Πώς θα καθυστερήσεις την περίοδο ή θα την παραλείψεις με ασφάλεια

Γεωργία Βλαχοπούλου

Η περίοδος είναι υγεία στη ζωή κάθε γυναίκας, όμως όταν έχεις κανονίσει έξοδο με το αγόρι σου την μέρα που είναι να σου έρθει, ίσως θα ήταν ευχάριστο αν μπορούσες να την καθυστερήσεις λίγο.

Η τακτική περίοδος είναι ορατή απόδειξη ότι ένα σωρό ορμονικές διακυμάνσεις και σωματικές διεργασίες κινούνται ομαλά στο σώμα μιας γυναίκας.

Παρ’ όλα αυτά, αυτή η κανονικότητα δεν ισοδυναμεί πάντα με την άνεση, για την ακρίβεια κυρίως το αντίθετο συμβαίνει.

Γι’ αυτό και υπάρχουν πολλοί βάσιμοι λόγοι για τους οποίους μπορεί μια γυναίκα να θέλει να καθυστερήσει ή να παραλείψει την περίοδό της.

Ο καρκίνος του τραχήλου αντιμετωπίζεται και νέα μελέτη δίνει ελπίδες -Η πρόληψη όμως δεν αλλάζει

Σκέψου μόνο πόσες φορές έχεις κανονίσει διακοπές το καλοκαίρι με βάση το ποια μέρα θα σου έρθει περίοδος ή πόσες φορές ενώ είχες κανονίσει ραντεβού με κάποιο αγόρι χρειάστηκε να ακυρώσεις λόγω των πόνων που η περίοδος «φέρνει» μαζί της.

Η Jillian LoPiano, MD, MPH, FACOG, πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο μαιευτήρας στο Μαϊάμι της Φλόριντα λέει πως στην πραγματικότητα «δεν είμαστε πλέον καταδικασμένες να υποφέρουμε σε τέτοιες μαγικές στιγμές», όπως είναι οι διακοπές ή ένα σημαντικό ραντεβού. Για την ακρίβεια λέει πως «και το να πάρεις τον έλεγχο του κύκλου σου, ώστε να μπορέσεις να ζήσεις τη ζωή σου στο έπακρο, είναι ένα πραγματικά τολμηρό πράγμα που πρέπει να κάνεις».

Πώς μπορείς να καθυστερήσεις με ασφάλεια την περίοδό σου ή να την παραλείψεις

Είναι απολύτως ασφαλές να αναβάλεις ή να παρακάμψεις την περίοδό σου χρησιμοποιώντας ορμονική αντισύλληψη σε πολλές περιπτώσεις.

Θα θυμάστε ότι σε έναν τυπικό εμμηνορροϊκό κύκλο που συμβαίνει χωρίς τον έλεγχο των γεννήσεων σημαίνει ότι ο εγκέφαλος και οι ωοθήκες σου επικοινωνούν σωστά και ότι έχεις ωορρηξία (απελευθερώνοντας ένα ωάριο από μια ωοθήκη) κάθε μήνα, λέει η Renita White, MD, FACOG, πιστοποιημένη μαιευτήρας στο Georgia Obstetrics.

Ως μέρος αυτού του μηνιαίου κύκλου, μια αύξηση των οιστρογόνων προκαλεί πάχυνση της επένδυσης της μήτρας (το ενδομήτριό σας) σε περίπτωση που το ωάριο γονιμοποιηθεί και εμφυτευθεί. αν δεν συμβεί αυτό, ο ιστός πέφτει και voilà: καλωσήρθες περίοδε.

Όταν παίρνεις ορμονική αντισύλληψη, παρεμποδίζεις ουσιαστικά όλη αυτή τη διαδικασία.

Οι περισσότεροι τύποι αντισυλληπτικών - συμπεριλαμβανομένων του χαπιού, του εμπλάστρου και του κολπικού δακτυλίου - είναι γνωστά ως συνδυασμένα ή συνδυασμένα αντισυλληπτικά επειδή περιέχουν συνθετικές εκδοχές δύο ορμονών: οιστρογόνου και προγεστερόνης (που ονομάζεται προγεστίνη όταν είναι σε φάρμακο).

Αυτά τα συστατικά μετατοπίζουν τη φυσική ορμονική ροή του σώματός σου για να καταστείλουν την ωορρηξία.

Η «περίοδος» που βιώνεις ενώ βρίσκεσαι σε μία από αυτές τις μεθόδους αντισύλληψης είναι απλώς η αντίδραση του σώματός σου στη διακοπή των ορμονών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του διαλείμματος, όταν είτε μένετε χωρίς δαχτυλίδι ή έμπλαστρο, είτε παίρνετε τα (μη ενεργά) χάπια ζάχαρης.

Και αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία από αυτές τις μεθόδους αντισύλληψης;

Και πάλι μπορείς ακόμα να καθυστερήσεις με ασφάλεια την περίοδό σου χρησιμοποιώντας ένα χάπι, ένα εμβόλιο, ένα εμφύτευμα ή ένα σπιράλ που περιέχει μόνο προγεστίνη.

Η ιδέα είναι η ίδια - η εισαγωγή μιας ορμόνης για να τροποποιήσεις τον κύκλο σου.

Όλα αυτά βέβαια, πάντα σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο σου.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης