7 τροφές που καλό θα ήταν να ΜΗΝ καταναλώνετε
Και γιατί
Άραγε υπάρχουν κακές τροφές; Ή μήπως γίνονται κακές όταν τις καταναλώνουμε με το λάθος τρόπο και φυσικά τις μαγειρεύουμε με τα λάθος υλικά; Κι όμως, κάποιες από αυτές, όπως κι αν τις καταναλώσετε και με όποιο συνδυασμό κι αν τις απολαύσετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι καλό δε θα σας κάνουν! Ας πάμε να δούμε κάποιες από αυτές:
1. Ξιφίας: Σύμφωνα με τον Philip Landrigan, καθηγητή Παιδιατρικής στο Mount Sinai School of Medicine, ειδικά οι έγκυες ή οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί καλό θα ήταν να τον αποκλείσουν από τη διατροφή τους. Ο λόγος; Περιέχει μία ισχυρή νευροτοξίνη η οποία μπορεί να καταστρέψει την ανάπτυξη των εμβρύων.
2. Μη οργανικές φράουλες: Όπως λέει και ο Robert Kenner, σκηνοθέτης του Food Inc και ιδρυτής του fixfood.org καθημερινά, δέχονται τόσα πολλά φάρμακα, που αν μία φορά τύχει να είστε παρόντες σε αυτή τη διαδιακασία σίγουρα δε θα θέλετε να τις ξαναβάλετε στο στόμα σας- το είδε με τα μάτια του στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ Food Inc και είναι κατηγορηματικός!
3. Γλυκαντικές ουσίες: Η Maria Rodale, CEO του εκδοτικού οίκου Rodale Inc. και συγγραφέας του Organic Manifesto υποστηρίζει ότι είναι προτιμότερο να προσθέτουμε λίγη αγνή ζαχαρίτσα παρά τα διάφορα τεχνητά γλυκαντικά που δεν κάνουν καλό στον οργανισμό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας απέδειξε πως ποντίκια που τρέφονταΝ με ένα τεχνητό γλυκαντικό παρουσίασαν υψηλότερα επίπεδα σακχάρου σε σχέση με εκείνα που δεν είχαν γλυκαντικό στη διατροφή τους.
4. Ντοματοπολτό σε κονσέρβα: Όπως λέει και ο καθηγητής βιολογικών επιστημών του Πανεπιστημίου του Missouri, Frederick vom Saal, στην προκειμένη δεν είναι η ντομάτα η ένοχη αλλά τα τσίγκινα κουτάκια στα οποία είναι μέσα, και περιέχουν δισφενόλη-Α ένα σύνθετο οιστρογόνο, το οποίο σύμφωνα με τους γιατρούς μπορεί να ευθύνεται για καρδοπάθειες, διαβήτη και παχυσαρκία.
5. Λευκή σοκολάτα: Ο Drew Ramsey καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Columbia και συγγραφέας του The Happiness Diet υποστηρίζει ότι η λευκή σοκολάτα εκτός από τις θερμίδες, δεν μας παρέχει κανένα διατροφικό εφόδιο, σε αντίθεση φυσικά με την μαύρη σοκολάτα.
6. Φύτρες: Ο Doug Powell καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Kansas και συγγραφέας του BarfBlog που ασχολείται με την ασφάλεια των τροφών, υποστηρίζει ότι οι φύτρες, επειδή αγαπούν το υγρό και ζεστό περιβάλλον, μπορει να γίνουν φορείς παθήσεων, ανάμεσά τους και η σαλμονέλα.
7. Άλευρα: Ο William Davis, Καρδιολόγος και συγγραφέας του best sellerWheat Belly, υποστηρίζει ότι δυστυχώς πλέον το σιτάρι δεν έχει καμία σχέση με εκείνο που κατανάλωναν οι προηγούμενες γενιές, καθώς έχει υποστεί αρκετές γενετικές τροποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια- γιαυτό και, όπως λέει, παρατηρείται έξαρση σε κοιλιοκάκη, διαταραχές της πέψης και άλλες σχετικές παθήσεις. Οπότε, όπως ο ίδιος συμβουλεύει καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα άλευρα γενικότερα, υποστηρίζοντας μάλιστα πως από τις πρώτες εβδομάδες θα γίνει αισθητή η βελτίωση στην υγεία μας.
Διαβάστε ακόμη:
Οι τοπ 10 τροφές για... βελούδινο δέρμα!
Αδυνατίστε με smoothie από μάνγκο!