Πώς θα ξεκολλήσεις αυτοκόλλητα και ετικέτες από κάθε επιφάνεια

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα ξεκολλήσεις αυτοκόλλητα και ετικέτες από κάθε επιφάνεια

Η λύση που έψαχνες είναι εδώ.

Κάθε φορά που αγοράζω ένα νέο διακοσμητικό για το σπίτι μου εξετάζω προσεκτικά πόσο μεγάλη είναι η ετικέτα που έχει κολλημένη πάνω του.

Ο λόγος; Μα φυσικά για να προετοιμαστώ ψυχολογικά για τη διαδικασία της αφαίρεσης. Δεν είναι λίγες οι φορές που η κόλλα που περιέχει ένα αυτοκόλλητο ή μια ετικέτα ενός προϊόντος είναι τόσο επίμονη που δεν φεύγει ακόμα και με τη χρήση οινοπνεύματος.

Sticks, κεριά + άλλοι 5 φυσικοί τρόποι για να κρατήσεις μακριά τα κουνούπια

Πώς θα ξεκολλήσεις εύκολα τα αυτοκόλλητα από κάθε επιφάνεια

Την τελευταία φορά που προσπάθησα να αφαιρέσω αυτοκόλλητη ετικέτα από διάφανο κουτί αποθήκευσης το αποτέλεσμα ήταν άκρως απογοητευτικό με την κόλλα να διαβρώνει την επιφάνειά του, κάνοντάς το να δείχνει παλιό.

Κρατάμε λάθος το ποτήρι του κρασιού και να η διαφορά μεταξύ λευκού και κόκκινου

Με πιστολάκι μαλλιών

Γι' αυτό το λόγο σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου πώς θα ξεκολλήσεις εύκολα (και αποτελεσματικά) αυτοκόλλητα και ετικέτες από κάθε επιφάνεια. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι το αγαπημένο σου πιστολάκι μαλλιών.

Η θερμότητα που εκπέμπει το πιστολάκι μαλακώνει την κόλλα και το αυτοκόλλητο αφαιρείται πολύ πιο εύκολα. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά σε μέταλλο, γυαλί, ξύλο, πέτρα ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια.

Με ζεστό νερό

Το ζεστό νερό είναι ιδανικό για την αφαίρεση υπολειμμάτων αυτοκόλλητων από μη πορώδεις επιφάνειες όπως γυαλί, πλαστικό, κεραμικό ή μέταλλο ωστόσο μην το χρησιμοποιήσεις σε επιφάνειες ευαίσθητες όπως το ακατέργαστο ξύλο.

Ξαναζεσταμένη πίτσα (σαν φρέσκια) με το viral hack του TikTok (και χωρίς φούρνο μικροκυμάτων)

Ζέστανε το νερό. Μούλιασε ένα πανί μικροϊνών στο ζεστό νερό και άπλωσέ το στα υπολείμματα του αυτοκόλλητου. Άφησε το πανί στην επιφάνεια για λίγα λεπτά για να μαλακώσει η κόλλα. Τρίψε απαλά την περιοχή με το πανί για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα. Ξέπλυνε με άφθονο καθαρό νερό.

Στο video που ακολουθεί θα δεις τη διαδικασία βήμα-βήμα. Εσύ ακόμα να το δοκιμάσεις;

Πηγή κεντρικής: pexels.com