Η γρήγορη και κρεμώδης συνταγή για σούπα τομάτας και ο λόγος που θα υποκύψεις σε αυτή πολλές φορές

Η γρήγορη και κρεμώδης συνταγή για σούπα τομάτας και ο λόγος που θα υποκύψεις σε αυτή πολλές φορές
Pixabay

Κορυφαίος σεφ μοιράστηκε την πολύ απλή συνταγή του για την κρεμώδη τοματόσουπα που θα είναι ιδανική για φέτος το φθινόπωρο. Τα έξι συστατικά και τα μόλις 10 λεπτά που χρειάζονται για να γίνει.

Η σούπα τομάτας είναι γνωστή για την πλούσια και κρεμώδη υφή της, που μπορεί κανείς να πετύχει αναμειγνύοντας αυτούς τους υπέροχους κόκκινους καρπούς με κρέμα γάλακτος. Και η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να έχουν στη διάθεσή τους φρέσκες ντομάτες. Γι' αυτό, αυτή η απλή συνταγή με έξι υλικά χρησιμοποιεί πασάτα aka τον συσκευασμένο χυμό τομάτας που υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ και που κοστίζει ελάχιστα. Ο δημιουργός του blog «Healthy Living James», ένας πιστοποιημένος προπονητής υγείας, μοιράστηκε τη γρήγορη μέθοδό του στο blog του, αναφέροντας ότι χρειάζεται μόνο 10 λεπτά από το χρόνο μας.

Ίσως να μαγειρεύουμε όλοι λάθος το κρέας - Η «αλλαγή παιχνιδιού» που ανατρέπει τα δεδομένα

«Αυτή η νόστιμη γευστική κρεμώδης σούπα τομάτας είναι vegan, χωρίς γλουτένη και χωρίς περιττά γαλακτοκομικά! Επιπλέον, πιθανότατα θα έχετε ήδη τα περισσότερα συστατικά για να την φτιάξετε στο ντουλάπι σας. Είναι τέλεια για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο όταν έχετε λίγο χρόνο, ή μπορεί επίσης να παρασκευαστεί και να καταψυχθεί για μια άλλη μέρα!», είπε χαρακτηριστικά ο μάγειρας.

Για τους λάτρεις της σούπας, η προετοιμασία είναι παιχνιδάκι, που συνοψίζεται σε δύο εύκολα βήματα: το μαλάκωμα των κρεμμυδιών και η παρασκευή της σάλτσας. Ξεκίνα κόβοντας το κρεμμύδι σε ομοιόμορφους κύβους και στη συνέχεια ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ψιλόκοψε το σκόρδο και πρόσθεσέ το το στο τηγάνι μαζί με το βασιλικό και έναν κύβο λαχανικών, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε την πασάτα και μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος, αφήνοντας το μείγμα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά, ώστε οι γεύσεις να αναμειχθούν αρμονικά. Ο James πρότεινε να προσθέσουμε και μια επιπλέον πικάντικη νότα με νιφάδες τσίλι ή να γαρνίρουμε τη σούπα με σπιτικά κρουτόν για μια ακόμα πιο απολαυστική εμπειρία.

H viral τάση «fridgescaping» μπορεί να κάνει το ψυγείο πιο ελκυστικό αλλά ίσως είναι επικίνδυνη

«Αυτή είναι μια εξαιρετική συνταγή για να ετοιμάσετε μεγαλύτερη ποσότητα σούπας, ακόμη και διπλάσια, ώστε να την αποθηκεύσετε. Τα τυχόν υπολείμματα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για μερικές ημέρες. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε τη σούπα και να την σερβίρετε αργότερα, απλά ξεπαγώστε την και ζεστάνετέ την καλά μέχρι να είναι έτοιμη προς κατανάλωση», συμπλήρωσε ο σεφ.

1725959796713-783146516-tomato-soup-2288056_1280.jpg