνα με την 68χρονη, ο γιατρός της τη συμβούλεψε ότι η αφαίρεση και των ωοθηκών και της μήτρας θα ήταν «το καλύτερο» για την υγεία της στο μέλλον.

«Βρήκαν κάτι, είμαστε εδώ για να το διορθώσουμε. Θα αφαιρέσω κάτι που μου έδωσε έξι από τα καλύτερα κομμάτια της ζωής μου», ακούγεται επίσης να λέει στις φίλες της η μητέρα των Kourtney, Kim, Khloé, Rob, Kendall και Kylie.

Αν και η Kris είπε στις φίλες της ότι είναι «καλά» με όλη τη διαδικασία, παραδέχτηκε ότι αισθάνεται «πολύ λυπημένη» που ένα κεφάλαιο της ζωής της κλείνει.

«Είμαι πολύ συναισθηματική γι' αυτό, γιατί όταν είσαι νέος, αρχίζεις να μιλάς για την επιθυμία να κάνεις οικογένεια. Και πραγματικά, είναι το μόνο για το οποίο μιλούσα, για 40, 50 χρόνια. Έτσι, τώρα μιλάμε ξανά γι' αυτό από άλλη πλευρά της διαδικασίας».

Σε τρέιλερ για το νέο επεισόδιο του The Kardashians στις 18 Ιουλίου, η momager εμφανίστηκε να αναρρώνει στο σπίτι, ενώ η Khloé και ο Scott Disick την επισκέφθηκαν. «Τελείωσα με την επέμβασή μου και νιώθω υπέροχα!», ακούγεται να λέει.

https://www.instagram.com/reel/C9QoQ6HyEsZ/

Μία πολύ δύσκολη απόφαση

Σαφέστατα, η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη για την Jenner, η οποία έχει έξι παιδιά και έχει μιλήσει ανοιχτά για την αγάπη της για την οικογένειά της. Ωστόσο, η υγεία της αποτελεί προτεραιότητα και δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει υγιής.

Όπως ήταν λογικό η 68χρονη τηλεπερσόνα λαμβάνει τεράστια υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους της, καθώς και από τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο. Η εξωτερίκευσή της σχετικά με το θέμα της υγείας της έχει επαινεθεί, καθώς με την επιρροή της μπορεί να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση πολλών άλλων γυναικών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Χωρίς αμφιβολία, η Kris Jenner είναι ένα παράδειγμα δύναμης και θάρρους, καθώς αντιμετωπίζει αυτήν την πρόκληση με θετική στάση και αποφασιστικότητα.

Kourtney Kardashian: Η αποκάλυψη για το πρόβλημα υγείας του Barker junior και το δύσκολο χειρουργείο

Η σχέση της Kris Jenner

Θυμίζουμε ότι η Jenner υπήρξε παντρεμένη με τον δικηγόρο Robert Kardashian (1978-1991) και με Caitlyn Jenner (1991-2015). Από τους εν λόγω γάμους έχει έξι παιδιά: τις Kourtney, Kim, Khloé και τον Rob Kardashian από τον πρώτο της γάμο, και τις Kendall και Kylie Jenner από τον δεύτερο.

Από το 2014 είναι σε σχέση με τον Corey Gamble.

https://www.instagram.com/p/Cx-h9W0LyiQ/

Λίγα λόγια για την υστερεκτομή

Η υστερεκτομή είναι μια σημαντική χειρουργική επέμβαση που μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή μιας γυναίκας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ολική υστερεκτομή περιλαμβάνει την αφαίρεση της μήτρας και του τραχήλου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να αφαιρεθούν οι ωοθήκες και οι σάλπιγγες.

Λόγοι για υστερεκτομή:

  • Ινομυώματα
  • Ενδομητρίωση
  • Πρόπτωση μήτρας
  • Καρκίνος της μήτρας, του τραχήλου της μήτρας ή των ωοθηκών
  • Μη φυσιολογική αιμορραγία της μήτρας
  • Χρόνιος πυελικός πόνος

Είδη υστερεκτομής:

  • Ολική υστερεκτομή: Αφαίρεση ολόκληρης της μήτρας και του τραχήλου.
  • Μερική υστερεκτομή: Αφαίρεση του σώματος της μήτρας, αλλά διατήρηση του τραχήλου.
  • Ριζική υστερεκτομή: Αφαίρεση της μήτρας, του τραχήλου, του ανώτερου τμήματος του κόλπου και των ιστών γύρω από τη μήτρα. Αυτή η επέμβαση γίνεται συνήθως σε περιπτώσεις καρκίνου.

Επιπτώσεις της υστερεκτομής:

  • Τέλος της εμμήνου ρύσεως: Μετά την υστερεκτομή, η γυναίκα δεν θα έχει πλέον περίοδο.
  • Αδυναμία για εγκυμοσύνη: Η υστερεκτομή οδηγεί σε μόνιμη στειρότητα.
  • Πιθανές ορμονικές αλλαγές: Αν αφαιρεθούν και οι ωοθήκες, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα εμμηνόπαυσης.

Ανάρρωση:

Ο χρόνος ανάρρωσης ποικίλλει ανάλογα με το είδος της υστερεκτομής και τη γενική υγεία της γυναίκας. Συνήθως χρειάζονται μερικές εβδομάδες για πλήρη ανάρρωση.

Σημαντικό:

Η υστερεκτομή είναι μια σημαντική απόφαση και πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά με τον γιατρό. Είναι σημαντικό η κάθε γυναίκα να κατανοήσει τους κινδύνους και τα οφέλη της επέμβασης πριν πάρει την τελική απόφαση.

Τι είναι η υστερεκτομή, πότε κρίνεται απαραίτητη και ποιες είναι οι παρενέργειες

Διάσημες γυναίκες που υποβλήθηκαν σε υστερεκτομή

Αρκετές διάσημες γυναίκες έχουν μοιραστεί δημόσια την εμπειρία τους με την υστερεκτομή, είτε λόγω προβλημάτων υγείας είτε ως προληπτικό μέτρο. Μερικές από αυτές είναι:

  • Angelina Jolie: Υποβλήθηκε σε προληπτική υστερεκτομή και αφαίρεση σαλπίγγων λόγω γενετικής προδιάθεσης για καρκίνο.
  • Lena Dunham: Υποβλήθηκε σε υστερεκτομή σε νεαρή ηλικία λόγω ενδομητρίωσης.
  • Amy Schumer: Αφαίρεσε τη μήτρα και τις ωοθήκες της λόγω ενδομητρίωσης και αδενομύωσης.
  • Elizabeth Banks: Υποβλήθηκε σε υστερεκτομή μετά από χρόνια προβλήματα γονιμότητας.
  • Fran Drescher: Αφαίρεσε τη μήτρα της μετά από διάγνωση καρκίνου της μήτρας.

Αυτές οι γυναίκες, μιλώντας ανοιχτά για την εμπειρία τους, έχουν συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για την υστερεκτομή και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που υποβάλλονται σε αυτήν την επέμβαση.

Σχετικά με την Kate Middleton τώρα που συνδέθηκε επίσης το όνομά της με την εν λόγω επέμβαση, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν ότι έχει υποβληθεί όντως σε υστερεκτομή. Οι φήμες κυκλοφόρησαν τον Μάρτιο του 2024, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το παλάτι ή την ίδια την πριγκίπισσα.

Η Kate Middleton έκανε υστεροκτομή και πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου: Η νέα αποκάλυψη