Ούτε τα μαντιλάκια, ούτε το πλύσιμο: Η λύση στους λεκέδες από αποσμητικό κρύβεται στην ντουλάπα σου

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ούτε τα μαντιλάκια, ούτε το πλύσιμο: Η λύση στους λεκέδες από αποσμητικό κρύβεται στην ντουλάπα σου

Όλες έχουμε ένα μαύρο μπλουζάκι που γέμισε με λευκά σημάδια από αποσμητικό λίγο πριν βγούμε από το σπίτι. Με το tip αυτό όμως, την επόμενη φορά θα χρειαστείς 5" για να διώξεις έναν τέτοιο λεκέ.

Και πάνω που πήγες να βάλεις το αγαπημένο σου μαύρο T-shirt ή το αγαπημένο σου μαύρο φόρεμα, λίγο πριν βγεις για εκείνη την βόλτα που είχες κανονίσει, η καταστροφή χτύπησε την πόρτα σου.

5 τρόποι για να μην δείχνουν τα ρούχα τσαλακωμένα αν δεν έχεις ατμοσίδερο

Έβαλες αποσμητικό και λευκοί λεκέδες ξεπρόβαλλαν σε διάφορα σημεία του ρούχου σου.

Σίγουρα έχει συμβεί σε όλες μας το παραπάνω σκηνικό και σίγουρα μάς έχει εκνευρίσει πάρα πολύ. Άλλες προσπαθήσαμε με τα κλασσικά μωρομάντιλα να διώξουμε τα λευκά αυτά σημάδια, άλλες απλά αλλάξαμε ρούχα γιατί δεν προλαβαίναμε κάτι άλλο - ή δεν είχαμε την υπομονή να κάνουμε κάτι άλλο για να λέμε και την αλήθεια.

Κι όμως η λύση τελικά στον συγκεκριμένο λευκό λεκέ που δημιουργείται στα μαύρα ρούχα από το αποσμητικό κρύβεται στην ντουλάπα σου και θα χρειαστούν μόλις 5 δευτερόλεπτα για να τον απομακρύνεις.

pexels-cottonbro-7871154.jpg

Ο αλάνθαστος τρόπος για να διώξεις τον λευκό λεκέ του αποσμητικού

Προτού αλλάξεις ρούχο ή ξεκινήσεις να σπαταλάς κάθε υγρό μαντιλάκι που έχεις στο σπίτι σου, ρίξε μια ματιά στην ντουλάπα σου και συγκεκριμένα στις κρεμάστρες. Αν έχεις βελούδινη κρεμάστρα «σώθηκες».

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Alison Hall του περιοδικού Inside Edition, χρησιμοποιώντας μια βελούδινη κρεμάστρα ρούχων μπορείς να αφαιρέσεις γρήγορα αυτά τα σημάδια από το αποσμητικό, τρίβοντάς την πάνω τους.

Σε αντίθεση με τα πιο σκληρά υφάσματα ή τα σφουγγάρια, το βελούδο είναι αρκετά μαλακό ώστε να μην καταστρέφει τα ρούχα σου, ενώ εξακολουθεί να έχει μια αρκετά ικανή υφή για να απομακρύνει τα υπολείμματα του αποσμητικού.

Κάπως έτσι, θα χρειστείς μόλις 5" για να εξαφανίσεις τον κάθε λεκέ.

pexels-cottonbro-4066293.jpg