Πώς θα λύσεις το μεγαλύτερο πρόβλημα με το βούτυρο ξηρών καρπών
Υπάρχει τρόπος να μην κάθεται στον πάτο του βάζου το βούτυρο ξηρών καρπών και στην επιφάνεια να μένει το λάδι.
Το φυσικό βούτυρο ξηρών καρπών έχει μεγάλη διατροφική αξία. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά και η τέλεια τροφή για να εντάξεις στα smoothies, στο πλιγούρι, το γιαούρτι, τα φρούτα, ακόμη και το ψωμί του τοστ.
Μπορείς, επίσης, να το χρησιμοποιήσεις ως βάση για τις αλμυρές σάλτσες αλλά και κατευθείαν από το βάζο. Όπως ακριβώς απολαμβάνεις την πραλίνα με φουντούκια. Μόνο που… με το φυσικό βούτυρο ξηρών καρπών υπάρχει πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα. Ποιο είναι αυτό; Μένει πάντα στον πάτο του βάζου το βούτυρο και στην κορυφή το λάδι. Κι έτσι εσύ δεν μπορείς να το απολαύσεις όπως θέλεις, μιας και πάνω πάνω θα πιάνεις μόνο το λάδι και από βούτυρο… τίποτα.
Η συνταγή για granola με φυστικοβούτυρο που ανεβάζει τη διάθεση
Το trick με το βούτυρο ξηρών καρπών που θα σου λύσει τα χέρια
Όχι πια, όμως! Γιατί το trick που θα ανακαλύψεις ευθύς αμέσως θα σου λύσει αυτό το τόσο μεγάλο πρόβλημα – ναι είναι μεγάλο, όταν μιλάμε για απόλαυση στο φαγητό. Τι χρειάζεσαι οπωσδήποτε, λοιπόν; Ένα ηλεκτρικό μίξερ.
Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι η εξής:
-Τοποθέτησε το μίξερ στο βάζο με το φυσικό βούτυρο ξηρών καρπών μέχρι να φτάσει στον πάτο.
-Κράτα σφιχτά το βάζο. Είναι πολύ σημαντικό βήμα αυτό, διαφορετικά… θα εκτοξευθεί κάπου μέσα στην κουζίνα.
-Τέλος, βάλε σε λειτουργία στη χαμηλότερη ταχύτητα το μίξερ και ανακάτευε. Σιγά-σιγά αύξησε την ταχύτητα.
Αυτό ήταν! Τώρα μπορείς να απολαύσεις το βούτυρο ξηρών καρπών.
Η εναλλακτική του ηλεκτρικού μίξερ
Αν φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρικό μίξερ μέσα στο βάζο με το βούτυρο ξηρών καρπών, υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να αποθηκεύσεις το βάζο ανάποδα στο ντουλάπι. Έτσι, το λάδι θα ανακατευτεί με το βούτυρο και θα είναι άκρως λαχταριστό.
Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, τοποθέτησε το βάζο με το βούτυρο ανάποδα στο βάζο και έπειτα ανακάτεψέ το κιόλας.