Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αλλάζουμε συχνά τα μαξιλάρια μας

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αλλάζουμε συχνά τα μαξιλάρια μας

Ο ύπνος είναι ανεκτίμητος και τα ποιοτικά μαξιλάρια παίζουν βασικό ρόλο στην επίτευξη μιας καλής νυχτερινής ξεκούρασης.

Ένας καλός ύπνος είναι ανεκτίμητος και τα άνετα μαξιλάρια παίζουν καθοριστικό ρόλο. Και γι' αυτό πρέπει να ξέρουμε ποσό συχνά και γιατί πρέπει να αντικαθίστανται.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να βυθίζετε το κεφάλι σας σε ένα βελούδινο μαξιλάρι στο τέλος μιας κουραστικής μέρας. Ο ύπνος είναι ανεκτίμητος και τα ποιοτικά μαξιλάρια παίζουν βασικό ρόλο στην επίτευξη μιας καλής νυχτερινής ξεκούρασης. Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα μαξιλάρια σας χάνουν το σχήμα τους, ίσως είναι καιρός να τα αντικαταστήσετε.

Ακόμα κι αν πλένετε τακτικά τις μαξιλαροθήκες σας και τα ίδια τα μαξιλάρια, συνιστάται να αντικαθιστάτε τα μαξιλάρια σας κάθε ένα με δύο χρόνια για λόγους άνεσης, υγιεινής και υγείας.

Μαξιλάρια, χρεωστικές κάρτες + 5 items που πρέπει να φυλάς μακριά από το υπνοδωμάτιο

Γιατί τα μαξιλάρια πρέπει να αντικατασταθούν

Υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους τα μαξιλάρια πρέπει να αντικατασταθούν άνεση, υγιεινή και υγεία. Αν και μπορεί να φαίνεται ότι μια μαξιλαροθήκη θα προστατεύει το πραγματικό μαξιλάρι από το να λερωθεί, ο ιδρώτας και τα έλαια σώματος διεισδύουν μέσα από το κάλυμμα και μέσα στο μαξιλάρι. Επειδή τα μαξιλάρια χρησιμοποιούνται καθημερινά, συσσωρεύεται επίσης βρωμιά, η οποία μπορεί να αρχίσει να προκαλεί ερεθισμό του δέρματος και αλλεργίες.

Το τακτικό πλύσιμο των μαξιλαροθηκών, καθώς και των μαξιλαριών εάν πλένονται στο πλυντήριο, βοηθάει, αλλά θα χρειαστεί να τις αντικαταστήσετε κάποια στιγμή. Εάν έχετε παρατηρήσει ότι τα μαξιλάρια αρχίζουν να γίνονται επίπεδα ή να σχηματίζουν σβώλους και νιώθετε ενόχληση και πόνο το πρωί, πιθανότατα πρέπει να αντικατασταθούν.

Μερικοί τρόποι για να μάθετε εάν χρειάζεστε ένα νέο μαξιλάρι είναι :

Tο κεφάλι και ο λαιμός σας δεν στηρίζονται, το μαξιλάρι δεν έχει διατηρήσει το αρχικό του σχήμα λόγω συσσώρευσης των ινών του, το μαξιλάρι δεν φαίνεται τόσο φρέσκο όσο παλιά ήταν, ή δεν είναι πλέον άνετο και εμποδίζει τον ποιοτικό ύπνο.
Όταν έχουν αναπτύξει μια μυρωδιά. Υπάρχουν λεκέδες από ιδρώτα ή έλαια σώματος.

Πώς να διατηρούμε τα μαξιλάρια καθαρά

Ενώ τα μαξιλάρια πρέπει να αντικατασηθατναι όπως είπαμε , υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους και να τα διατηρήσετε στην καλύτερη φόρμα για μέγιστη άνεση. Εάν τα μαξιλάρια σας πλένονται στο πλυντήριο, ακολουθήστε τις οδηγίες για το πόσο συχνά πρέπει να τα πλένετε και να το κάνετε τακτικά.

1. Προστατευτικά μαξιλαριών

Το προστατευτικό μαξιλαριού είναι ένα κάλυμμα με φερμουάρ που χρησιμεύει ως πρόσθετο στρώμα προστασίας κάτω από τη μαξιλαροθήκη. Παρατείνει τη διάρκεια ζωής του μαξιλαριού προστατεύοντάς το από λεκέδες, ακάρεα σκόνης, ιδρώτα και οσμές.

2. Τα αφήνουμε να πάρουν αέρα

Απλώστε τα μαξιλάρια κάθε πρωί για να τα επαναφέρετε το σχήμα τους, για να αφαιρέσετε τη σκόνη που έχει μαζευτεί. Πιάστε τη δεξιά και την αριστερή πλευρά του μαξιλαριού και τρίψτε μπρος-πίσω για να βοηθήσετε να ανακτήσει το σχήμα του. Εναλλακτικά, εάν τα μαξιλάρια είναι ασφαλή για στεγνωτήριο, αφρατέψτε τα στο στεγνωτήριο αφού τα πλύνετε ή καθαρίστε τα σε σημείο σε χαμηλή θερμοκρασία.

3. Μαξιλάρια στο πλυντήριο

Εάν τα μαξιλάρια πλένονται στο πλυντήριο, ακολουθήστε τις συγκεκριμένες οδηγίες φροντίδας τους. Τα μαξιλάρια πρέπει συνήθως να πλένονται τουλάχιστον κάθε έξι μήνες. Για όσους δεν μπορούν να μπουν στο πλυντήριο, καθαρίστε τους λεκέδες με χλιαρό νερό και μείγμα ξιδιού.

Το hack με το μαξιλάρι και μερικά ακόμα top tips για να παραμείνεις δροσερή στις υψηλές θερμοκρασίες


4. Οσμή μαξιλαριού

Αφαιρέστε τις μυρωδιές πασπαλίζοντας μαγειρική σόδα ή άμυλο καλαμποκιού απευθείας στα μαξιλάρια και αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια, σκουπίστε το καλά και τινάξτε το μαξιλάρι. Το να αφήνετε τα μαξιλάρια έξω στο ηλιακό φως για μερικές ώρες κάθε φορά που πλένετε τις μαξιλαροθήκες είναι επίσης ένα εξαιρετικό κόλπο για την αφαίρεση οσμών.

Με τα παραπάνω tips σίγουρα θα έχετε ένα καθαρό μαξιλάρι κάθε βράδυ ώστε να απολαμβάνετε σωστά τον ύπνο, ο οποίος είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας.