Ο οινοποιός Dave Clouston έφερε τα κρασιά του από τη Νέα Ζηλανδία έως την Ακρόπολη

Νέλλη Καλαμαρά
Ο οινοποιός Dave Clouston έφερε τα κρασιά του από τη Νέα Ζηλανδία έως την Ακρόπολη

Με αφορμή την επίσκεψη του ιδιοκτήτη και οινοποιού τους στη χώρα μας, τα Black Cottage και Two Rivers από τη Νέα Ζηλανδία πέρασαν ένα βράδυ με θέα την Ακρόπολη.

Πριν λίγο καιρό είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δύο πολύ αγαπημένα -και πολύ χαρακτηριστικά της καταγωγής τους- κρασιά από τη Νέα Ζηλανδία, σε ένα εξαιρετικό δείπνο στο The Zillers Roofgarden. Αφορμή υπήρξε η επίσκεψη του Dave Clouston, οινοποιού και ιδιοκτήτη των κτημάτων Black Cottage και Two Rivers στη χώρα μας.

Πέντε νέες αφίξεις καλύπτουν όλες τις γευστικές προτιμήσεις και τα budget

1729172389800-387055217-IMG_6740.jpg

Ο συμπαθέστατος Νεοζηλανδός οινοποιός και οινοπαραγωγός παρουσίασε τα κρασιά του και μοιράστηκε τις γνώσεις του για τη φιλοσοφία και την τέχνη της οινοποιίας, ενώ παράλληλα τα εξαιρετικά δημιουργικά πιάτα του πολύ ταλαντούχου Βασίλη Ρούσου, νέου σεφ του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου The Zillers, συνόδευσαν, αναδείχθηκαν από και ανέδειξαν τις ετικέτες.

Πού θα φας φασολάκια στη σχάρα και επικό κεμπάπ με την Ακρόπολη στο πιάτο σου

20240918_205321.jpg

Το συγκεκριμένο βράδυ απολαύσαμε τα εξαιρετικά Black Cottage Sauvignon Blanc, Black Cottage Rose, Two Rivers Chardonnay Clos de Pierres και Two Rivers Pinot Noir Tributary, συνοδευόμενα από ειδικά σχεδιασμένα πιάτα που αναδείκνυαν τη γευστική τους πολυπλοκότητα, όπως το Εν Αθήναις με μαγιάτικο και χαβιάρι Ossetra μέσα σε τραγανό ταρτάκι ή τις Κόκκινες γαρίδες με τομάτα, κουμκουάτ και περγαμόντο.

20240918_194923.jpg

Οινογνωσία Κρασιών

Black Cottage Sauvignon Blanc: Ένα δροσερό και φρέσκο κρασί με ζωηρές νότες εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ και φρέσκου φασκόμηλου. Η ισορροπημένη οξύτητα και η καθαρότητα στη γεύση το καθιστούν ιδανικό συνοδευτικό για ελαφριά πιάτα με θαλασσινά και σαλάτες.

Black Cottage Rosé: Απαλό και φρουτώδες, με νότες από κόκκινα φρούτα όπως φράουλα και κεράσι, το Rosé αυτό ξεχωρίζει για τη δροσερή του επίγευση και την ανάλαφρη υφή του. Αποτελεί ιδανική επιλογή για καλοκαιρινά απογεύματα και συνοδεύει άψογα πιάτα με λαχανικά ή ελαφριά αλλαντικά.

Two Rivers Chardonnay Clos de Pierres: Ένα πλούσιο και γεμάτο Chardonnay, με αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι και μήλο, συνδυασμένα με νότες βανίλιας και φρυγανισμένου βουτύρου από την ωρίμανση σε βαρέλι. Με μακρά και βουτυρένια επίγευση, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για πιάτα με ψάρια ή πουλερικά.

Two Rivers Pinot Noir Tributary: Ένα εκλεπτυσμένο Pinot Noir με κομψά αρώματα από φρούτα του δάσους, κεράσι και γήινες νότες, καθώς και πινελιές από μπαχαρικά. Η δομή του είναι αρμονική με μαλακές τανίνες, καθιστώντας το ιδανικό για συνδυασμούς με κόκκινα κρέατα ή ζυμαρικά με πλούσιες σάλτσες.

459336984_1223394432416154_4475119166266592940_n.jpg

Sunset Party

Η δεύτερη εκδήλωση ήταν ένα ξεχωριστό Sunset Party, που έλαβε χώρα στο ατμοσφαιρικό The Lemon Tree & Co, όπου οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν το δροσερό Black Cottage Sauvignon Blanc και το φρουτώδες Black Cottage Rosé σε ένα χαλαρό περιβάλλον. Οι απαλές νότες και τα φρέσκα αρώματα των κρασιών συνδυάστηκαν με τη χαλαρή διάθεση και την εκπληκτική θέα, κάνοντας την εμπειρία αξέχαστη.

1729172483543-235466835-IMG_6660.jpg

Με αυτές τις εκδηλώσεις, τα κρασιά Black Cottage και Two Rivers απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι αποτελούν πρωταγωνιστές στο χώρο του κρασιού, προσφέροντας ποιότητα και γεύση από Νέα Ζηλανδία που ενθουσιάζουν. H διανομή Black Cottage και Two Rivers στην Ελλάδα γίνεται από την Deals AE.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG