Το λάθος με το ελαιόλαδο βρίσκεται στο καπάκι και το κόλπο για οικονομία και σταθερή ροή είναι απλό

Pexels

Το viral hack για να μη σπαταλάς τόσο γρήγορα αυτό το πολυτιμότατο αγαθό που είναι πανάκριβο. 

Αν δυσκολεύεσαι να ελέγξεις την ποσότητα ελαιόλαδου που βγαίνει από το μπουκάλι όταν το ρίχνεις, μην ψάχνεις άλλο –αυτό το απλό κόλπο θα το λύσει σε δευτερόλεπτα.

Ειδικότερα, ένα life hack έγινε viral για τον απλό λόγο ότι μας επιτρέπει να ρίχνουμε το ελαιόλαδο από το μπουκάλι με σταθερή ροή, αντί να βγαίνει όλο με τη μία στο φαγητό μας και να σπαταλάμε. Το κόλπο έχει κοινοποιηθεί τόσο στο TikTok όσο και στο X/Twitter. Στο βίντεο παρακάτω, βλέπουμε μια γυναίκα να εξηγεί το κόλπο και η αλήθεια είναι πως είναι τόσο απλό που πολλοί χρήστες απόρησαν για το γεγονός πως τόσα χρόνια κάνουν το ίδιο λάθος.

To no 1 μυστικό για να διαλέξεις το πιο νόστιμο καρπούζι

Στο βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί δεκάδες χιλιάδες φορές, η γυναίκα εξηγεί πώς μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε το δαχτυλίδι που βρίσκεται στο λαιμό του μπουκαλιού ως ακροφύσιο, ώστε να έχουμε μια σταθερή και ελεγχόμενη ροή όταν το ρίχνουμε στο φαγητό μας.

Στο βίντεο που θα δεις παρακάτω η γυναίκα εξηγεί: «Όταν ανοίγετε ελαιόλαδο ή οποιοδήποτε λάδι, ή οποιοδήποτε μπουκάλι, και έχει αυτό το μικρό δαχτυλίδι σε αυτό, [νομίζετε] ότι πρέπει να τραβήξετε αυτό το δαχτυλίδι για να ανοίξετε το μπουκάλι σας, και αυτό είναι; Ελάτε μαζί μου, θα σας δείξω τι να κάνετε.

Μόλις ξεβιδώσετε το καπάκι, μερικά μπουκάλια έχουν αυτό το μικρό δαχτυλίδι μέσα που τραβάτε και ανοίγετε. Αφού το βγάλετε, πάρτε το και γυρίστε το ανάποδα, βάζοντας το μικρό μέρος του βρόχου στο κάτω μέρος.

Νέο κύμα καύσωνα και μάλιστα διαρκείας: Ο κίνδυνος για θερμική εξάντληση και πώς να προστατευτείς

Πιέστε το μέσα [στο μπουκάλι με το ελαιόλαδο]. Τότε μπορείτε να ρίξετε το λάδι σας σε μια ροή! Και δεν θα βγει όλο με τη μία».

Στη συνέχεια, η γυναίκα δείχνει πώς, με το δαχτυλίδι να πιέζεται πίσω στο μπουκάλι ανάποδα, το ελαιόλαδο βγαίνει πολύ πιο σταθερά.

Οι άνθρωποι στο X εντυπωσιάστηκαν σαφώς από το hack για το ρίξιμο του ελαιόλαδου, με το βίντεο να συγκεντρώνει εκατοντάδες likes. Πολλοί είπαν πως άλλαξε όλη τους η ζωή ως προς αυτό το σκέλος καθώς μιλάμε για ένα αγαθό που πλέον είναι πανάκριβο και που κυριολεκτικά θα πρέπει όλοι μας να χρησιμοποιούμε με το σταγονόμετρο.

Λίγα λόγια για το αγαθό μας

Το ελαιόλαδο, ο χυμός που προέρχεται από τη σύνθλιψη των ελιών, αποτελεί βασικό στοιχείο της Μεσογειακής διατροφής και είναι γνωστό για τα πολλαπλά οφέλη του στην υγεία. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, συμβάλλοντας στην προστασία της καρδιάς, στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου και στη μείωση της φλεγμονής.

Όσον αφορά την τιμή του, το ελαιόλαδο μπορεί να θεωρηθεί πολύτιμο για πάρα πολλούς λόγους:

  • Διαδικασία παραγωγής: Η παραγωγή ελαιόλαδου απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και εξειδικευμένες γνώσεις, ειδικά για την παραγωγή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, το οποίο θεωρείται η υψηλότερη ποιότητα.
  • Περιορισμένη παραγωγή: Η παραγωγή ελαιόλαδου εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και άλλους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση των ελαιόδεντρων.
  • Ζήτηση: Το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν με υψηλή ζήτηση παγκοσμίως, λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων του και της γεύσης του.
  • Ποιότητα: Η ποιότητα του ελαιόλαδου ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία της ελιάς, την περιοχή καλλιέργειας, τη μέθοδο παραγωγής και άλλους παράγοντες. Τα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα, όπως το εξαιρετικά παρθένο, είναι συνήθως πιο ακριβά.

Επομένως, η τιμή του ελαιόλαδου αντικατοπτρίζει την αξία του ως ένα υγιεινό, νόστιμο και περιζήτητο προϊόν. Επομένως, είναι υψίστης σημασίας να το αξιοποιούμε σωστά και να το σεβόμαστε όπως του αξίζει -σε εκείνο και στην τσέπη μας.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης