Κόψε μέχρι και 450 θερμίδες καθημερινά: Ποιες αλλαγές να κάνεις στη διατροφή σου

Πατούλια Κατερίνα

Ακολούθησε τις μικρές αλλά θαυματουργές αλλαγές.

Αν μπορούσες να φανταστείς πόσο εύκολο είναι να κερδίσεις τουλάχιστον 450 θερμίδες καθημερινά με μικρές αλλαγές στη διατροφή σου, θα το είχες κάνει ήδη.

Κεφάλαιο Ξηροί Καρποί:

Οι ξηροί καρποί έχουν μεν καλά λιπαρά που ωφελούν την καρδιά αλλά και υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες:

Μία χούφτα (περίπου 30 γραμμάρια) αλατισμένοι και ψημένοι ξηροί καρποί έχει περίπου 175-200 θερμίδες, άρα οι τρεις χούφτες έχουν τουλάχιστον 500 θερμίδες. Αν βάζεις τους ξηρούς καρπούς στις σαλάτες, στις μπάρες, σε κάθε σνακ της ημέρας, ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.

Αν πρέπει να καταναλώσεις ξηρούς καρπούς, ας μην είναι καθαρισμένοι. Ηλιόσποροι, φυστίκι Αιγίνης, αμύγδαλα, καρύδια με το κέλυφος αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.

Πες όχι στα πολλά ζυμαρικά:

Ένα φλιτζάνι άβραστα ζυμαρικά περιέχει μόλις 220 θερμίδες. Όμως, οι συνηθισμένες μερίδες στα εστιατόρια ή στο σπίτι της μαμάς, είναι μέχρι και 480% μεγαλύτερες από τη μερίδα του ενός φλιτζανιού, για να μην προσθέσουμε τις σάλτσες που συνοδεύουν τα ζυμαρικά.

.Κόψε το Καθημερινό Smoothie

Έχεις γίνει smoothie lover αλλά δώσε προσοχή: Ένα μεγάλο smoothie (850 ml) μπορεί να έχει πάνω από 800 θερμίδες. Αντί γι’ αυτό, προτίμησε ένα χορταστικό πρωινό με βρώμη και γιαούρτι και 1 φλιτζάνι σκέτο καφέ, χωρίς ζάχαρη. Θα γλιτώσεις 550 θερμίδες.

Netfix και φαγητό μαζί = έξτρα θερμίδες

Μπορεί να φας μέχρι και 288 θερμίδες παραπάνω, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης αν παράλληλα βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά.

Τρώγε καλύτερα στο τραπέζι και αντικατάστησε το επόμενο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς, με μια χαλαρή βόλτα. Και τα δύο μαζί θα σου γλιτώσουν 527 θερμίδες

Προσοχή στα κοκτέιλ που παχαίνουν:

Τα σιρόπια, τα sour mix, οι χυμοί φρούτων με ζάχαρη μετατρέπουν τα κοκτέιλς σε επιδόρπια που είναι σωστές θερμιδικές βόμβες και κάποια από αυτά μπορεί να ξεπερνούν τις 800 θερμίδες.

Παράγγειλε κοκτέιλ αναμεμειγμένα με σόδα ή τόνικ, προτίμησε τα λευκά κοκτέιλ ή τα κοκτέιλ τύπου spritz, και θα γλιτώσεις τουλάχιστον 450 θερμίδες.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης