Ένα ταξίδι στη Βουργουνδία μέσα από τα καλύτερα κρασιά της και γεύσεις με αέρα από αστέρι Michelin

Νέλλη Καλαμαρά
Ένα ταξίδι στη Βουργουνδία μέσα από τα καλύτερα κρασιά της και γεύσεις με αέρα από αστέρι Michelin

Στις 28 Ιανουαρίου τα εξαιρετικά κρασιά του Philippe Bouchard δίνουν ραντεβού με τις γεύσεις του Arnaud Bignon για μία και μόνη βραδιά στη Σπονδή.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά από ότι με ένα σπουδαίο pairing, που φέρνει κοντά μεγάλα κρασιά με πιάτα βραβευμένα με αστέρι Michelin. Πιο συγκριμένα, στις 28 Ιανουαρίου τα εμβληματικά κρασιά ενός από τους σημαντικότερους οίκους της Βουργουνδίας, Philippe Bouchard, συνδυάζονται με τις φινετσάτες γεύσεις του executive chef του Michelin-starred εστιατορίου του Παγκρατίου, Arnaud Bignon.

Το πρώτο γαστρονομικό ξενοδοχείο της Αθήνας συνδυάζει γεύση και design σε ισόποσες δόσεις

SPONDI POST - 1

O οίκος Philippe Bouchard έχει τη βάση του στην υπέροχη Cote de Baune και εδώ και αρκετές δεκαετίες χαρίζει κρασιά που εξυμνούν το terroir και τα πανέμορφα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά κάθε σημαντικής περιοχής της Βουργουνδίας. Τα κρασιά αυτά θα συγκεντρωθούν για ένα μόνο βράδυ στη Σπονδή και θα γίνουν ζευγάρια με μερικά από τα πιο εκλεπτυσμένα πιάτα-σφραγίδα του βραβευμένου σεφ.

Κεμπάπ τόνου και πεσκανδρίτσα οσομπούκο φέρνουν τη θάλασσα στην καρδιά της Αθήνας

_OS81576.jpg

Ο Arnaud Bignon είναι συνδεδεμένος με την επιτυχημένη γαστρονομική πορεία της Σπονδής και ο σεφ που μας μύησε στην άρτια και βαθιά ντελικάτη γαλλική κουζίνα. Τα πιάτα του είναι σαν έργο τέχνης, κάθε υλικό έχει αξιοποιηθεί ιδανικά και δικαιολογεί αρμονικά την παρουσία του. Στο δείπνο με τις ετικέτες Philippe Bouchard ο βραβευμένος σεφ αντλεί έμπνευση από τον αρωματικό και γευστικό πυρήνα των κρασιών.

APO_3290.jpg

Το «παρών» στο δείπνο θα δώσει ο Burgundy Expert, Willem Schiks, καλεσμένος της Sky Spirits, η οποία συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Philippe Bouchard, και ο οποίος θα συμβάλλει ώστε το οινικό ταξίδι να γίνει ακόμα πιο συναρπαστικό και βιωματικό. Στα ποτήρια θα σερβιριστούν εννέα εμβληματικά κρασιά, ξεκινώντας με ένα δροσερό Cremant Brut και συνεχίζοντας με ένα κομψό Aligote, ενώ οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν την αιχμή του δόρατος το Chardonnay αλλά και το αρωματικό Macon Village, αλλά και το Rully, το Savigny και τα κορυφαία ερυθρά Gevrey Chambertin και Nuit St. Georges. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

_OS81445-(2).jpg

Το Μενού

Μαγιάτικο umami

Καβούρι & Sour

Γραβιέρα Σύρου, Μηλόξυδο, Κρεμμύδι

Σπιτικό ψωμί, Βούτυρο, Χοιρινή Πεμπτουσία

Welcome Cremant de Bourgogne Brut Maison du Crement

Foie Gras Parfait

Καλαμπόκι, Μαύρη Τρούφα, Βαλσάμικο ξύδι

Bourgogne Aligote 2023, Philippe Bouchard Blanc

Καραβίδα

Φινόκιο, Κουμκουάτ, Μαρούλι Ρομάνα

Bourgogne Chardonnay 2022, Philippe Bouchard

Macon- Villages 2023, Philippe Bouchard

Πεσκανδρίτσα

Κρεμμύδι, Μπίρα, Ponzu, Πιπέρι, Kampot

Rully Blanc 2022, Philippe Bouchard

Savigny-ies-Beaune 2021, Philippe Bouchard

Πάπια

Παντζάρι, Πεύκο, Κόκκινο Shiso, Βατόμουρο

Gevrey Chambertin 2021, Philippe Bouchard

Nuits St. Georges 2022, Philippe Bouchard

Gin Ukiyo

Αγγούρι, Λεμόνι

Βατόμουρο

Καφές, Κακάο, Μαύρο Σκόρδο

Cremant de Bourgogne Rose Brut, Maison du Crement

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.