Κριθαράκι με ταχίνι, ντοματίνια και κολοκυθάκια!!!
Το μυστικό για τις συνταγές μου είναι ότι μαγειρεύω με αγάπη και φαντασία και με ό, τι υλικό έχω εύκαιρο. Διαβάζω συνταγές και βλέπω ξένες εκπομπές μαγειρικής και φέρνω τις συνταγές στα μέτρα μου, στις γεύσεις που μου αρέσουν οπότε πάντα αν κάτι δεν σας αρέσει απλά βάλτε το υλικό που προτιμάτε.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα με 3 γεμάτες κουταλιές ελαιόλαδο, σοτάρουμε ένα κρεμμύδι λευκό, ένα πράσσο,1 σκελίδα σκόρδο, 2 κολοκυθάκια για μερικά λεπτά, και προσθέτουμε μια χούφτα ντοματίνια, μετά από λίγο ρίχνουμε 250γρ κριθαράκι και 500γρ νερό. Αλάτι Ιμαλαϊων, τριμμένο πιπέρι, και 4-5 γεμάτες κουταλιές ταχίνι. Μόλις πάρει την βράση του, το βάζουμε σε ένα πυρέξ δείτε και στις φωτογραφίες πιο κάτω. Το ψήνουμε στον φούρνο σκεπασμένο με σάνιφοιλ και στην μισή ώρα περίπου το τσεκάρετε να δείτε πώς είναι, αφαιρείτε το σάνιφοιλ και συνεχίζετε για λίγο ακόμα. Έβαλα λίγο παρμεζάνα από πάνω και ήταν θεϊκό!!!
Καλή επιτυχία !!!
Μπορείτε να με βρείτε : www.instagram.com/majenco