Μαγειρεύεις λάθος τα βραστά αυγά και με τον τρόπο που θα σου δείξουμε θα λες «τι έκανα τόσα χρόνια;»

Pixabay

Το hack στο TikTok που αλλάζει το παιχνίδι στο project «τέλεια βραστά αυγά»

Μια σεφ στο TikTok μοιράστηκε μια απλή μέθοδο για να φτιάξουμε τα «τέλεια» βραστά αυγά με κρεμώδη κρόκο, και το βίντεό της έγινε viral στα social media.

Η Ali Hooke, η οποία ισχυρίζεται ότι κάποτε ετοίμαζε «πάνω από εκατό» βραστά αυγά την ημέρα σε μια κουζίνα εστιατορίου, αποφάσισε να αποκαλύψει το μαγειρικό της μυστικό. Το ιδιαίτερο συστατικό είναι -ίσως εκπληκτικά- ένα παγόλουτρο.

Στο βίντεό της, εξηγεί τη μέθοδό της: «Θα ξεκινήσετε με μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Δεν τα βάζετε σε κρύο νερό γιατί έχετε λιγότερο έλεγχο όταν τα βάζετε σε κρύο νερό. Το βραστό νερό έχει την ίδια θερμοκρασία, οπότε θα είναι το ίδιο για όλα τα αυγά όσον αφορά το χρόνο».

Απόφυγε αυτό το τεράστιο λάθος στην αποθήκευση της σοκολάτας σου για να ενισχύσεις τη γεύση της

https://www.tiktok.com/@alihooke/video/7355214987645816095

«Τώρα θα βάλεις απαλά τα αυγά σου μέσα. Δεν θέλεις να σπάσουν, αλλά αν σπάσουν, μην ανησυχείς, μπορείς ακόμα να τα φας, αλλά μπορεί να χυθεί πολύ από το αυγό. Ρύθμισε ένα χρονόμετρο για ακριβώς επτά λεπτά και ενώ αυτό μαγειρεύεται, ετοίμασε το παγόλουτρό σου. Το παγόλουτρο είναι ένα κρίσιμο βήμα, δεν μπορείς να το παραλείψεις».

«Όταν το χρονόμετρο σβήσει, θα σπάσεις κάθε αυγό με ένα κουτάλι καθώς τα βάζεις στο νερό. Αυτό επιτρέπει στο νερό να μπει ανάμεσα στο αυγό και το κέλυφος, κάνοντάς το τόσο εύκολο να ξεφλουδιστεί». Στη συνέχεια εξηγεί ότι «πρέπει να περιμένεις μόνο ένα ή δύο λεπτά πριν αρχίσεις να τα ξεφλουδίζεις» αφού τα βάλεις στο νερό -και ότι μόλις βγουν, θα είναι «τέλεια». «Αν αυτά είναι λίγο πολύ μαλακά για εσένα, μπορείς να κάνεις επτάμισι λεπτά», προσθέτει.

H έξυπνη χρήση του μικρού καπέλου σομπρέρο στα μπουκάλια tequila θα σε κάνει να πεις «αλήθεια τώρα;»

Το κόλπο για το βράσιμο των αυγών έχει κατακλύσει το διαδίκτυο, με πάνω από 38.000 θαυμαστές να πατούν «like» και έναν εντυπωσιακό αριθμό 660.000 προβολών. Η ενότητα σχολίων είναι γεμάτη με ανθρώπους που δηλώνουν ότι το κόλπο λειτούργησε για αυτούς.

Ένας ενθουσιασμένος θαυμαστής έγραψε: «Ευχαριστώ! Επιτέλους έφτιαξα βραστά αυγά προς ικανοποίησή μου. Τόσο καλά». Ένας άλλος συμπλήρωσε, λέγοντας: «Ευχαριστώ για τη συμβουλή για το σπάσιμο του κελύφους!».

Μερικοί λάτρεις του φαγητού μοιράζονται επίσης τα μελλοντικά τους σχέδια για γεύματα που επηρεάστηκαν από το κόλπο. Ένας ενθουσιασμένος σχολιαστής είπε: «Είμαι τόσο νωρίς! Αυτά με έκαναν να θέλω ramen lol». Σε απάντηση, ένας άλλος χρήστης πρόσφερε τη δική του πρόταση: «Έτσι ακριβώς φτιάχνω τα αυγά μου για ramen. Απλά τα μαρινάρω μετά».

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης