Μπορεί ένα παγωτό να είναι ταυτόχρονα υγιεινό και τέρμα exciting;

Μπορεί ένα παγωτό να είναι ταυτόχρονα υγιεινό και τέρμα exciting;

Αλήθεια, εσύ πώς θα περιέγραφες το πιο «θεϊκό» σου καλοκαίρι;

Με ημέρες που ξυπνάς από τις φωτεινές ακτίνες του ήλιου να ξεπροβάλουν από το παντζούρι σου; Με μπάνια στις παραλίες και βόλτες στην παραλιακή ή μήπως με στιγμές που απλά έχουν τη «γεύση» της αγαπημένης σου γεύσης παγωτού;

Εμείς πιστεύουμε το τελευταίο. Βλέπεις, μπορεί να έχεις μεγαλώσει αρκετά για να μετράς ακόμα παγωτά μέσα στο καλοκαίρι σου ή μάλλον το καλοκαίρι σου σε παγωτά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν παραμένουν οι αγάπες σου οι μεγάλες, οι πιο δροσερές και γιατί όχι… υγιεινές. Ποια, άλλωστε, δεν θυμάται τον εαυτό της να τρώει το παγωτό της ξαδέρφης της στην πλατεία του χωριού, να δίνει «μάχη» με τους γονείς της για ακόμα μία μπάλα και αργότερα, να επιλέγει ένα χωνάκι με τις αγαπημένες της γεύσεις, όταν το situationship δεν πήγε τόσο καλά;

Ναι, το παγωτό Δωδώνη έδινε το «παρών» σε κάθε στιγμή της ζωής σου και κάθε φάση που περνούσες -εδώ και 57 χρόνια περίπου, γιατί κατά κάποιον τρόπο εξελισσόταν μαζί σου. Και τώρα, που πάλι έχεις ξεκινήσει να δημιουργείς το πιο «θεϊκό» καλοκαίρι και είσαι στη φάση της healthy διατροφής, το παγωτό σου -ή μάλλον η Δωδώνη, «συγχρονίζεται» για ακόμα μία φορά μαζί σου και κάτι μας λέει, πως το φετινό καλοκαίρι θα έχει σορμπέ, yogurt και vegan γεύση.

Όταν διατροφή και παγωτό πάνε μαζί

200 διαφορετικές γεύσεις και άλλες τόσες καλοκαιρινές στιγμές που έχεις να θυμάσαι με το παγωτό Δωδώνη. Διότι όσα πράγματα και να άλλαζαν στη ζωή σου, από ανθρώπους, μέρη μέχρι και διατροφικές συνήθειες, το «θεϊκό» παγωτό έμενε και συνεχίζει να μένει πάντα σταθερό. Και το φετινό καλοκαίρι μάλιστα, που θέλεις να προσέξεις λίγο παραπάνω τη διατροφή σου και ζητάς συχνά κάτι δροσιστικό για τις μέρες που σε βρίσκουν στους δρόμους της πόλης, η Δωδώνη έρχεται με… σορμπέ χαρακτήρα να «παγώσει» τις στιγμές που εύχεσαι να είναι καλοκαίρι για πάντα.

Για την ακρίβεια, προετοιμαζόταν γι’ αυτό από τη δεκαετία του 80, τότε που δημιούργησε τις πρώτες γεύσεις από πολτούς φυσικών φρούτων και τη συνταγή του σορμπέ μάνγκο -κάπου στο 1987. Και κάπως έτσι, μέχρι και σήμερα παραμένει στην κορυφή. Προφανώς θα τη δοκιμάσεις, αλλά να ξέρεις πως θα έχεις να επιλέξεις ανάμεσα και σε σορμπέ μαύρη σοκολάτα, σορμπέ λεμόνι, σορμπέ φράουλα, σορμπέ βατόμουρο, παγωτό-γρανίτα χωρίς λακτόζη και με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Γιαουρτογεύσεις και έφυγες για το πιο δροσερό καλοκαίρι

Η πρώτη σελίδα της healthy list σου για το φετινό «θεϊκό» καλοκαίρι, καλύφθηκε από τα σορμπέ παγωτά. Για τη δεύτερη, τι σκέφτεσαι;

Για να σε διευκολύνουμε, θέλουμε να κάνεις εικόνα τον εαυτό σου στην αυλή ή το μπαλκόνι σου, να τρως μία παγωμένη κουταλιά από το nuts n’ berries γιαούρτι και ο χρόνος να… «παγώνει» στη στιγμή. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις και το σκέτο παγωτό γιαούρτι. Άλλωστε, όποια γεύση από Δωδώνη και εάν γίνει η αγαπημένη σου, το σίγουρο είναι το παγωτό γιαούρτι από φρέσκο αγελαδινό γάλα και μόνο 4% λιπαρά -το οποίο λάνσαρε πρώτη η Δωδώνη το 1984- σε «περιμένουν» να τις δοκιμάσεις.

Τι θα έλεγες να ζήσεις ένα πιο vegan καλοκαίρι;

Κακά τα ψέματα. Όπως τα γούστα σου σε όλα τα πράγματα αλλάζουν, το ίδιο γίνεται και με τις διατροφικές σου αξίες και ανάγκες. Από εκεί, δηλαδή, που επέλεγες το κλασικό παγωτό Δωδώνη από φρέσκο γάλα, φρέσκια κρέμα γάλακτος, βούτυρο, ζάχαρη και κρόκους αυγού μαζί με τις καλύτερες πρώτες ύλες, τώρα κάνεις «στροφή» σε πιο φυτικές επιλογές.

Και αυτό, χάρη στη Δωδώνη που ως πρωτοπόρα εταιρεία παγωτού, σεβόμενη την ποιότητα της πρώτης ύλης, θέλει να σε επιβραβεύσει με τις νέες vegan γεύσεις της. Αντικαθιστώντας, λοιπόν, το φρέσκο γάλα, που παραδοσιακά περιέχουν τα παγωτά της, με ρόφημα βρώμης και το 50% των λιπαρών με φυτικές ίνες, από τη μία, σου δίνει την επιλογή της μοναδικής γκρι Βανίλιας Μαδαγασκάρης, με φυσικό άρωμα βανίλιας Μαδαγασκάρης και ενεργό φυτικό άνθρακα. Από την άλλη, «έρχεται» με την εκρηκτική γεύση παγωτού Vegan Μόκα, με γεύση καφέ και νιφάδες από soya αρωματισμένες με καφέ.

Όπως είναι προφανές, σε κάθε ηλικία το καλοκαίρι έχει τη δική του χάρη, με τις πιο όμορφες αναμνήσεις σου να έχουν «φόντο» ζεστά πρωινά και ειδυλλιακά απογεύματα που σε βρίσκουν με ένα παγωτό στο χέρι. Και μπορεί να περνάς πια διαφορετικά τα καλοκαίρια σου και να έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή σου, από τις διατροφικές σου συνήθειες μέχρι τα άτομα που έχεις δίπλα σου, ωστόσο το παγωτό σου μπορεί και είναι εδώ, ακόμα και στην πιο healthy εκδοχή του. Αλήθεια, εσύ από τις σορμπέ, yogurt και vegan γεύσεις Δωδώνη, τι θα επιλέξεις για τις φετινές σου ιστορίες στην άμμο;