Συνταγή για τα πιο yummy Donuts
Την περίοδο του "Μένουμε σπίτι" μαγείρευα κάθε μέρα και πειραματιζόμουν με διάφορες συνταγές που έβρισκα online. Μια από αυτές είναι τα θεϊκά Donuts που έφτιαξα και ήταν συνταγή του Εθνικού μας μάγειρα του Άκη Πετρετζίκη.
Ναι μεν έφτιαξα τα yummiest donuts ever, αλλά έφτιαξα και mini donuts με τις τρύπες που περισέψανε και τα μισά τα έκανα με ζάχαρη και τα άλλα μισά με κανέλα και ζάχαρη.
Την συνταγή θα σας την δώσω κατα γράμμα από το σάιτ του Πετρετζίκη:
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 αβγό, μεσαίο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 180 γρ. γάλα
- 400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
Για το πασπάλισμα
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 30 γρ. κανέλα
- • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το αβγό, το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και όταν δεν μπορούμε πια να ανακατέψουμε το μείγμα, το πλάθουμε με τα χέρια μας.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα χέρια σε πάχος 1-1,5 εκ.
- Παίρνουμε δύο στρογγυλά κουπάτ με διάμετρο 10 εκ. και 2 εκ. Κόβουμε όλο το ζυμάρι με το κουπάτ 10 εκ. ώστε να δημιουργήσουμε τα donuts και με το κουπάτ 2 εκ. κάνουμε μια τρύπα στη μέση. Εάν δεν έχουμε κουπάτ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κούπα και την τρύπα στη μέση να τη δημιουργήσουμε με τα δάχτυλά μας.
- Τηγανίζουμε τα donuts σε 2 δόσεις για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν και να φουσκώσουν.
- Παράλληλα σε ενα μπολ ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη.
- Αφαιρούμε τα donuts από το τηγάνι και τα ρίχνουμε στο μπολ με την κανέλα και τη ζάχαρη. Πασπαλίζουμε καλά και τις 2 πλευρές.
- Σερβίρουμε.
- https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/grhgora-donuts
Καλή επιτυχία !!!
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :