Ο παράξενος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν πιο ζεστά ντους από τους άνδρες

Ο παράξενος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν πιο ζεστά ντους από τους άνδρες
Pexels

«Θερμοκρασία ντους συζύγου εναντίον συζύγου». Μια παράξενη τάση στο TikTok με τίτλο «Wife vs husband shower temperature» έχει συγκεντρώσει αμέτρητα βίντεο και προβολές. 

Έχεις προβληματιστεί ποτέ με τη θερμοκρασία του ντους του συντρόφου σου; Αν ναι, σίγουρα δεν είσαι μόνη. Η «θερμοκρασία ντους συζύγου εναντίον συζύγου» είναι μια παράξενη τάση που έχει συγκεντρώσει αμέτρητα βίντεο στο TikTok, καθώς οι άνδρες ισχυρίζονται ότι τα καυτά ντους των συζύγων τους είναι απλά πολύ καυτά για να τα διαχειριστούν.

Ανάμεσά τους είναι και ο podcaster Micah, ο οποίος μοιράστηκε δημόσια την απογοήτευσή του για τη σύζυγό του, Sarah, η οποία φαίνεται να λατρεύει το «καυτό» νερό. «Αυτός είναι ο λόγος που η γυναίκα μου και εγώ δεν μπορούμε να κάνουμε ντους μαζί... και το ντους που κάνει είναι καυτό - το πιο καυτό που μπορείς να φανταστείς», δήλωσε ο Micah στο TikTok και στο κοινό τους προφίλ @micahandsarah, πριν ζουμάρει στη βρύση του ντους του.

Φαίνεται ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτές τις έντονες διαφορές, σύμφωνα με τον Δρ Sermed Mezher. Ο γιατρός με έδρα το Λονδίνο εξήγησε ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να παρουσιάσουν ευαισθησία στο κρύο νερό και αυτή αποτελεί συνθήκη που μπορεί να αυξομειώνεται κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου του.

Δεν είσαι τεμπέλα είσαι σε «λειτουργική παγωμάρα» - Πώς να την καταπολεμήσεις

«Αν είστε κάποια που της αρέσει να ανεβάζει την ένταση της ζεστής βρύσης στο ντους, τότε δεν είστε η μόνη και υπάρχει λόγος γι' αυτό», είπε στο προφίλ του στο Instagram, @drsermedmezher και πρόσθεσε, «Βλέπετε, οι γυναίκες έχουν εκ φύσεως μια κλασσικά υψηλότερη θερμοκρασία πυρήνα του σώματος σε σύγκριση με τους άνδρες, η οποία βοηθά να διατηρούνται αυτά τα εσωτερικά όργανα ζεστά, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ευαισθησία στο κρύο και μπορεί να επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του κύκλου».

Ο Dr Mezher εξήγησε ότι η ευαισθησία της γυναίκας στη θερμοκρασία κορυφώνεται κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας και προς το τέλος της εμμήνου ρύσεως. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των οιστρογόνων, τα οποία αποδεδειγμένα μειώνουν τη θερμοκρασία του σώματος, ενώ παράλληλα μειώνουν τη ροή του αίματος στα χέρια και τα πόδια.

Πώς ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας με πάρα πολλούς τρόπους

Ο ειδικός είπε σχετικά: «Τα οιστρογόνα, μια βασική ορμόνη στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις ιδιότητες του αίματος και στην κυκλοφορία. Μία από αυτές τις επιδράσεις περιλαμβάνει την πύκνωση του αίματος, η οποία μπορεί να περιπλέξει τη ροή του, ιδιαίτερα στα μικρά τριχοειδή αγγεία στα άκρα, όπως τα χέρια και τα πόδια».

«Γνωρίζουμε επίσης ότι οι γυναίκες έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από το φαινόμενο Raynaud, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σπασμούς των αιμοφόρων αγγείων στα χέρια και τα πόδια. Αλλά ακόμη και χωρίς αυτό, οι γυναίκες είναι κατά μέσο όρο τρεις βαθμούς πιο ψυχρές στα χέρια και τα πόδια λόγω του ότι τα οιστρογόνα πυκνώνουν το αίμα, καθιστώντας το πιο δύσκολο να φτάσει εκεί».

Εκτός από αυτό, οι γυναίκες έχουν συνήθως μεταξύ 6 και 11% περισσότερο σωματικό λίπος από τους άνδρες, οι οποίοι έχουν γενικά περισσότερους σκελετικούς μύες. Αυτός ο μυς είναι γνωστός ως «θερμογόνο όργανο» -που σημαίνει ότι παράγει θερμότητα.

Ως αποτέλεσμα, οι άνδρες συνήθως έχουν το προνόμιο να αισθάνονται πιο ζεστοί. Η εξήγηση του Dr Mezher γρήγορα συγκέντρωσε πλήθος σχολίων, με ζευγάρια να προσθέτουν τις δικές τους διαφορές στη σχέση τους.

Η φυτική τάση που έγινε viral στο TikTok υπόσχεται πιο πυκνά και υγιή μαλλιά όμως απαιτεί συνέπεια

pexels-ron-lach-10609542.jpg