Είναι τελικά μύθος πως όταν τρώμε αργά το βράδυ παίρνουμε βάρος;

Είναι τελικά μύθος πως όταν τρώμε αργά το βράδυ παίρνουμε βάρος;
Pexels

Ειδικός στο θέμα καταρρίπτει τρεις μεγάλους μύθους. 

Ο coach απώλειας λίπους μοιράστηκε τρία πράγματα που οι άνθρωποι ίσως πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν αν θέλουν να χάσουν βάρος. Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στο Mirror.com o Shayne Rowland, γνωστός ως @proflex.health στο TikTok, προειδοποιεί να μην πέφτουμε σε αυτές τις ευρέως διαδεδομένες παρανοήσεις σε ό, τι αφορά στη διατροφή μας.

Ο Rowland, αμφισβητεί την εγκυρότητα σχετικά με τις θερμίδες, το τι και πότε τρώμε και πίνουμε, υποστηρίζοντας ότι συχνά αυτές οι «αλήθειες» είναι παραπλανητικές.

Είναι τo fasting 36 ωρών ο καλύτερος τρόπος για τη γρήγορη μετατόπιση του λίπους της κοιλιάς;

Όσο για το ποιοι είναι αυτοί οι μύθοι; Σύμφωνα με τον ειδικό, ιδού τρεις διατροφικές παρανοήσεις που θα πρέπει να σκεφτούμε αν έχουμε μπει στη διαδικασία απώλειας κιλών.

Μύθος 1 - Το να τρώμε αργά το βράδυ μάς κάνει να παίρνουμε περισσότερο βάρος

«Η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι ότι 500 θερμίδες μπισκότων σοκολάτας παραμένουν 500 θερμίδες είτε είναι 10 το πρωί είτε 10 το βράδυ. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα που να κάνει τις θερμίδες εγγενώς κακές επειδή είναι νύχτα. Είναι μάλλον το γεγονός ότι όταν φτάνει η νύχτα, είναι η ώρα που είναι πιο πιθανό να παραφάτε - ή να κατεβάσετε ένα μπουκάλι κρασί».

Μύθος 2 - Όλες οι θερμίδες είναι ίσες

«Όλες οι θερμίδες είναι ίσες. Εγώ δεν το νομίζω. Αν συγκρίνουμε 250 θερμίδες σε πατατάκια με 250 θερμίδες σε μούρα, μπορώ να σας πω με ποιο από τα δύο θα νιώσετε πιο χορτάτοι μετά.

Έτσι, ενώ η ποσότητα των θερμίδων μπορεί να είναι ίση μεταξύ αυτών των δύο, δεν πρόκειται να έχουν την ίδια επίδραση στο σώμα σας. Και ένα από αυτά θα κάνει τη διαδικασία απώλειας βάρους πολύ πιο εύκολη».

Μύθος 3 - Τα ποτά χωρίς ζάχαρη πρέπει να αποφεύγονται

Ο γκουρού στο θέμα, στη συνέχεια εξήγησε: «Ο τρίτος μύθος είναι ότι τα ποτά χωρίς ζάχαρη είναι ο εχθρός, ενώ στην πραγματικότητα μπορούν να αποτελέσουν ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος».

Δείχνοντας ένα κουτάκι αναψυκτικού, πρόσθεσε: «Αν έχετε μια μικρή επιθυμία για γλυκό και θέλετε να προσπαθήσετε να περιορίσετε την πείνα σας, μπορείτε να πιείτε κάτι τέτοιο που δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες, το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να σας σταματήσει από το να πάτε και να φάτε υπερβολικά άλλα τρόφιμα».

Στο ερώτημα «τι τρώμε στην παραλία», ο ειδικός εξήγησε το λάθος με τις τριπλάσιες θερμίδες