Αν αποφεύγεις τη ζάχαρη υπάρχουν 10 φρούτα που θα τρως άφοβα
Οι καλύτερες διατροφικές, low-sugar επιλογές σύμφωνα με τους ειδικούς.
Οι περισσότερες από εμάς γνωρίζουν πως η κατανάλωση φρούτων κάνει καλό στην υγεία. Πλούσια σε βιταμίνες, ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή σνακ για κάθε ώρα και στιγμή.
Υπάρχουν ωστόσο αρκετοί άνθρωποι που αποφεύγουν την πρόσληψη ζάχαρης, είτε λόγω διαβήτη είτε για κάποιον άλλο λόγο. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν πολλές φρούτων με χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα να μπορείς να τα καταναλώνεις άφοβα.
10 φρούτα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη
1) Φράουλες
Ποσότητα ζάχαρης: 7 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
Οι φράουλες βοηθούν την καλή χοληστερόλη και μειώνουν την αρτηριακή πίεση αφού ένα φλιτζάνι φρούτου παρέχει την συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C.
2) Σμέουρα
Ποσότητα ζάχαρης: 5,4 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
Τα σμέουρα έχουν τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από όλα τα μούρα αφού περιέχουν μόλις 5 γραμμάρια ανά φλιτζάνι.
3) Grapefruit
Ποσότητα ζάχαρης: 10,6 γραμμάρια ανά μισό φρούτο
Το grapefruit διατηρεί τα επίπεδα ινσουλίνης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
4) Ακτινίδιο
Ποσότητα ζάχαρης: 6,7 γραμμάρια ανά ακτινίδιο
Αυτό το φρούτο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία βοηθά στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία.
5) Αβοκάντο
Ποσότητα ζάχαρης: 1 γραμμάριο ανά αβοκάντο
Ένα ολόκληρο αβοκάντο περιέχει μόνο 1 γραμμάριο ζάχαρης και πολλά καλά λιπαρά.
Ξέχνα το γάλα και το τοστ: Οι 4 πιο υγιεινές τροφές για το πρωινό είναι αυτές
6) Ροδάκινο
Ποσότητα ζάχαρης: 12,6 γραμμάρια ανά φρούτο
Τα ροδάκινα είναι πλούσιας περιεκτικότητας σε βιταμίνες C, B2 και A, σίδηρο και αντιοξειδωτικά.
7) Δαμάσκηνο
Ποσότητα ζάχαρης: 6,6 γραμμάρια ανά φρούτο
Με μόνο 30 θερμίδες και περίπου 7 γραμμάρια ζάχαρης, τα δαμάσκηνα είναι η τέλεια διατροφική επιλογή για όσες προσέχουν τη σιλουέτα τους. Είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην επιβράδυνση της αύξησης του σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωση υδατανθράκων.
8) Πεπόνι
Ποσότητα ζάχαρης: 12,6 γραμμάρια ανά φλιτζάνι
Με μόλις 13 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι το πεπόνι έχει σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υδατάνθρακες, καθώς είναι 90% νερό. Το πεπόνι είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α.
9) Πορτοκάλι
Ποσότητα ζάχαρης: 13,8 γραμμάρια ανά φρούτο
Το πορτοκάλι φημίζεται για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και βοηθά το σώμα να απορροφήσει τον σίδηρο, ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
10) Αχλαδόμηλο
Ποσότητα ζάχαρης: 8,6 γραμμάρια ανά φρούτο
Τα αχλαδόμηλα είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή για όσες αποφεύγουν τη ζάχαρη καθώς περιέχουν μόνο 9 γραμμάρια ανά φρούτο.
Πηγή κεντρικής: pexels.com