Η πιο νόστιμη, γευστική και εύκολη συνταγή για Hummus είναι αυτή
Το Hummus είναι από τις πιο αγαπημένες μου γεύσεις που μου θυμίζει πολύ Λιβανέζικη κουζίνα.
Είναι πολύ εύκολο για να το φτιάξετε και σίγουρα θα κερδίσετε τις εντυπώσεις μιας και είναι πεντανόστιμο.
Θα χρειαστείτε
1/3 κούπας καλή ποιότητα ταχίνι
2-4 κσ κρύο νερό ( και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί )
2 κσ Ελαιόλαδο
1/2 κγ κύμινο
3/4 κγ αλάτι
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομματιασμένες
2-3 κσ χυμό από λεμόνι
1 κονσερβα ρεβύθια πλυμμένα και σουρωμένα
Και για διακόσμηση λίγη πάπρικα, ελαιόλαδο, φρέσκο μαιντανό ή κόριανδρο ακόμα και ψημμένο κουκουνάρι ότι προτιμάτε από όλα αυτά.
Σε ένα μπλέντερ βάζετε το κρύο νερό, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το σκόρδο, τον χυμό από λεμόνι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει σαν πουρές.
Προσθέστε τα ρεβύθια για 3-4 λεπτά σταματώντας ενδιάμεσα για να ανακατεύετε με μια σπάτουλα τα πλαϊνά και συνεχίζετε μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό. Αν το βλέπετε σκληρό προσθέστε 2 κσ νερό κρύο.
Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και κύμινο στη γεύση που το θέλετε.
Διακοσμήστε με λίγο ελαιόλαδο και πάπρικα και λίγο κομμένο κόριανδρο ή μαιντανό ακόμα και με ψημμένο κουκουνάρι.
Διατηρείτε στο ψυγείο για 3 μέρες σε αεροστεγές συσκευασία.
Καλή επιτυχία ..
Μπορείτε να με βρείτε εδώ :