Η viral γρανίτα φρούτων στο TikTok που θα σε κάνει να τρως περισσότερα φρούτα και λιγότερη ζάχαρη

Η viral γρανίτα φρούτων στο TikTok που θα σε κάνει να τρως περισσότερα φρούτα και λιγότερη ζάχαρη

Στο TikTok αυτή η συνταγή άρχισε να  γίνεται viral και γέμισε χρήστες που χτυπούσαν πάγο μαζί με κατεψυγμένα φρούτα.

Η σπιτική γρανίτα με θρυμματισμένο πάγο που έγινε viral στο TikTok είναι ο τέλειος τρόπος για να εντάξεις στη διατροφή σου περισσότερα φρούτα με την αίσθηση ότι τρως ένα πιο γευστικό επιδόρπιο.

Όλοι φαίνεται να αναζητούν τρόπους για να δροσιστούν κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών μηνών. Και γι' αυτό τον λόγο έγινε ανάρπαστη στο TikTok αυτή η συνταγή και άρχισε να γεμίζει με ανθρώπους που χτυπούσαν κάποιες με κουταλιές θρυμματισμένου πάγου από μαζί με κατεψυγμένα φρούτα.

Θέλεις κάτι καλοκαιρινό, φρουτώδες και δροσιστικό; Φτιάξε αυτή τη γρανίτα με ανανά και μπανάνα

Βασικά, τη τάση - έκανε viral για πρώτη φορά ο food blogger Frankie Gaw όπου παρουσίασε τη δική του εκδοχή - και μετατρέψει τα κατεψυγμένα τρόφιμα όπως φράουλες ή μάνγκο σε μια κρύα απόλαυση παρόμοια με τις γρανίτες κάνοντας κάτι πολύ εύκολο: απλά τα πάγωσε και στη συνέχεια τα γευμάτισε σε ένα μπλέντερ.
Γνωρίζουμε ότι οι συνταγές στο TikTok έχουν γίνει πολύ διασκεδαστικές αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να έχουν καλό αποτέλεσμα και ε
καλή γεύση.

Άραγε αυτή η συνταγή από κατεψυγμένα φρούτα αξίζει μια δοκιμή;

Τα συστατικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι εύκολα. Προσθέτεις απλά τα αγαπημένα σου φρούτα. Κάποια από αυτά που είναι πολύ αρωματικά και είναι εξίσου γευστικά και παγωμένα είναι το ροδάκινο ή το νεκταρίνι, τα δαμάσκηνα και φυσικά οι φράουλες.

Η προετοιμασία είναι ακόμα πιο απλά, το μόνο που κάνεις, τα παγώνεις. Πριν τα βάλεις στην κατάψυξη πλένεις καλά τα φρούτα και πολύ σημαντικό στα περισσότερα να αφαιρέσεις τη φλούδα. Στη συνέχεια τα ρίχνεις σε ένα μπολ. Αργότερα τα πολτοποιείς τα βάζεις μέσα σε παγοθήκες και τα αφήνεις να παγώσουν όλη τη νύχτα.
Τα φρούτα πρέπει να είναι πραγματικά παγωμένα πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα, διαφορετικά δεν θα μπορείς να τα τρίψεις σωστά σωστά - ούτε θα έχουν τόσο ωραία υφή.

Αυτό το hack είναι εξαιρετικό γιατί πιθανότατα έχεις όλα τα εργαλεία της κουζίνας που θα χρειαστείς και αυτό είναι όπως είπαμε και νωρίτερα ένα μπλέντερ (δεν είναι απαραίτητη μια εξειδικευμένη μηχανή πάγου ή σορμπέ.)

Μόλις ο πολτός γίνει από την κατάψυξη κύβος πάγου μπορείς να το βάλεις στο μπλέντερ και να αρχίσεις στο χτύπημα μετά από λίγο θα έχεις τη πιο λαχταριστή γρανίτα μόνο από φρούτα!

pexels-kseniya-kobi-3624194-8085364.jpg

Μάλιστα πολλοί δημιουργικοί από το TikTok πρόσθεσαν γαρνιτούρες όπως θρυμματισμένα φιστίκια, συμπυκνωμένο γάλα, μπαχαρικά tajin ή φρέσκια σαντιγί ή ο,τι άλλο επιθυμείς εσύ. Ωστόσο αν θες κάτι πιο υγιεινό όπως θα συνιστούσαμε και εμείς μπορείς να προσθέσεις λίγο μέλι ή λίγες σταγόνες στέβια για έξτρα γλυκά. Το ώριμο φρούτο επίσης προσφέρει πιο έντονες γεύσεις αφού έχει βγάλει όλα του τα αρώματα που και είναι πιο γλυκό.

Αυτή η viral συνταγή είναι μια έξυπνη επιλογή ακόμα και για κέρασμα αφού είναι νόστιμη , υγιεινή αλλά κυρίως δροσιστική.Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν αξίζουν όλα τα viral food trends, αλλά πρέπει να πούμε ότι αυτή η γρανίτα ανταποκρίνεται στην υπόσχεσή της.