O πιο σίγουρος τρόπος για να καθαρίσεις το ψυγείο σου κρύβεται σε «συνταγή» του 1950

Γεωργία Βλαχοπούλου
O πιο σίγουρος τρόπος για να καθαρίσεις το ψυγείο σου κρύβεται σε «συνταγή» του 1950

Θα χρειαστείς μόνο δύο υλικά!

Οι συντάκτες του Better Homes and Gardens μοιράζονται συμβουλές καθαρισμού για περισσότερο από έναν αιώνα, αλλά όπως είναι φυσικό δεν έχουν αντέξει όλες οι μέθοδοι καθαρισμού στη δοκιμασία του χρόνου.

Τι πρέπει να καθαρίζεις καθημερινά στο μπάνιο σου για να είναι είναι εκείνο προσεγμένο κι εσύ υγιής;

Καθώς τα προϊόντα και τα εργαλεία καθαρισμού εξελίσσονται και τα διάφορα tips καθαριότητας ανανεώνονται, υπάρχουν μερικές vintage συμβουλές καθαρισμού που αξίζει να συνεχίσεις να ακολουθείς. Μία από αυτές αφορά τον καθαρισμό του ψυγείου - δύσκολο project το ξέρω!

Πώς θα καθαρίσεις εύκολα και σίγουρα το ψυγείο σου;

Σε ένα άρθρο του 1959 με τίτλο «Fancy Free Housecleaning», οι συντάκτες του Better Homes and Gardens μοιράζονταν τον καλύτερο τρόπο για βαθύ καθαρισμό του ψυγείου. Και ναι, ο συγκεκριμένος εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις!

Σύμφωνα λοιπόν, με το τεύχος Μαΐου 1959 του Better Homes & Gardens, χρειάζεσαι μόνο δύο συστατικά για να καθαρίσεις το ψυγείο και τον καταψύκτη σου σε βάθος.

Απλώς ανακάτεψε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, τρίψε το εσωτερικό του ψυγείου σου και μετά σκούπισέ το με ένα υγρό πανί.

Εάν δοκιμάσεις αυτή τη μέθοδο, φρόντισε να στεγνώσεις το ψυγείο και την κατάψυξη με μια καθαρή, στεγνή πετσέτα για να αποφύγεις την υπερβολική υγρασία.

Για πιο σκληρούς λεκέδες, το vintage θέμα συμβουλεύει να αφήσεις την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή και να αφήσεις το μείγμα να καθίσει πάνω στα υπολείμματα για 10 λεπτά πριν το σκουπίσεις.

pexels-athena-1990296.jpg

Γιατί να επιλέξεις τη μαγειρική σόδα;

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φανταστικό φυσικό καθαριστικό. Είναι βρώσιμο, βιοδιασπώμενο, μη τοξικό, χωρίς συντηρητικά, υδατοδιαλυτό, άοσμο.

Η ήπια λειαντική του ποιότητα το καθιστά ιδανικό για τη διάλυση βρωμιάς και το κόψιμο της βρωμιάς χωρίς γρατσουνιές στις επιφάνειες—πράγμα που είναι σημαντικό για μια επενδυτική συσκευή όπως το ψυγείο.

Επιπλέον, η μαγειρική σόδα απορροφά μυρωδιές και καταπολεμά τις οσμές, καθιστώντας την το τέλειο καθαριστικό για το ψυγείο. Μερικοί άνθρωποι μάλιστα, αφήνουν ακόμη και ένα κουτί μαγειρική σόδα στο πίσω μέρος του ψυγείου τους για να απορροφήσει τις ανεπιθύμητες οσμές.

DPG Network